pluizende afritsbroek van EIDER


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

jurgenvv

Lid Club Hiking-site.nl
Hey allemaal,

Voor onze vakantie hebben we nog even bij de zwerkei geshopt, en Conny heeft o.a. een afritsbroek van Eider gekocht, van een stof die stretched in de lengterichting van je benen, zit en loopt heerlijk.
In de vakantie heeft ze die broek 1 middag aangehad met de broekpijpen eraan, bij een wandeling van nog geen 5 km over een normaal pad, en nu al begint de stof onderaan te pluizen, niet goed dus want het is een gladde stof verder.

http://nepal.glowdog.net/pict0173.jpg

Wij terug naar de zwerfkei, die willen hem opsturen naar Eider, maar ze zeggen nu al dat Eider waarschijnlijk gaat beweren dat het "normale" slijtage is ... NA 1 MIDDAG ????????
We zijn heel benieuwd hoe dit af gaat lopen want volgens mij mag dit niet zo slijten na een korte wandeling ...
Als je dat normale slijtage noemt vallen er na 50km zeker de gaten er al in ?

Hebben er meer mensen deze ervaring ? dit mag toch niet zo snel pluizen of wel ??

Ben benieuwd.

Jurgen en Conny
 
Hoi lui,

waar pluist hij precies? Als het aan de binnenkant van de pijpen is, dan kan het komen door het schuren van beide pijpen over elkaar heen. Twee gelijke stoffen die over elkaar heen gaan schuren glijden slecht, maar gaan eerder 'vreten'. Wat voor materaal is het precies? Zegt waarschijnlijk ook niet zoeveel, want daar zullen ook meerdere kwaliteiten in zitten. Wie weet heeft Eider een mindere batch gekregen.

Het hoeft trouwens niet per se door te slijten. Dit kunnen gewoon wat losse vezels zijn die er heel snel uit komen. De kans bestaat dat hij niet verder verval gaat vertonen, maar dat weet je pas na een hoop kikometers (en dan kun je hem vaak niet meer inleveren). Van de andere kant mag je verwachten dat een kwaliteits merk als Eider beter materiaal gebruikt en dat je voor de hoeveelheid Euro's die je kwijt bent je niet als een paardebloem in de herfst over straat hoeft.

En wat de (mogelijke) reactie van Eider betreft. Dit is slechts de mening van Zwerfkei. Of ze (lees: beide partijen) hebben ervaring met deze klacht, of het is een flauwe manier van indekken om onder de garantie uit te komen.

groet
Richard
 
Jurgen/Conny,

Nieuwsgierig als ik ben heb ik de importeur gevraagd of hij hier wellicht het fijne van weet. En zie hier de reactie...

=====================

Beste Jurgen en Conny,

Het spijt me te moeten horen dat jullie ontevreden zijn over de Eider broek. Wij hebben de broek nog niet ontvangen van Zwerfkei maar ik weet zeker dat we hem snel binnen zullen krijgen. Mijn reactie is dus ook enkel en alleen op de foto en het geschreven comentaar.

Zwerkei heeft naar mijn mening een erg goede klanten service en weet over het algemeen goed te herkennen wat onder normale slijtage valt en wat niet. Ik wil wel even benadrukken dat zoals ik in een reactie las, dat Zwerfkei nog maar sinds een half jaar Eider produkten verkoopt en dat er dus beslist geen sprake kan zijn van eventuele slechte ervaringen met Eider qua service en garantie. (net zo min als goede overigens). De uitspraken van Zwerfkei zijn dus gebasseerd op ervaringen met andere merken.

Ik meen aan de foto en omschrijving te herkennen dat het hier om een Lasting broek gaat gemaakt van Stretch lightweight Drycore polyester.
Puur ter informatie een stretch stof is veel comfortabeler dan een niet stretchstof maar is in de meeste gevallen wel iets minder slijtvast dan een niet stretchstof maar dit is puur theoretisch en heeft geen directe betrekking op jullie klacht. Ik vind het moeilijk om zonder de broek gezien te hebben een goede beoordeling van jullie klacht te geven.

Zodra ik de broek binnen heb stuur ik 'm direct doornmet UPS naar Frankrijk waar hij door de Eider Warranty afdeling bekeken zal worden. En ik hoop jullie klacht naar jullie tevredenheid op te kunnen lossen en ben uiteraard altijd bereikbaar voor verdere vragen en of opmerkingen.

Met vriendelijke groet,

Rob Fröberg
Outware Trading v.o.f.
Outware@wanadoo.nl

=====================

Groet,

Raymond
 
Raymond,

Bedankt voor het verder informeren. We wachten het rustig af.

De broek is inderdaad nog niet opgestuurd. De zwerfkei gaf aan dat ik de broek eerst moest wassen voor hij opgestuurd kon worden. Dit had ik express nog niet gedaan om te laten zien wat er aan de hand is.

De broek pluist onderaan de binnenkant van de broekspijpen. Dit zou inderdaad door het schuren tijdens het lopen kunnen komen, maar na 5 km lijkt me dit toch erg snel. Bij de zwerfkei vroegen ze of ik misschien met stijgijzers had gelopen. Nou niet dus......

We houden jullie op de hoogte.

Conny
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan