Pertex Highlight Slaapzak


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik kan een slaapzak kopen van iemand, maar ik weet niet of ik een miskoop ga doen... en dat wil ik echt niet... Ik betaal liever wat meer dan dat ik kou moet lijden...
Dus bij deze: wie kan mij advies geven???
Het gaat volgens de persoon om een
Pertex Highlight, HIG750 Microlight
Rood CO ROO/ZWA dat laatste zal wel de kleur zijn buiten vreselijk rood en binnen zwart. en FAAA.0037 07W125
Gekocht in september 2002
nieuwprijs 339 euro nu voor 200 euro

Ik ga in februari 2006 de Kilimanjaro beklimmen... en ik ben best een koukleum...
Help me: wie kan mij advies geven.

Bij voorbaat dank :)

Groetjes Anneke
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ha Anneke,

Doen! Ik heb zelf die zak en ben er meer dan tevreden over. Dat vreselijk rood valt wel mee (smaken verschillen :)), hij is gewoon 'netjes' rood met inderdaad een zwarte binnenkant.

Daarbij is het een prettige stof aan de binnenkant, je kunt er zonder lakenzak ook prima in liggen zonder direct het gevoel te hebben vast te plakken (hoewel die lakenzak wel aan te raden is ivm. vervuiling van de slaapzak), hij is erg compact, naast de rits is de stof 'verstevigd' met een reep dik materiaal (zo komt de stof minder snel tussen de rits) en hij is waterafstotend. Voordeel is dus dat vocht er minder snel intrekt. Dons droogt minder snel dan een kunstvezelvulling dus is dat wel prettig. De zak is gemaakt door Birdland, zodoende hoef je ook niet erg te twijfelen over de kwaliteit.

Ik weet niet hoe koud het op de Kili is in februari, maar die zak is echt warm! De extreem temperatuur ligt op -18 dacht ik. In een tent is het alweer wat warmer dan buiten, enz enz enz.

Tip voordat je hem koopt: vraag of de zak netjes uit de verpakking bewaard is. Als dons opgepropt bewaard wordt neemt de isolatiewaarde af!

Gr,
Maarten
 
Prima slaapzak. Mooi gemaakt. Worden die echt door Birdland gemaakt??? Dan kunnen ze daar toch nog mooie slaapzakken maken. Ik vind de slaapzakken onder het Birdland merk niet echt heel mooi gemaakt, maar dat is slechts MHO.

Beetje afdinen op die € 200 en dan kopen zou ik zeggen!

>Tip voordat je hem koopt: vraag of de zak netjes uit de
>verpakking bewaard is. Als dons opgepropt bewaard wordt neemt
>de isolatiewaarde af!

Ja dat vertel ik dus ook altijd aan mijn klanten, maar is dat wel zo? Waar komt dit verhaal vandaan? Is er ooit wel eens een test geweest met twee identieke slaapzakken, waarvan de ene zeg vijf jaar lekker luchtig bewaard is en de andere sterk opgepropt is geweest gedurende die vijf jaar en dan kijken of ze allebij even warm zijn of is dit een broodje aap verhaal wat we elkaar wijs maken. (Misschien iets voor de Mythbusters om uit te zoeken)

Als dons van de donsfabriek naar de slaapzakken fabriek vervoerd word word het ook niet lekker luchtig vervoerd, maar juist zo compact mogelijk (das goedkoper). Is dat dan niet slecht voor het dons?

Nu snap ik ook wel dat er een verschil zit in de duur dat het dons opgepropt zit in een vrachtwagen en die vijf jaar, maar toch....

Waar komt dit verhaal vandaan en is het echt zo slecht voor het dons?

Eins
 
Highlite slaapzakken worden niet door Birdland gemaakt maar is/was van oorsprong en duits merk waarvan nu de slaapzakken in Polen worden geproduceerd.
Naast Bever heeft of had Spac Sport Nijmegen ze ook in het assortiment. Het dons wat aankomt bij leveranciers en de slaapzakken die aankomen bij de winkels zijn kurkdroog. Vanuit deze situatie kan dons het vrij lang volhouden. Maar eenmaal in de praktijk gebruikt heb je altijd te maken met een hoeveelheid vocht in je slaapzak en vocht is funest. Vandaar het advies om dons luchtig te bewaren zodat vocht (en dan moet je de slaapzak natuurlijk wel op een droge plek bewaren) kan verdampen.

Met vriendelijke buitensportgroet

Buitenvoetje
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan