Picksan produkten

Ik was even online op zoek naar picksan tekenspray en ontdekte het volgende. Het werkzame bestanddeel in dit spul is cis- en trans-p-menthaan-3,8-diol (3 g/100g). Het zal wel.....

Ik keek ook even bij de muggenspray van picksan, en wat denk je? Het werkzame bestanddeel is cis- en trans-p-menthaan-3,8-diol (4 g/100g). Er zit zelfs meer in van hetzelfde bestanddeel....

Heeft iemand hier iets zinnigs over te zeggen of worden we als consument hier weer een beetje voor de gek gehouden? Kan ik beter muggenspray gebruiken tegen teken?
 
Als ik op Picksan.nl kijk zit er in beide 4g/100g van het werkende bestanddeel? Verder zijn ook alle ingrediënten gelijk behalve dan misschien dat "Perfume" niet gespecificeerd is, het zou dus kunnen dat ze anders ruiken.

Ik vroeg me dus wel hetzelfde af als jij, waarom 2 verschillende producten als er hetzelfde inzit? Misschien een marketing-truc in de hoop dat je 2x inkoopt?
 
Ik vroeg me dus wel hetzelfde af als jij, waarom 2 verschillende producten als er hetzelfde inzit?

Simpel, omdat er vraag is naar een product tegen muggen en vraag naar een product tegen teken. Waarschijnlijk is de marketing gedachte dat mensen eerder een specifiek product tegen een specifiek probleem zullen kopen dan een general purpose insectenspray.

Laat ik maar niet beginnen over gewoon zout of water dat krankzinnig duur wordt als je het in kleine verpakkingen stopt. Ik ben zelf wel voor de Douglas Adams oplossing: alle marketeers en verkopers op een ruimteschip en wegschieten naar een andere planeet.

Wat PMD is kun je op wikipedia lezen: http://en.wikipedia.org/wiki/P-Menthane-3,8-diol
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan