Prijsverschil slaapzakken


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik ben (was?) van plan een donsen slaapzak te komen, en wel de Western Mounteneering Ultra Lite. Lekker licht (ongeveer 775 gram) en lekker warm (comfort -2). Wel een beetje aan de prijs (299 euro), maar als je vaak op wandelvakantie gaat is een lichte slaapzak wel erg prettig.

Nu zag ik echter ook de Ajungilak taiga 180 3 season. Ook van dons, ook lekker warm (comfort -1) wel iets zwaarder (ongeveer 1000 gram), maar deze slaapzak kost maar 179 euro.

Hoe kan het dat er zo'n prijsverschil tussen deze 2 slaapzakken zit? En welke kunnen jullie me aanraden?

Groetjes Miranda
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Miranda,

het verschil tussen deze zakken (volgens de kaartjes) is als volgt:

WM Ultralite Super:
Comfort dames: -2
Comfort heren: -9
Extreem: -27

Ajungilak Taiga 3-season:
Comfort dames: 5
Comfort heren: -1
Extreem: -17

Op papier zou de WM dus warmer moeten zijn. Of het die €120,- waard is zul je zelf moeten afwegen. Heb je het snel koud?

Toevallig heb ik afgelopen zaterdag de WM Ultralite Super gekocht. Als je hem in je handen hebt dan weet je pas waarom je het moet doen. De afwerking van WM is super! Een dikke tochtslurf langs de hele rits en de capuchon is super fijn aan te snoeren.

Jammer genoeg heb ik er nog niet in kunnen slapen.

Ajungilak is uiteraard ook een super merk en ik denk dat je van beide slaapzakken plezier zult hebben (binnen de aangegeven temperaturen).

Ik zou als ik jou was de slaapzakken allebei gaan bekijken, dan pas kun je in mijn ogen een goede keuze maken.
 
Er bestaat dons en dons. Eenden, ganzen en eidereenden hebben dons met verschillende warmtecapaciteit, wat de verschillende prijzen verklaart. Eiedereendendons is het warmst per gram gewicht en dus ook het duurst. Je moet inderdaad zoals genoemd goed de specificaties bekijken. Tegenwoordig zijn die redelijk goed en objectief vergeleken met vroeger toen elke fabrikant zelf een temperatuuraanduiding gaf.

Linda
 
Idd dons en dons. Goed kwalitatief dons heeft een zg. hogere Cuin waarde. Dat wil zeggen dat dons met een hogere Cuin waarde beter isoleert dan dons van het zelfde gewicht met een lagere Cuin waarde. En zoals altijd lichter met dezelfde eigenschappen is altijd duurder.

WM zakken zijn trouwens prima! Ik ben ook zeer tevreden over Highlight slaapzakken. Ook prima afgewerkt en hoge Cuin waardes. Grote voordeel van WM zakken boven Highlight zakken zijn m.i. de WM uitvoeringen met dryloft buitentijk, ideaal voor winter kamperen of kamperen in zeer vochtige omstandigheden.
 
Bedankt voor de info!! Het is WM slaapzak geworden. Dit weekend uitgeprobeerd en heerlijk geslapen in de tent :)!

Groet, Miranda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan