Petzl Myo XP of de Tikka


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,

Ik zit te twijfelen of ik voor een nieuwe klimtocht waar we veel in het donker zullen vertrekken de Petzl Myo XP zal aanschaffen. Ik heb het demo-filmpje op internet gezien en een paar reviews gelezen en het ziet er allemaal erg leuk, en vooral "veel licht" uit.

Maar... geeft hij nou werkelijk veel meer licht dan mijn eigen Petzl Tikka, oftewel, klimt hij echter fijner als je 'smorgens in het donker op pad gaat?

Het is toch een kleine 70 euro die ervoor staat en als mijn Tikka in lichtopbrengst nou niet veel scheelt. Heb in de winkel ook vergeleken maar is toch lastig met al die TL balken om je heen.

groeten,

russian_nomad
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hallo Russian Nomad.
Als je bang bent voor te weinig licht, toch ook maar eens naar Primus of Silva kijken bij deze prijs! Afgezien daarvan heeft natuurlijk elke winkel wel een bezemkast, bergruimte of garage waar het aardedonker is en waar je - na enig aandringen - de lamp kunt uitproberen.
Groeten,
Boelo
 
Hoi Twan,

Als het werkelijk op klimmen aankomt en je dus ook vooruit moet kijken hoe de route loopt, zul je aan de Myo XP meer hebben dan aan de Tikka. Het verschil is zeer zeker aanwezig. Of je het echt nodig hebt is een tweede. Mijn ervaring is dat je ogen best wel wennen aan de hoeveelheid beschikbare licht en over het algemeen is het niet erg als blijkt dat je een paar meter terug moet om vervolgens het goede parcours te volgen. Maar goed, ik weet niet precies onder welke omstandigheden je het gaat gebruiken. Mijn maat heeft een Tikka en ik kreeg niet de indruk dat het verschil in lichtopbrengst een nadeel was.

groet,
Richard
 
Hoi Twan,

Heel decadent: wij hebben ze allebei. ;)

Bij route zoeken in het donker is de Myo echt de absolute winnaar tov de Tikka (Plus). Het bereik is echt veel groter, zeker zonder de diffuser.
De Tikka is qua gewicht natuurlijk de absolute winnaar, die gaat dus mee op tochtjes waarbij routezoeken niet in het donker gebeurd en/of als lampie van de 2e klimmer.

Bij ons had degene die voorop liep of klom altijd de Myo op z'n knar en de ander de Tikka. Wij vonden het ideaal op deze manier.

Succes met je keuze!
Petra
 
Hoi Twan,

Ik heb de Tikka allereerste versie. Geen idee of die tussentijds nog verbeterd is.
Absoluut geen vergelijk met moderne lampjes. Ik heb nu de Spot en Icon( die heeft een nog grotere lichtopbrengst als de Myo) van Black Diamond.

Bas
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan