Probleem: Teva die stinken?!


Status
Niet open voor verdere reacties.
J

jbw_hoek

Guest
hallo,

Ik heb een jaar geleden Teva's gekocht en als het warm wordt, gaan ze stinken....... in een open schoen/sandaal notabene...?!?!

Wat kan ik hier tegen doen?

Groeten jeroen.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


de meeste teva's die ik ken hebben een geribbeld voetbed .. tussen de ribbeltjes gaan huidschilfers en andere rommeltjes zitten en bij warm weer merk je dat pas :)

goed schoonweken denk ik en mischien met borsteltje beetje boenen ?
 
Hoi Jeroen,

Goed schoonmaken in water met zachte zeep, afspoelen, drogen en dan 24 uur in een plastic zak in de vriezer leggen. Werkt echt!

Groet, Rob.
 
[laatste wijziging op 17-06-02 om 23:28]
Hoi,

Ik heb inderdaad ook de ervaring dat als ik de Teva's uittrek het soms enorm gaat stinken.
Zolang ze je ze aanhoud valt het wel mee.

Het komt inderdaad door huidschilvers en andere rotzooi die in de kiertje blijven zitten.
Als ik de Teva's veel draag boen ik ze regelmatig schoon met wat afwas middel en dan is het stinkprobleem weer tijdelijk opgelost.

Het diepvriezen van de Teva's is dat om de bacterieen en dergelijke
te doden ofzo?

:9
SUC6
Rocus
 
Diepvriezen doodt de bacterieën niet!! Bacterieën (en virussen) doodt je alleen door ze te verhitten/koken. Ze hebben nl. de eigenschap zich in te kapselen bij extreme kou. Dit inkapselen zorgt er wel voor dat je ze (tijdelijk) niet meer ruikt.

Gr. Fred
 
[laatste wijziging op 22-06-02 om 23:16]Klopt als een bus Fred, ik denk dat ze door het bevriezen denken dat de winter er aan komt en dan maar in winterslaap gaan? Kortom, ik heb geen idee waarom het werkt :).

Groets, Rob. (I love the smell of dirty Teva's in the morning).
 
Zoals ik al zei; ze gaan niet dood, maar kapselen zich in en daarom ruik je ze tijdelijk niet. Na verloop van tijd (als de temp. stijgt) worden ze weer actief en ga je ze weer ruiken. Het inkapselen is inderdaad een overlevingsmechanisme voor de winter.

Gr. Fred
 
Ik heb ook vanalles geprobeerd om de luchtjes weg te krijgen, wassen bevriezen etc.
Het enige wat hielp was mijn voeten behandelen met Lamisil (anti-voetschimmel) en de Teva's met mirazyme (anti-geur). Werkt goed, heb nu zelfs minder last van zweetvoeten.
En 's-avonds na een dag dragen spoel ik ze af met warm water.

Nu een jaartje later beginnen ze weer lichtjes te ruiken en ga ik ze opnieuw behandelen.
 
Hoi!

Wat je ook kan proberen: je teva's na het schoonmaken insmeren met een beetje teatree olie. Dat doodt de bacterien en ruikt fris.

grtz Flicka
 
Myrazime (ofzo) helpt om de bacterien te doden (of inactiveren) en zo de geur te verdrijven. Dit goedje is bij de buitensport winkels meestal wel te verkrijgen. Je sandalen een nachje (met het voetbed naar benee) in een emmer met biotex laten drijven schijnt ook te werken.

Eins
 
Hallo Jeroen,

Een bekend probleem dat niet alleen bij Teva's voorkomt.
De bovenkant van de zool goed schoonhouden met een sopje van groene zeep werkt prima. Dettol wordt ook nog wel eens gebruikt om ze volledig te desinfecteren.

Wat ik ook nog wel eens geprobeerd heb is om ze na het schoonmaken met groene zeep een tijdje boven een fluitketel geheel bacterievrij te stomen.
Denk echter daarbij wel aan je vingers.

Een beetje menthol of babypoeder voordat je ze aantrekt helpt heel goed tegen plakken.

succes, wim
 
Hoi,

Na gebruik van mijn Teva's stap ik er meestal mee onder de douche. Met een (oud) zacht nagelborstje wrijf ik er douchewash in en laat dat even intrekken. Daarna afspoelen en laten drogen. Op deze manier heb ik geen last van vieze luchtjes.

gr. Marike
 
Het probleem van de stinkende teva's wordt bij TEVA niet erkent, en geloof me, ik heb er de afgelopen jaren enkele duizenden in mijn handen gehad...........ze STINKEN echt!

Ook alle fabeltjes zoals bevriezen en in de vaatwasser zijn al uitgebreid getest en inderdaad, het waren fabeltjes!

De oplossing is ook vrij eenvoudig.... schoonmaken met groene zeep of iets dergelijks en opnieuw met een anti-bacterieel laagje behandelen zoals ze ook oorspronkelijk bij TEVA behandeld zijn.

Myrazyme komt hier het dichtsbij in de buurt.
De schone TEVA's 24 uur in een emmer met Myrazyme en water zetten en heel belangrijk, zo op laten drogen dus niet afborstelen / afspoelen of wat dan ook!

Hoe goedkoper de sandaal (hoe meer 'plastic' het voetbed) des te minder gaan ze stinken, want die kan geen geur opnemen. Het ligt niet aan het profiel, maar alleen aan het grote absorberende vermogen van het voetbed.

Mocht het nou echt heeeeeeeeeeeel erg zijn..... ik heb gevallen gehad waarbij klanten een nieuw paar van TEVA kregen als service (let wel, service is geen garantie!)

Maarten
 
zelfde probleem hier.
met nieuwe schoenen begint dat na zo'n 400-500 km.
ondanks afwisselen met andere wandelschoenen.

mijn oplossing, eens in de zoveel tijd:
eerst de schoen helemaal laten drogen.
dan met de botte kant van een aardappelschilmesje op je gemakje de donkere aanslag op de binnenzool wegkrabben. (ga der maar bij zitten en doe t maar buitenshuis. dan zie je bovendien beter dat er náást die donkere plekken ook nog minder gekleurde rommel zit. die moet ook weg.
de binnenkant van mijn teva's kan hier overigens goed tegen.

daarna eventueel nog even met de nagelborstel en een sopje.

vr gr
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan