Primus EasyFuel Duo of MSR Superfly


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi hikers,

Ik wil graag een nieuwe gasbrander, en zit te twijfelen tussen de superfly van MSR en de easyfuel duo van Primus.
Beide zijn compatible met verschillende (alle?) gascanisters met schroefventiel heb ik begrepen.

heeft iemand ervaring met deze branders?

Bedankt,
Marleen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ik heb zelf zowel een MSR Superlfly als een Primus Himalaya Multifuel welke ook op gas kan branden.
Het voordeel van de Superfly is dat hij op alle ventieltankjes past, ook die van Campinggas zonder schroefdraad.
Met de Superfly heb je dus een brander die met vrijwel alle gastankjes overweg kan, en dat kan een voordeel zijn.

Zelf zou ik voor een Primus gaan die ook op gas kan branden.
Deze heeft het voordeel dat je in de zomer makkelijk gas kunt stoken en bijvoorbeeld in de winter als gas wat minder effectief werkt overstappen op Colemanfuel.
Ook heb je met deze branders het voordeel dat je zwaartepunt wat lager ligt en de brander daar door wat stabieler staat.
Bij de Superfly zit de brander vast bovenop je tankje en daar gaat dan je pan weer bovenop, iets minder stabiel als een losse branderkop die met een slangetje aan je blikje zit en daardoor flink wat minder hoog is.
 
>Zelf zou ik voor een Primus gaan die ook op gas kan branden.
>Deze heeft het voordeel dat je in de zomer makkelijk gas kunt
>stoken en bijvoorbeeld in de winter als gas wat minder
>effectief werkt overstappen op Colemanfuel.

De EasyFuel Duo van Primus werkt ALLEEN op gas. Niet op benzine. Hij kan wel 2 verschillende tankjes hebben (Campingaz Click en tankjes met schroefdraad), vandaar de naam Duo.

De Easyfuel is inderdaad stabieler dan de Superfly, maar daarentegen is de Superfly weer veel compacter en lichter mee te nemen.

Groeten,
Joris
 
>De Easyfuel is inderdaad stabieler dan de Superfly, maar >daarentegen is de Superfly weer veel compacter en lichter mee te >nemen.

Ja precies, dat heb ik ook zitten bekijken en afwegen. Ik denk dat het voordeel van een stabielere brander mij erg aanspreekt. Ik heb nu een campinggasje prikblikding, prima brandertje, alleen mn pannetje schuift er wel erg gemakkelijk af...

Ik ben vandaag eens gaan kijken in de winkel. Helaas wist ik zelf (na een korte internet zoekactie) meer van brandertjes dan de winkelbediende, maar ik heb wat gasblikjes op- en afgeschroefd, en dat ging prima, bij beide branders. Zowel coleman, Primus en campinggasblikjes paste prima.

Heeft iemand een Primus Easyfuel Duo, of ken je iemand die m heeft? Ik ben erg benieuwd naar het gemak van opbergen, en de kwetsbaarheid van het slangetje tussen het blikje en de brander. Heeft iemand daar ooit klachten over gehoord?

Wat ik me ook afvraag is of er behalve de ventielblikjes met schroefdraad (coleman, msr, primus) en de ventielblikjes zonder schroefdraad (die van campinggas), nóg meer verschillende ventieltjes in de handel zijn. En zijn die ventieltjes (al dan niet met schroefdraad) dan in dezelfde diameter? of zijn hier ook weer verschillen in?


Wat een vragen!

Alvast bedankt voor de reacties,

Marleen
 
hoihoi,

Inmiddels is de kogel door de kerk en heb ik de easyfuel Duo van primus gekocht.

Al meerdere keren gebruikt in het veld nu en hij bevalt prima. De stabiliteit van deze brander weegt voor mij op tegen het gewicht en omvang van de MSR.

grtz. Marleen
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan