Problemen met schoenen

  • Onderwerp starter sdelfsma
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
S

sdelfsma

Guest
Ik heb zo'n twee maanden geleden een paar lowa trekking schoenen aangeschaft.
In de winkel zaten ze perfect, ik heb ze met mijn eigen sokken gepast, ze een tijdje aangehad en het leken de perfecte schoenen.

Ook toen ik ze de eerste keer droeg zaten ze prima.

Echter toen ik ze daarna nogmaals aantrok, kreeg ik er een pijnlijke voorvoet in. Dat wil zeggen een beetje doof gevoel in mijn tenen (alsof ze 'sliepen') en een pijnlijke 'bal' van de voet.

Weet iemand de oorzaak en hoe ik dit kan verhelpen. Ik wil er binnenkort namelijk graag mee in de Ardennen gaan wandelen...

Sjoukje
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb ook zo'n probleem bij mijn skibotten. Misschien niet echt hetzelfde maar bij mijn skibotten ligt de oorzaak dat boven mijn enkel (er net boven) mijn been wordt dichtgeklemd. Met als resultaat dat de bloedtoevoer vermindert (misschien kan 't ook zijn door een paar zenuwen die afgeklemd zijn?). Ik merk niet dat er daar (veel) druk zit op mijn benen maar na een tijdje beginen mijn voeten te slapen. Bij mij is dan de oplossing om de botten even los te maken (bv op de skilift).

Zou het kunnen dat in jouw geval je je veters te hard aantrekt? Als je een hoge schoen hebt kan je eens proberen met enkel onderaan vast te knopen.

groetjes,
Jan
 
Hoi Sjoukje,

Zelf loop ik ook met Lowa schoenen ('Lady Sport') en ook ik heb weleens last gehad van zere tenen. Ik heb het toen kunnen verhelpen met het losser maken van de veters. Overigens had ik er alleen last van bij het lopen op hard (asfalt) terrein.

groet Marike.
 
Een pijnlijke bal onder je voeten kan je verminderen door een wat zachter zooltje te gebruiken. Er zijn zelfs speciale kussentjes op de markt (Hansaplast?) die voor een verlichting kunnen zorgen.
Aan de andere kant nemen deze ook weer meer ruimte voor in de schoen, en daar had je al wat gebrek aan begrijp ik. Misschien is in de breedte laten oprekken door een schoenmaker een optie.
Paul
 
Grappig, vorig jaar tijdens onze nepaltocht had een medereisgenoot precies hetzelfde probleem. Uiteindelijk heeft ze het losse zooltje uit de schoen gehaald en de verhoging onder de bal van haar voet uit het zooltje gesneden. Daarna liep ze weer zonder pijn en met veel meer plezier.

Misschien helpt het bij jou ook.

Conny
 
Bedankt voor al jullie suggesties om mijn probleem te verhelpen, ik ga het dit weekend meteen uitproberen, hoewel ik nog maar even wacht met het in mijn schoenen snijden...

Bedankt,

Sjoukje
 
[laatste wijziging op 14-09-02 om 08:09][laatste wijziging op 14-09-02 om 08:07 ]De verschijnselen komen mogelijk voort uit het volgende probleem:

1) Je schoen (voetbed) geeft onder je voet te weinig steun, waardoor je voet teveel in elkaar zakt. Hij wordt afgeplat. De botjes in het midden van je voet zakken daardoor tegen elkaar waardoor de zenuwen die tussen de botjes lopen in de verdrukking raken.
Oplossing die vaak gebruikt wordt:
Onder je zool, in het midden van je voet, paar cm. richting je tenen, een ´kussentje´ te plaatsen waardoor je voet in een bolling gedrukt wordt en de zenuwen vrij blijven. Die kussentjes zijn bij de betere schoenwinkels te koop.

of 2)
Je schoen geeft onder je voet meer steun dan je gewend bent. Hierdoor krijg je het tegenovergestelde van het boven beschreven probleem. (de zenuwen worden verdrukt door de verhoogde bolling van je voet).
Mogelijke oplossing:
Geef het even de tijd om er aan te wennen en de zool in te lopen.
Dat wat Conny zei: zooltje er tijdelijk uit.
Maar beter is een platter zooltje aanschaffen.

of 3)
Je doet op de verkeerde plaats je veters te strak.

Als aanrader:
Kathmandu in Utrecht. Daar lopen twee podologen op de schoenenafdeling die echt verstand van zaken hebben en die ondanks drukte alle tijd voor je nemen. Ze maken zelfs proefzooltjes voor je.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan