Primus Omnifuel


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hi,

Ik heb een tijdje geleden een Primus Omnifuel gekocht als vervanger van mijn coleman peak1. De primus is een prima brander (maakt wel een beetje herrie) die het uitstekend gedaan heeft bij -20.
Bij de aanschaf kreeg ik er een fles van 0.6ltr bij.

Een vriend van mij heeft nu ook een omnifuel gekocht en hier zat een fles van 1.5ltr bij. Bij deze fles hoorde echter ook een zwart slangetje wat lijkt alsof het op de aanzuigleiding van de pomp past. Dit slangetje wordt echter nergens in de handleiding of op de site van primus beschreven.

Is dit slangetje noodzakelijk om de laatste restjes benzine uit de fles te krijgen? of weet iemand een andere toepassing?

groeten, Jaap
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Jaap,

Aangezien de 1.5L fles een 14cm grotere diameter heeft tov de standaard 0.6L fles lijkt het mij een verlengstuk voor de aanvoerlijn.

Hoe lang is het slangetje, een centimeter of 8???

Groet,
Jan Anne
 
Hi Jan Anne,

Bedankt voor je reaktie. Volgens mij is de 1.5ltr fles 14mm groter in diameter en niet 14cm, maar ala.
Het slangetje is ca 4cm.

mvg, Jaap
 
Hi,

wellicht dat een mailtje naar Robijns in Aalsmeer, de importeur van Primus in Nederland, uitkomst biedt?
Ben wel benieuwd naar het antwoord, want ik wil ook een grotere fles aan mijn omnifuel hangen en vraag me af of dat slangetje echt noodzakelijk is. Zo ja of dit altijd bij een grotere fles dan 0,6 liter geleverd wordt.

Succes en groetjes,

Rutger
 
Rutger,

Heb ik ook reeds gedaan. Dus even afwachten...

Raymond
- zelf ook geen idee...
 
hallo,

Bij mijn omnifuel kreeg ik een 1 liter fles. Het slangetje is 11 cm lang, en de cilinder inclusief terugslag klep ook. Als er bij een 0,6 liter een slang zit van 8 cm zou je dus kunnen zeggen dat er voor elke maat fles een andere pomp nodig is. Dit lijkt mij eigenlijk niet omdat de fles toch horizontaal ligt!!

groeten,
victor
 
Hoi Raymond,

ben best benieuwd wat Marco erover te melden heeft. Ben overigens nog steeds heel blij met de tip (en mijn uiteindelijke aankoop) van toen en het jubileum-event was echt heel erg gezellig! Ik hoop weer een keer mee te kunnen met de club.

Victor, volgens mij is er maar één maat pomp hoor. Dat zou wel een heel (kostbaar) gedoe worden anders als bij iedere andere maat fles een aparte pomp zou horen. Bij mijn 0,6 literflesje zit dezelfde maat pomp als bij jouw 1,0 literfles. Ik heb het nagemeten. Het gaat nu puur om dat stukje slang wat waarschijnlijk/eventueel op het koperen buisje geplaatst moet worden als verlengstuk om dieper in zo'n grote (1,5) literfles te komen.

Afwachtende groet,

Rutger
 
Hallo Raymond,

Je hebt gelijk, ik bedoelde eigenlijk ook het slangetje wat aangepast zou moeten worden. Maar ik denk dat de lengte van het slangetje niet zoveel uitmaakt, er is een overdruk in de fles dus de brandstof komt erwel uit ongeacht hoelang de slang is.

mvg,
victor
 
Zoo,

Inmiddels ook nieuws van de importeur:

'Dit slangetje is bedoeld om de brandstof aanzuigslang van de pomp te verlengen. Door de omvang van de 1,5L fles kan het gebeuren dat de pomp ergens in de lucht hangt als de brandstof een lager peil heeft bereikt. Met dit slangetje kun je wat langer voort.'

Dus het was eigenlijk niet zo moeilijk te verzinnen. Sterker nog, Jaap, je had al direct gelijk :)

Raymond
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan