pre-trip dieet om diaree te voorkomen


Status
Niet open voor verdere reacties.

jurgenvv

Lid Club Hiking-site.nl
Hallo iedereen,

ik heb een tijd geleden, nog voor ik op deze site terecht kwam (LANG geleden dus :) ) ergens online een pre-trip dieet gezien. Ik kan echter niet meer vinden waar het was.

Dit was een dieet waar je 2 a 3 weken voor je vertrek aan begint, wat veel ingredienten bevat die je in het land van bestemming ook te eten krijgt.

Het idee erachter is om je spijsvertering en alle aanverwante systemen in je lichaam te laten wennen aan ander voedsel dan normaal, zodat je in de weken voor je trip enigsinds last van diaree hebt (maar dat is thuis, dus niet zo vervelend als op de trip) zodat je op je trip er geen/minder last van hebt.

Heeft iemand dit ooit gezien ergens ?
Of heeft iemand ideeen over zo'n soort dieet ?

Jurgen van Vliet
aka GlowDog
http://www.glowdog.net/glowdog.gif
Email : glowdog@xs4all.nl
IRC : Glowdog , #backpack , IRCNet
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Zo'n dieet werkt niet helemaal, misschien wel helemaal niet. Veel diarree wordt veroorzaakt door het feit dat de bacterien in het land van bestemming afwijken van de beestjes hier, volgens de doktoren van het tropeninstituut. Het wennen daaraan zal dus alleen werken als je inderdaad je voer echt ook uit je bestemmingsland haalt, niet eenvoudig.

Daarnaast word veel diarree veroorzaakt door simpel verontreinigd voedsel, natuurlijk, maar dat wist je al. Standaard zaken zoals goed doorkoken, geen rauwe groenten en fruit eten, oppassen met water (en ijsblokjes in je koele drankjes, consumptieijs etc) en verdere voor de hand liggend zaken voorkomen racekak of erger. Aan de andere kant moet ik zeggen, ik heb nooit ergens op gelet, twee dagen diarree vind ik niet voldoende reden om me smakelijk eten waar dan ook te ontzeggen en eigenlijk heb/had ik er nooit last van, op een uitzondering na (nare amoebe opgelopen in Egypte, waarschijnlijk door het eten van sinaasappels langs de weg, die had ik moeten wassen voor ik ze schilde, maar ja, zie boven).

Mocht je dat dieet nog ergens tegenkomen dan ben ik er wel benieuwd naar trouwens, laat het eens weten?

Eet ze onderweg! Rob.

PS voor Peter M.: als het niet klopt hoor ik het graag.... /grin.
 
Hai Rob.
What do I need to say more.
Ik ben geen dokter hoor.
Ik ben een pleeg, maar ik heb ook goed naslagwerk.
Mijn vriendin is co-assistent.
grin grin.

Peter.
 
[font size="1" color="#FF0000"]Laatst gewijzigd op 19-08-01 om 11:43PM (GMT 1)[/font][p]Het heeft meer invloed op je relatie omdat je constant aan het scheten laten bent.
Daar heb je ook geen zin in.
Pruimen werk een beetje laxerend.

Maar even serieus.
Ik heb nog nooit van een Pre-Trip dieet gehoord.

Groetjes.

Peter.
 
Hihihi, wat zal jij er bescheten uitzien dan. Maar goed, stel je vertrekt naar Bruinebonencountry en je eet twee weken vantevoren bruinebonensoep (al dan niet geimporteerd uit Bruinebonencountry)als een dampende eland, denk je dan niet dat je in Bruinebonencountry nog net zo aan de race bent/blijft als in Nederland als je in Bruinenbonencountry de lokale bruinebonensoep blijft eten? Ben benieuwd naar het experiment, laat je het weten?

Gekheid op stokjes en zo: Ik beweer dus niet dat voedsel geen invloed heeft, wilde alleen maar duidelijk maken dat het meestal niet aan het afwijkende voedsel ligt. Voorbeeldje: een vriend van me is macrobioot. Hij eet maar een beperkt assortiment aan voedsel (allerhande graantjes en soja en zo, ik griezel er van, maar goed, ieder zijn meug, ik ga alleen nooit meer bij hem eten), en als hij naar het verre buitenland reist waar hij dezelfde derrie eet als thuis heeftie net zo goed diarree, zelfs als hij (en dat doet hij regelmatig) zijn eigen voorraadje meeneemt.....

Maar, nogmaals, ik ben er echt nieuwsgierig naar, dus hou me op de hoogte als je dat dieet tegenkomt (en vooral, natuurlijk, als je het uitprobeert!).
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan