Peru Bolivia trekking


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Mijn vriend en ik willen aanstaande oktober in Peru of Bolivia een trekking maken van ongeveer 8 dagen in een remote area (bregen of jungle). Een gebied dat nog niet ontdekt is door het massa toerisme, waar je dicht bij de natuur bent en in contact kan komen met de lokale bevolking (dus niet de Cordillera Blanca). Wie heeft er tips? Namen van gebieden of trekkingsagency's die dit kunnen organiseren?
We willen low budget reizen en hoeven dus geen luxe.

Alvast bedankt voor de tips,
Bram & Anke
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Eins heeft dat denk ik terecht getipt. Ik maak er weliswaar een 13-daagse van, maar er zijn vele varianten, dus ongetwijfeld ook 8 dagen.
Zie ook:

http://www.photoseek.com/peru/Huayhuash.html

Verder in Bolivia de Cordillera de los Frailes (vanuit Sucre, zie Lonely Planet)als relatief onbekende en zeker niet drukke optie.

Marla
 
De Cordillera Huayhuash is inmiddels geen 'onontdekt trekkinggebied' meer. Voor in de file lopen hoef je niet bang te zijn maar de enige trekker ben je er zeker niet. het is wel een absoluut spectaculair gebied.

De cordillera Apolobamba in Bolivia schijnt nog steeds een heel stil gebied te zijn. Het staat in ieder geval op mijn verlanglijstje om nog eens heen te gaan.
Door ff te googlen vind je wel het een en ander, hier bijvoorbeeld:
http://www.bolivianmountains.com/trekking/apolobamba.html

Joost
 
Beste Joost,

Bedankt voor de tip. We hebben inderdaad het gevoel dat de Cordillera Apolobamba nog niet ontdekt is door het massa toerisme. Bedankt voor de link, we gaan ons richten op een trekking in dit gebied.

Anke
 
Laat te zijner tijd even weten wat jullie ervaringen geweest zijn. Ik ben daar in ieder geval bijzonder in geïnteresseerd!
 
Huayhuash is inderdaad een mooi gebied. Ik ben er in 2004/2005 westelijk om-/doorheen gefietst door vanaf Conococha (splitsing Lima, Huaraz en Chiquian) naar Ocros binnendoor te gaan (o.a. als eerste toerist ooit, en dus ook als eerste fietser ooit, in "werelddorp" Cajamarquilla uitgekomen; met warm ontvangst door de burgemeester en bevolking...).

Als je dus niet zuidoostelijk gaat maar zuidwestelijk, kun je ook op heel fijne plekken komen.

In de omgeving van N.P. Pasto Ruri moet je volgens mij ook mooi kunnen lopen. Zeker als je je laat afzetten op de splitsing naar het toeristische gedeelte en de verder afgesloten route. Het is namelijk niet doorgaand voor auto's daar, door een afsluiting verderop met rotsblokken. Ik heb toen ik er doorheen fietste dan ook slechts 1x andere mensen gezien/gehoord, toen ik met m'n tentje gewoon langs het zandpad ben gaan staan. Om 5 uur 's ochtends kwamen er 2 (?) ruiters langs, en toen ik m'n tentje enkele uren later open ritste lag de sneeuw aan mijn voeten.

Kortom, aanraders!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan