Photokina nieuws...


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hi,

Ik ben afgelopen vrijdag naar de Photokina beurs geweest in Cologne/Koln, weer vol op genoten van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de imaging industrie.

Zal niet te veel uitweiden over de mooie camera's, objectieven (400mm@2.8 is serieus zwaar), charmante dames, etc aangezien dit daar niet het juiste forum voor is, we houden het dan ook even bij buitensport gerelateerde materie.

Waterproof cameras:
Op de Pentax stand even lopen spelen met de Optio W20, een waterdichte compactcamera die je een half uur zo'n 1,5 meter onder water kan houden. Op zich een geinig ding maar was niet echt onder de indruk van de bouwkwaliteit (maar ben dan ook erg gevoelig voor goedkoop plastic), eerdere edities voelden een stuk steviger.
Voor meer info:
http://www.pentax.nl/nl/photo/produ...ax_article_nr=19122&pentax_page_id=uebersicht
http://www.pentax.de/images/products/photo/nl/Optio W20/optio_w20_front.jpg

Olympus had het wat dat betreft een stuk beter voor elkaar, er stond een zwembadje op hun stand waar ze zonder blikken of blozen hun water&shockproof camera van een hoogte van ca 1,5 meter op de rand van het zwembadje het water in lieten stuiteren. We hebben het hier over de µ 725 SW welke een mooie en stevige metalen body heeft en op een diepte van 5 meter kan opereren, scubadiven behoort oa tot de mogelijkheden.
Voor meer info:
http://www.olympus-nederland.com/consumer/29_mju_725_SW.htm
http://www.olympus-nederland.com/consumer/images/mju-725SW-cherry-red-front_m.jpg

PSD:
Op portable storage device gebied waren er weer veel ontwikkelingen, waar de meesten zich concentreerden op het afspelen van verschillende multi media contents waren er gelukkig ook een paar die meer geschikt zijn voor actieve buitensporter (zie mijn vorige draadje over PSD's).

Een echt kwaliteits product is de Nexto CF Ultra, gehuld in een mooie slanke aluminium body zat een 160GB laptopschijf waar ik in minder dan een minuut 1GB kon kopiëren (47 seconden om precies te zijn). Voor de power zorgde een 3.7V Li Polymeer accu waarmee 50GB plus gekopieerd kan worden, uit testen blijkt dat dit echter meer in de richting van de 90GB zal zijn. Met de standaard meegeleverde batterypack kan men met 4 AA's ruim 100GB kopiëren. Compleet gewicht is 230 gram, oplaadbaar via USB en Firewire en voorzien van een CF/MD slot.
http://www.twintek.nl/images/pict_nexto.gif

De boys van Sanho/Hyperdrive hebben eindelijk een kleine PSD op de markt gezet, de vorig jaar aangekondigde Mini is nooit op de markt gebracht (buiten Azie). De Space is bijna net zo snel als de Nexto, heeft sloten voor zo'n beetje alle kaarten, kan dmv USB opgeladen worden en heeft optioneel een 4*AA of 3*18650 houder. Gewicht is 250 gram, de accu is een standaard 18650 Li-ion laptop accu (ca 10 dollar) welke door de gebruiker te vervangen is. Ze adverteren met een battery life van 100GB en zelfs 200 met de batterypack. Mooi apparaat maar kon het goedkope plastic niet echt waarderen, past wat dat betreft wel goed bij een Canon 400D :eek: :7

Thats all folks....
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

De hufterproofheid van die olympuscamera staat me wel aan. Hoe zit dat met het gewicht?
 
Volgens de specs 149 gram zonder accu of kaart, waarom ze dat vermelden is mij een raadsel aangezien je beiden toch echt nodig hebt om er mee te kunnen werken.

Denk dat je operationeel rond 200 gram uit komt, niet de lichtste maar gezien de robuustheid zeker netjes. Hij paste ook makkelijk in een borstzakje of iets dergelijks.

Had wel iets om met een camera te mogen gooien en dan ook nog het water in:p

M'n D200 kan wel een regenbuitje hebben maar tijdens bv het wadlopen knijp ik hem toch wel, je blijft hem in en uit pakken voor het geval je op je snuffert gaat. Zeker de laatste keer waarbij we met een hele grote groep liepen, moet je niet alleen op je zelf passen maar ook nog eens op bijstanders die wild om zich heen graaiend ten onder gaan.

Toch maar eens de schoen met wortel bij de schoorsteen gaan zetten over een paar weken:7
 
Zou het bijna vergeten:

STATIEVEN:
Gitzo heeft z'n lijn van carbon statieven vernieuwd, goed nieuws voor ons buitensporters want hiermee zijn ze een stuk lichter geworden. Heb er even mee staan spelen maar het voelde heel vreemd aan, op het oog denk je dat je iets zwaars gaat pakken maar eenmaal in je hand weegt het echt bijna niets.

De meest interessante driebeens voor in de rugzak zijn :
(Type, Maximale hoogte, opvouw hoogte, gewicht, belasting en aantal delen per poot)
GT-530, 67cm, 31cm, 400gram, 3kg en 3 delen
GT0530, 131cm, 53cm, 700gram, 5kg en 3 delen
GT0540, 142cm, 48cm, 800gram, 5kg en 4 delen

Een lichgewicht balhoofdje erbij en je bent klaar. Wel een beetje jammer dat die shit zo duur is, maar het is wel verdomd mooi en goed spul (heb de G1568 monopod)....

Voor meer info: www.gitzo.com


FILTERS:
Voor de landschapsphotogs onder ons, ik heb de Cokin groothoek P houder geprobeerd op m'n 12-24 Tokina en dat gaat niet goed ivm sterke vignetting, vanaf 15mm is het wel te doen maar is me niet wijd genoeg. Het wordt dus een Z-Pro, beetje jammer want die is een stuk groter en de filters natuurlijk een stuk zwaarder en duurder (160 ipv 99 dollar voor een Singh-Ray GND filter) :-(

Voor meer info: www.cokin.com

Leerzame links over het gebruik van filters om je foto's meer oempf te geven:
http://www.naturephotographers.net/articles1006/dw1006-1.html
http://www.bythom.com/filters.htm

Enjoy.....
 
>Een echt kwaliteits product is de Nexto CF Ultra, gehuld in
>een mooie slanke aluminium body zat een 160GB laptopschijf
>waar ik in minder dan een minuut 1GB kon kopiëren (47 seconden
>om precies te zijn). Voor de power zorgde een 3.7V Li Polymeer
>accu waarmee 50GB plus gekopieerd kan worden, uit testen
>blijkt dat dit echter meer in de richting van de 90GB zal
>zijn. Met de standaard meegeleverde batterypack kan men met 4
>AA's ruim 100GB kopiëren. Compleet gewicht is 230 gram,
>oplaadbaar via USB en Firewire en voorzien van een CF/MD
>slot.

Heb je hier ook een linkje naar? Een wat uitgebreidere bespreking, een prijs of waar er hier in Nederland aan te komen is?

Klinkt goed, hoef ik niet altijd m'n laptop mee te nemen in m'n rugzak ;)

Alvast bedankt.

Arjen
 
Hee Arjen,

De site van de leverancier:
http://www.nextodi.com/english/index.asp

Dit model staat er echter nog niet op.

Zover ik weet het enige adres waar ze de PSD's van NextoDI verkopen:
http://www.twintek.nl/psd.html

Hier verwachten ze hem in november, prijs zou iets boven het oude model moeten liggen maar is dan wel inclusief AA batterypack (aldus de vertegenwoordiger van NextoDI).

Ik zal kijken of ik vant weekend een fotootje kan posten van de flyer die ik heb liggen, die op twintek staat is nog een oude en niet complete versie.

Ze verkopen er ook de nieuwe versies van Epson, de P-3000/5000, 2 keer zo zwaar dan de Nexto maar wel groot kleuren display en nog steeds een stuk lichter dan een laptop :eek: Heb ik even mee staan spelen en mij door een hele mooie dame een demo van laten geven:p , mooi en stevig ding (de Epson) en door velen gezien als de RR onder photo/media players.

Tis maar net wat je ermee wilt doen, slechts voor storage of ook plaatjes kijken....
 
Dank Jan Anne, weet ik in ieder geval weer waar ik voor kan sparen. Klinkt goed in ieder geval.

Alvast kunnen kijken wat je gemaakt hebt is makkelijk, maar niet per se noodzakelijk.

Bedankt!

edit: geloof dat de flyer van de nieuwe versie al op de site van twintek staat, dus doe geen moeite meer :)

Arjen
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan