Problemen met Cat. B/C bergschoenen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
B

BitByter

Guest
Ik ben al een hele tijd bezig om mezelf berg-wandelschoenen aanteschaffen. Maar het probleem is dat ik blijkbaar een breede linker voorvoet heb, en ik dus aan de onderkant van mijn voet (aan de zij-kanten) drukpunten voel.
Ik heb de volgende merken, en daarvan bijna elk model uitgeprobeerd: Meindl, Lowe, Scarpa en Hanwag .
Bij allen heb ik dus hetzelfde probleem.
Weet iemand een bergschoen of een oplossing om toch bergschoenen aanteschaffen?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

RE: Problemen met bergschoenen

hoi BitByter
Ik heb aan mijn linkervoet sinds 2 jaar een bult zitten. Dat is een oude ontsteking die is gaan verkalken. vorig jaar is het operatief verwijderd maar weer teruggekomen, binnenkort weer op herhaling. Dit doet voor de beantwoording van jouw vraag echter niet ter zake.
Ik moest (met bult) ook nieuwe schoenen hebben en dat wilde maar niet lukken. Ik heb het uiteindelijk als volgt gedaan:
De breedste schoenen aangeschaft (in mijn geval Meindl C schoenen Nepal) Deze heb ik bij de schoenmaker 24 uur op een leest laten zetten, uitrekken dus. bij diezelfde schoenmaker heb ik schoenspanners van een maat groter dan de schoen gekocht om het opgerekte zo te houden. Ik zet de schoenen alleen opgerekt weg. Voor mijn bult had ik daarnaast op de schoenspanner een dikke moer met een ronde kop in de spanner gedraaid. een extra uitstulping aan het leer dus. Werkt goed, vooral bij een wat stijvere C-schoen.

Ik hoop echter dat m'n tweede poging om het kalk weg te laten snijden een langer leven beschoren is want het blijft lastig.

Het is omslachtig en je kunt je schoen niet meer inruilen, maar als er geen andere mogelijkheid is zou je het kunnen proberen

Nico
 
RE: Problemen met bergschoenen

In Utrecht zit de Kathmandu, met een paar errug goeie podologen die jou schoenen helemaal aan gaan passen!
Carl heeft nu Meindls met een extra zooltje en opgevuld aan de achterkant vanwege zijn smalle hiel, is nu na 3 jaar een beetje losgegaan, maar was goed te repareren!
Ook voor mijn moeilijke voetjes haalde de verkoper/podoloog direct het goeie paar uit de kast en sindsdien koop ik niet anders! Ook bij mij wat kleine aanpassingen in de zool, ideaal!
Trek er wel ff een middag of ochtendje voor uit!

Succes
Petra
 
RE: Problemen met bergschoenen

Hi Nico,

Dat klinkt allemaal zeer ingrijpend.
Maar bij mij is het de onderkant, de zool. Aan de zijkanten voel ik drukpunten, ter hoogte van de bal van mijn voet.
En bij jouw is het een zij-kant.

Groet,

Ad
 
RE: Problemen met bergschoenen

Hoi Petra,

Daar ben ik geweest, maar kon toen ook niet slagen. De Meindl Borneo zat het best, maar ik voelde nogsteeds die druk punten, maar wel minder. En ik vind hem te soepel.
Maar ik had niet het idee dat het podologen waren eerlijk gezegd. Maar ik ga dinsdag en nieuwe poging doen, dankzij jou verhaal.

Groet,

Ad
 
RE: Problemen met bergschoenen

Heb inmiddels de Meindl Tibet cat. B gekocht bij Kathmandu. Deze zitten denk ik wel goed. Zien er er ook breed uit.
Nu nog inlopen. Duurt dit lang?

Met vriendelijke groet,

Ad
 
RE: Problemen met bergschoenen

Ha Ad,

mooi dat het gelukt is!

Inlopen duurt niet lang meer tegenwoordig, schoenen zijn behoorlijk soepel van zichzelf tegenwoordig, dus doe ze een paar keer aan, en dan komt het helemaal goed. Mijn schoenen (Hanwag Yukon, zware B schoen) heb ik amper in hoeven lopen!

Gr,
Maarten

Outside the doorway, there is life, undiscovered, undefined...
(The Analog Project)

www.theanalogproject.tk
 
RE: Problemen met bergschoenen

Hoi Ad,

Fijn dat je goede schoenen hebt gevonden! Soms moet je bij de Kathmandu even bellen vantevoren of de Podo er is, maar ik zag dat ik te laat was met deze tip, sorry!
Inlopen scheelt ook sterk van hoe gevoelig jou huid is voor blaren, of de schoen zich veel moet gaan aanpassen, etc. Over het algemeen zit dat allemaal wel snor met een aantal keer dragen, maar soms duurt het wat langer. Gewoon veel aandoen zou ik zeggen, dan zit je altijd goed! ;)

Groetjes
Petra
-zit nu zelf met een mooi spiksplinternieuw paar Hanwag Alaska Topschoentjes onder haar buro!!!!! (ze gaat er strakjes weer op staan en lopen..................)
 
RE: Problemen met bergschoenen

Hoi Petra,

>Fijn dat je goede schoenen hebt gevonden!

Het blijk dat de Meindl Tibet soms gebruikt wordt voor voeten met 6 tenen !, heb ik niet maar toch :), rechts zit beter dan links, maar waarvoor (bij andere schoenen) ik hiervoor klaagde, dat heb ik niet bij deze schoenen, ze zien er een beetje lomp uit, ok so what.

Soms moet je bij
>de Kathmandu even bellen vantevoren of de Podo

De Podoloog is er op vrijdag maar daar heb ik geen gebruik van gemaakt.


>-zit nu zelf met een mooi spiksplinternieuw paar Hanwag
>Alaska Topschoentjes onder haar buro!!!!! (ze gaat er
>strakjes weer op staan en lopen..................)

Veel wandel plezier daarmee

Ik ben zeer tevreden over de winkel Kathmandu, ze hebben alle tijd en doen helemaal niet moeilijk als je terug komt om te ruilen of om advies te vragen. In mijn ogen zijn ze zeer deskundig en allemaal zeer relax. Een aanrader dus.
 
RE: Problemen met bergschoenen

Kan je niet terecht bij een orthopedische (?) schoenenwinkel? Wat ik begrepen heb, kan je die kosten declareren bij je verzekering. Een vriendin van me in ieder geval wel, die heeft net zulke brede voeten als ik, maar dan van een schoenmaat of 8 minder.

henk

The Recumbent Architecture Pivo
 
RE: Problemen met bergschoenen

Hallo Henk,

Ik denk dat het zo wel is opgelost, ik heb er wel vertrouwen in met deze "Meindl Tibet" schoenen. In ieder geval de randen aan de onderkant van mijn voeten voel ik niet meer.
En anders moet ik inderdaad eens naar een orthopeed of misschien podoloog gaan.
We gaan het eerst maar eens zo proberen.

Groet,

Ad
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan