portable device dat info geeft voor de trotter


Status
Niet open voor verdere reacties.
W

wouterdm00

Guest
Beste trotter,


Ik ben student productontwikkeling te Antwerpen en mijn taak bestaat erin de komende twaalf weken een draagbaar toestel te ontwerpen voor de trotter. Dit toestel moet informatie weergeven en eventueel andere dingen doen. Welke informatie dat jullie willen verkrijgen over de desbetreffende plaats/stad/dorp/streek/whatever weet ik niet en daarom een postje op jullie forum.
Stel dat je nu op reis/hiking bent en welke informatie zou je via dit medium willen verkrijgen?
Het is een vage vraag maar denk gewoon eens aan uw ervaringen dan zullen vele wensen omtrent infoverwerving naar boven komen. Zelf heb k geen ervaring met reizen om de wereld vandaar dat k een beroep doe op jullie.
Om een kick-off aan ideeën te lanceren heb k een aantal topics:
-verplaatsing?
-overnachting?
-food?
-emergency (politie, ziekenhuizen,…)
-toeristische info?
-tracking positioning?
-plaats financiële instellingen, waar je geld wil halen uit de muur,...
-mss iets als MSN Messenger? Bijvoorbeeld: je komt in een stad, je leert iemand kennen en enkele weken later kom je in een andere stad en via dit apparaat (noem het verlopig een GPS of PDA) zie dat die persoon eveneens in de stad aanwezig is en dat je via een berichtje met de persoon kunt afspreken...
-...

Deze topics zijn natuurlijk niet bindend. Vind je deze topics niet nuttig, halvelings nuttig of ben je een andere mening toegedaan als globetrotter, laat het weten via dit kanaal!
Aan de mensen die hierop willen reageren, laat jullie fantasie maar de vrije loop. en verhalen van extreme omstandigheden waarin je een hulpmiddel zoals hierboven ongeveer beschreven zou willen gewenst hebben zijn natuurlijk ook altijd welkom.

Vele groeten,
Wouter
student productontwikkeling
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


als ik een aparaat meeneem, wat dan ook, heb ik zelf een paar bepaalde eisen.

-Schokbestendig en stevig ( als het van een helling rolt.. )
-(spat)waterdicht ( ...en in het water valt, of het word gewoon nat van de regen )
-zelfde batterijen gebruiken als de rest van me spullen, dus AA of AAA. Of als het kan, zowel AAA als AA. moet het wel compact blijven.
-Een beeldscherm dat niet vast vriest ( apparaat moet ook teperatuur wisselingen aankunnen )
-betrouwbaar, vooral als het belangrijke dingen op staan of belangrijke functies, moet hij het altijd doen. Als je een GPS en/of compas er op zet, is dat gewoon belangrijk. Omdat sommige mensen gewoon geen back-up dragen( het goede oude kaart en compas ).
-geen kleine onderdelen die er uitspringen als je de batterij verwisseld of dergelijke! Kleine dingetjes zijn haast onmogelijk terug tevinden in het donker, vooral als het in de modder is gevallen...
-betaalbaar.
die ideen die je hebt komen zijn alverkrijgbaar in PDA's en een aankoppelbaar GPS attene bestaat ook al. Volgens mij kan je het best het apparaat outdoor-proof maken.
 
De meeste van de in het oorspronkelijke bericht opgesomde functies zijn zelfs al verkrijgbaar in de GPS systemen van de meeste bekende merken zoals Garmin en Magellan. We hebben het dan over GPS systemen die een interne Point Of Interest atlas hebben. Deze POI database kun je het beste vergelijken met een electronische Gouden Gids. Hij verteld je ook waar de dichtsbijzijnde ziekenhuizen, postkantoren, restaurants, banken enz. zijn gevestigd. Combineer dit met aanwezige kaart en GPS functie en bijna al je voorgestelde functies zijn reeds vervuld.

Groet

Marc
 
Wat ik op prijs zou stellen is dat zo'n apparaat mij verteld wat voor activiteiten er de komende twee dagen in een omtrek van 30 km zijn. Zo kan ik een keuze maken of ik een bepaalde plaats wel of niet wil aandoen. Of 's avonds een plaatselijke toneelvoorstelling wil bijwonen.
Als zo'n apparaat je ook nog als Gids zou kunnen begeleiden op je route is prettig. Ik ben er van overtuigd dat ik tijdens mijn wandelingen bijzonderheden net mis zuiver uit onwetenheid.

Kees
 
De informatie die je voorsteld, is nou net iets wat je aan de lokalen kan vragen. Dit is een mooie reden een babbeltje te maken met een willekeurige voorbijganger. Ik kan geen info verzinnen die ik via een apparaat zou willen krijgen, behalve een routeplanner voor op de fiets, zodat ik zonder tijd te verliezen aan het op de kaart kijken, snel grote afstanden kan afleggen.

Het grootste nadeel van dit soort apparaten is trouwens het stroomverbruik. Op wandel/fietsvakanties is dit erg belangrijk.

grtz
Henk
 
Mensen, bedankt voor jullie inbreng, dankzij jullie heb k nu een duidelijke richting waarin ik moet werken..
bedankt!
 
Toch nog even snel iets waar m'n oog toevallig op valt: www.talla-tech.com

Amerikaans fabrikaat, hele stevige PDA's waar je diverse modules op kunt (en in de toekomst: zult kunnen) bevestigen. Ongetwijfeld kun je zo het soort apparaat creeren wat jij in gedachte had. Maar ja, die rugzak vol batterijen he... :)

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
>Hij zou op zonne energie moeten werken!
>
>Grt, M.

Of nog beter op bewegingsenergie.:)
 
Het wordt allemaal een stuk minder avontuurlijk en verrassend met dit soort apparaten....zucht.....goede oude tijd, alleen maar kompasje........

Jaap
 
Gelukkig heb je zelf in de hand wat je met wilt nemen, en wat je daadwerkelijk gebruikt :)
 
Gelukkig heb je zelf in de hand wat je met wilt nemen, en wat je daadwerkelijk gebruikt :)
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan