Polar Hartslagmeter


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb een Polar Hartslagmeter, die ik ook gebruik voor het mountainbiken. fantastisch ding, maar hij kan alleen slecht tegen zand! De hartslagmeter ligt nagenoeg horizontaal op mijn stuur, bij regen en veel modder loopt het modderwater in de sparing rond de rode knop en zorgt er daarvoor dat er zand tussen het huis van het horloge en de rode knop loopt. Met als gevolg: ik kan de rode knop niet meer gebruiken; weg trainingsgegevens! Ik heb het volgende bedacht:

Ik neem een stukje plakplastic. dat plakplastic plak ik over de knop heen (met een papiertje over de knop, zodat ik die nog kan blijven bedienen). Zodoende kan er geen water en zand in de knop lopen.

Heeft iemand dezelfde ervaringen met deze hartslagmeters? Wie heeft er een andere goede tip?

Arrien Borst
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Arrien,

Hoewel je de tip van Robertjan natuurlijk ter harte kunt nemen (heb zelf ook een t6 en nooit problemen mee) is het wellicht een idee om te kijken of je het horloge anders kunt monteren op je stuur? Dus niet meer nagenoeg horizontaal, maar verticaal.

Anders lijkt me je oplossing in elk geval prima te werken.

Raymond
 
Dat wordt lastig: Je wilt er ook nog een beetje op kunnen kijken. Dan is horizontaal wel gemakkelijk. Die SUUNTO is overigens een machtig mooi instrument, maar een beetje duur....

Maar, in ieder geval ben ik weer een ervaring rijker: kijk goed naar de configuratie van de knoppen op de hartslagmeter, voordat je ermee gaat mountainbiken, zeker met modder of slecht weer.

Arrien Borst
 
Raymond, die Suunto T6 heeft ook een kilometerteller-functie. Maar weet jij tot welke maximale afstand de T6 kan meten?

Ik vraag me namelijk af in hoeverre de T6, behalve hartlslagmeter, horloge, enz, ook vervanging voor de kilometerteller op m'n fiets kan zijn.

Groeten, Marco
 
Marco,

Middels een speciale POD (accessoire) kun je gewoon de afstand en snelheid meten met de Suunto. Kijk even op de site van Robijns (www.robijns.nl), daar staan de diverse PODs bij elkaar.

Zelf ervaring met de Foot-POD en de PC-POD en die werken perfect!

Raymond
 
Ja, ik wist van die POD's. Ik wist ook dat ze een 'afstand' meten. Maar wat voor afstand? Alleen van die ene dag? Of kan de T6 ook de afstand meten die ik gedurende maanden afleg? Dus daarom ben ik wel benieuwd wat de maximale afstand is die de T6 kan meten.

Kan de T6 naast het in schema opbouwen van m'n conditie, ook een kilometerteller zijn?
Zo'n kilometerteller op m'n fiets voldoet ook goed. Maar ja, die worden wel eens gestolen. Vandaar.

Marco
 
Mmm, zo veel heb ik tijdens een training nog nooit gelezen. Ik zal de handleiding er nog eens op naslaan.

Raymond
 
Hoi,

Ik had vroeger met mijn Ciclo CM414 hetzelfde probleem. Deed er altijd een diepvries zakje omheen. Dwz, de teller eerst op het stuur klikken en dan van boven af een diepvrieszakje er om heen en met een klein elastiek het zakje aansnoeren tussen de houder van de teller en het stuur (daar is het meestal net wat smaller dan de teller zelf). Werkte prima...
Boterhamzakje werkt niet, da's niet doorzichtig genoeg en dan kan je dus je teller niet aflezen.

Groetz,
Dennis

- De dure oplossing: koop een Ciclo HAC5. Maar wel mooi :9 -
 
The Miniman

Ik gebruik al jaren een Polar hsm. (Suunto is trouwens ook Polar) Het probleem met de rode knop is bekent echter eenvoudig op te lossen. Onder de doushe met een oude tandenborstel de modder weghalen of eigenlijk nog het simpelste: gewoon aan je pols houden.

Heeft een Suunto ook alle fietscomputerfuncties erop? Nee toch? Dat is bij Polar wel het geval. Dit is horloge en fietscomputer in 1.

suc-6-
 
> Suunto is trouwens ook Polar

Hoe kom je daar nou weer bij? Omdat ze toevallig hetzelfde thuisland hebben? Het zijn op dit moment (voor zover ik weet) de grootste concurenten van elkaar op het gebied van hartslagmeting.

Raymond
 
Raymond,

Suunto mailde mij, dat hun een T-serie een afstand over meerder dagen kan meten. Maar dat de gegevens na 355 uur naar een pc gedownload moeten worden. Een afstand over 14,8 dagen is hiermee de max.

>Heeft een Suunto ook alle fietscomputerfuncties erop? Nee
>toch? Dat is bij Polar wel het geval. Dit is horloge en
>fietscomputer in 1.

Over welke types heb je het dan?

Groeten, Marco
 
fietsfuncties bij polar:

S725, S720i, S520, S510, CS200cad, CS100

Over dat Suunto, Polar verhaal. Mijn eerste suunto (7 jaar oud) had zelfs een polar-logo op de hartslagmeter-band staan. De hartslagmeter was destijds een geintergreerde polar, vandaar mijn opmerking. Of dat nu nog zo is weet ik niet.

ps. volgens mij valt die concurrentie wel mee. Ze hebben veel andere doelgroepen. Heb nog nooit een wielrenner met een Suunto gezien. En nog nooit een alpinist met een Polar.:)
 
ps. volgens mij valt die concurrentie wel mee. Ze hebben veel
>andere doelgroepen. Heb nog nooit een wielrenner met een
>Suunto gezien. En nog nooit een alpinist met een Polar.:)

Edgar, dan wordt het inderdaad tijd om je weer eens te verdiepen in beide merken. Kijk maar eens op de site van Robijns (importeur Suunto) welke topsporters tegenwoordig een Suunto gebruiken en vertel vervolgens tegen Polar dat Wilco van Rooijen volgens jou geen Alpinist is (AXN-serie) ;)

Raymond
 
The Miniman

Net ff van beide merken de site eens gechecked. Goeiendag zeg, ik wordt echt een ouwe l*l. Dat mensen nog kunnen kiezen uit al die modellen.

Ennu, Wilco is een expeditieklimmer. Ben hem nog nooit tegen gekomen in de alpen. :p
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan