Portable Storage Device (PSD)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hi,

Zoals velen van jullie fotografeer ik digitaal. Het probleem is dat GOED geheugen erg duur is (75-100 euro/GB) en mijn foto's in RAW mode zo'n 12MB groot zijn, dat is dus maar 85 foto's op een 1GB kaart!!! Door ook foto's in jpeg te gaan schieten loopt dat aantal iets op maar is nog steeds niet genoeg.

Ik ben dan ook al een tijdje op zoek naar een manier om onderweg m'n foto's op te slaan zodat de geheugenkaart weer opnieuw gebruikt kan worden. Er zijn verschillende apparaten waar dat mee zou kunnen zoals een iPod, Media players, Photo players, etc. Deze apparaten hebben een mooi kleurenscherm om de foto's op te bekijken maar zijn niet gebouwd om snel geheugenkaarten te legen en dat is nou net wat ik nodig heb. Uit testen blijkt dat ze ook maar tussen de 2 en 10GB kunnen kopieren, per GB dus nog steeds heeeel duur speelgoed.

Gelukkig zijn er ook dedicated PSD's die zonder toeters en bellen gewoon snel en vaak je geheugenkaart kunnen legen. Mijn eisen zijn simpel: betrouwbaar, CFII slot, minder dan twee minuten per GB, minimaal 25GB kopieren per acculading, USB2, solide, lichtgewicht, zelf schijf of accu kunnen vervangen (slijtende delen). Wensen: SD slot, MP3 speler, kleurenscherm.

De meeste PSD's vallen af omdat ze traag als str*nt zijn en niet meer dan 10GB kunnen kopieren, check http://fhoude34.free.fr/PortableHD.htm voor de treurige testresultaten.

Kandidaten zijn;

NextoCF
Gewicht (zonder/met extra accu): 240/330 gram
Slot: CFI/II
Type Schijf: 2,5" laptop, 20 tot 120GB
Autonomy: 25GB, 100GB met extra accu
Batterij: Li-ion
Extra: Firewire 400
Link: http://www.hjreggel.net/cardspeed/index.html#special-nextocf.html

Hyperdrive HD80 (PDX70)
Gewicht: 400 gram
Slot: CFI/II, SD, MS Pro en xD
Type Schijf: 2,5" laptop, 20 tot 120GB
Autonomy: 80GB met NiMH 2500mAh
Batterij: 4 * AA
Extra: AA lader ingebouwd
Link: www.hyperdrive.com

Hyperdrive Mini
Gewicht: 170 gram!!!
Slot: CFI/II, SD, MS Pro en xD
Type Schijf: 1,8", 30 of 60GB
Autonomy: 30GB
Batterij: Standaard Nokia Li-ion
Extra: MP3 speler
Link: http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1023&message=16196637

Alledrie de apparaten zijn goed met ieder zo z'n voor en nadelen waarbij de uiteindelijke keuze afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren. Hoewel ik waarschijnlijk de CES (jan) en CeBit (maart) beursen nog af zal wachten neig ik momenteel naar de Hyperdrive Mini welke in januari op de markt zal komen....

Gr,
Jan Anne
- Gear Freak by Nature -
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Jan Anne,

Als mede gear-freak heb ik me ook al eens verdiept in dit soort 'image-tanks' en na diverse tests op internet bestudeerd te hebben kwam ik tot de conclusie dat de 'FlasTrax' het beste en meest veelzijdige apparaat is.

De Flashtrax heeft een harddisk (20, 40 of 60 Gb), een 3.5" kleurenscherm, Li-Ion accu, USB 2.0, is tevens MP3/WAV speler en weegt slechts 340 gram.

Hij wordt o.a. verkocht bij Scolor/Marx in Amsterdam: http://www.scolormarx.nl/fotografie digitaal sub wallet.htm

Op dpreview.com kun je dit artikel over de FlashTrax vinden: http://www.dpreview.com/news/0311/03110301smartdiskflashtrax.asp

Het is een professioneel apparaat en kwam zeer goed uit verschillende tests: http://www.dcviews.com/reviews/Flashtrax/Flashtrax-test-NL.htm

Ik heb hem zelf (nog) niet maar heb wel al bedacht dat er behoorlijk wat geld bespaard kan worden als je de goedkoopste (met 20 Gb HD) koopt en er dan zelf een 80 of 100 Gb 2.5" schijf in zet. Voor 110 euro heb je al een 80 Gb 2.5" schijf tegenwoordig.

groet Marc
 
Hoe zit het met de betrouwbaarheid van dit soort devices in ruwe situaties (klimmen, fietsen, lopen) waarbij alles flink door elkaar rammelt??

Groet,
Marco
 
De harddisks kunnen als ze niet draaien behoorlijk wat schokken en G-krachten verwerken. De koppen parkeren automatisch zodra de spanning eraf wordt gehaald. Hoe kleiner de schijf hoe beter bestand hij is tegen schokken, ook als hij draait. In de duurdere MP3-spelers zitten 1,8 inch schijven die zelfs draaiend behoorlijk wat kunnen hebben.
 
Hee Marc,

De FlashTrax is inderdaad een mooie en veelzijdige photoviewer, hij voldoet alleen niet aan mijn eisen (en die verschillen natuurlijk per persoon).

Mischien komt het niet helemaal naar voren in mijn bovenstaande relaas maar ik ben op zoek naar een PSD die en snel en 25GB kan kopieren met 1 acculading. De bovenstaande PSD's kunnen allen een snelle 2GB kaart (ExtremeIII) legen in minder dan 3 minuten en houden dat heeeeeel lang vol.

Als je dat vergelijkt met de FlashTrax dan zien we een duidelijk verschil, 2GB kopieren duurt 30 minuten en dat kunstje kan hij maar 3 a 4 keer herhalen. Als je dan ook nog op dat mooie kleurenscherm de foto's gaat bekijken dan wordt dat ook nog eens rap minder en kun je niet meer dan 6GB kopieren.

Maw als je op reis gaat en nooit meer dan een paar dagen van een stopcontact of auto verwijdert bent dan is zo'n photoviewer de beste oplossing, je stopt de kaart erin, je gaat bv een hapje eten en kan later trots je mooi plaatjes showen.

Als je een lange trip in de bush gepland hebt waarbij je het moet doen met wat je in je rugzak hebt zitten is een dedicated PSD een pre. Op een 2GB kaart kunnen in mijn geval maar 170 Raw foto's, een half uur wachten voordat ik weer een foto kan maken is simpelweg geen optie (3 minuten is al lang zat). Geef eerlijk toe dat ik een mooi kleurenscherm zal missen maar het is voorlopig niet anders.

Conclusies in reviews zijn leuk maar je moet altijd het referentiekader van de tester in de gaten houden en alleen de harde feiten afspiegelen tegen je eigen....

Gr,
Jan Anne
 
Hallo Jan Anne,

Nu ik de specificaties van de FlashTrax wat beter heb bestudeerd moet ik erkennen dat je helemaal gelijk hebt. Hij is te traag en verbruikt voor echt mobiel gebruik te veel stroom.

Ik ben benieuwd wat je uiteindelijke keuze wordt.

groet Marc
 
Even een update voor degene die het wil weten.

De prijzen van Hyperdrive Mini zijn (al een tijdje)bekend maar helaas nog niet verkrijgbaar;
20GB: $199
40GB: $239
60GB: $269

In NL zal Compact Drive dezelfde (Sanho made) unit uitbrengen met twee penlites als stroomvoorziening, 2 maal 2500NiMH's zouden goed zijn voor het kopieren van 40GB.... Verwachting is eind april:-(

Grtx,
Jan Anne
- Hmmm CeBIT, wel of niet gaan -
 
Ik heb de PDX70 met een 40GB HD. Uiterst tevreden! Hij is compact en stevig genoeg om een hike aan te kunnen en de batterijen kunnen 80GB verwerken voordat ze leeg zijn. Erg simpele bediening, maar die moet je wel even leren kennen. Een CF-kaartje van 1GB heeft ie in no-time voor je op de HD gezet.
Verder is ie ook goed te gebruiken als portable HD.

Groeten, Arjen
http://www.svstrace.nl
 
Hoi Jan-Anne,

ik heb afgelopen zomer tijdens mijn vakantie gebruik gemaakt van de Vosonic VP3310 (http://www.vosonic.com/index.php?php_mode=spec&php_itemid=22).

Ik heb het model met 40gig er in. Het is gewoon een standaard harde schijf, dus je zou ook een grotere er in kunnen plaatsen. Hij was toendertijd zelfs 'leeg' te koop. Maar ik had in ieder geval ruim voldoende aan 40gb. Heb op mijn reis slechts één 256mb kaartje meegehad, en na een foto of 110 (4mp camera), zette ik alles over en leegde ik hem gewoon weer. Vond het ideaal!

Het model dat ik heb is nu niet meer in productie, maar als je op de .com site van Vosonic kijkt (is wat uitgebreider dan de co.uk), dan zijn er nog wel andere (en luxere) modellen. http://www.vosonic.com

Kopieren gaat snel en kost ook weinig batterijen, maar ga je daarentegen ook mp3 luisteren, dan gaat ie hard achteruit. Denk dat foto's kijken de accu ook wel flink belast, maar misschien dat de nieuwe modellen een betere accu hebben.

Heb mijn apparaatje trouwens bij de eerder genoemde site www.d95.nl (Foto De Reuver) gekocht...

Gr. Dennis
 
Hoi Jan Anne,

Niet dat geen vertrouwen heb in de mensen op dit forum (integendeel zelfs :) ) zou je deze vraag ook eens kunnen stellen op het fotografie gedeelte van http://gathering.tweakers.net. Zitten veel fotografen met veel ervaring in deze dingen. Ik heb het zelf niet dus kan je er verder geen advies in geven.

Succes met zoeken!

Groeten Damien Franscoise
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan