Project Inland Ice op TV


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Na ruim twee jaar voorbereiding vertrok de groep jonge mensen ruim een maand te voet en met kites door Groenland om zo de aandacht te vragen voor de wereldwijde klimaatveranderingen. Op hun tocht van de west- naar de oostkust van Groenland ter hoogte van de poolcirkel legden ze maar liefst 580 km af onder barre omstandigheden.

De AVRO zendt vanaf dinsdag 8 juli a.s. een documentaire over deze expeditie uit. Zij doen dit in een reeks van 5 afleveringen. De eerste is zoals gezegd op dinsdag 8 juli om 22.00 uur op Nederland 3 te zien. Dinsdag 15, 22 en 29 juli en dinsdag 5 augustus 2008 zijn de andere delen te zien. Zelfde tijd, zelfde plaats.

Uiteraard heeft Project Inland Ice een eigen website (www.projectinlandice.com). Hierop vind je heel veel informatie, foto’s en verhalen van de deelnemers zelf. Ook de AVRO heeft een eigen site gemaakt omtrent dit project (www.avro.nl/tv/programmas_a-z/going_north). Beide zijn echt de moeite waard om eens op je gemak te bekijken! De afleveringen zijn na uitzending op televisie ook op de AVRO- site te bekijken. En kan je niet wachten op de rest van de documentaire… 2 dagen lang is de volgende aflevering ook al vooraf via internet te bekijken!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

En anders gewoon via uitzending gemist en las op de site dat na de uitzending op TV de volgende uitzending al op internet is te zien (voor 2 dagen).
 
Deel 1 was smullen, en wat een cliffhanger aan het eind he:p

Deel 2 nog niet voorbij zien komen btw....
 
Deel 1 was zeker de moeite van het bekijken waard!
Props to the team members:)
Op naar deel 2 en de rest zeg ik.

Groet,

Martijn
 
Gelukkig was mijn "lange-afstand breedband" snel genoeg om te kijken. Heb ze nu beide gezien. Het is leuk gefilmd, net alsof je ze goed kent. Jammer dat ze niet hun eigen taal spreken. Grappig dat ze mijn skischoenen hebben gekozen.

Ik heb er een hard hoofd in hoe dat gaat met dat kiten. Zullen we volgende keer wel zien.

De autobanden voor de droogtrening vond ik een beetje klein. Ik zie hier op TV altijd poolreizigers oefenen met tractorbanden. ;-)

Linda
 
Heb jouw ook nog voorbij zien komen bij de presentatie, hoewel ik naast je zat kon ik mezelf niet ontdekken...

Strakke actie van Pieter btw, even de muts gebruiken voor een beetje privacy:7
 
Ja toch :)
Ik hoef helemaal niet zo in de spotlights, dus dan maar in de capuchon kruipen!

Pieter
Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Hoi allemaal,
Inderdaad de eerste aflevering gezien. Heb er zelfs voor vrij genomen daar ik tot 23.00 h. moest werken. Was fijn om te zien! Op naar de volgende aflevering.
U zijt allen gegroet!

Met vriendelijk en sportieve groet, Eddy
 
>Heb jouw ook nog voorbij zien komen bij de presentatie,
>hoewel ik naast je zat kon ik mezelf niet ontdekken...
>
>Strakke actie van Pieter btw, even de muts gebruiken voor een
>beetje privacy:7

He, heb ik dan gemist. Zal nog eens terug kijken.

Goed gedaan Pieter:7 :7

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Nu had Sanne het gisteravond, in deel IV, over een speciale foto met de hiking-site summitvlag.
Ik heb het angstige gevoel dat we die niet te zien krijgen ;( ;(

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Ik heb begrepen dat die op A0 geprint aan de muur hangt op Hiking-Site.nl HQ, maar dat heb je niet van mij;-)

Groet,

M
 
En ik moest even kijken waar het nu precies over ging. Er was mij namelijk inderdaad een groespfoto beloofd met de summitvlag. Maar schijnbaar waren ze erg tevreden met hun website, want ik heb inderdaad een extra foto ontvangen...

Kostte me overigens wel 24 uur om aan vrouwlief uit te leggen dat ik toch echt niet om die foto had gevraagd, hoewel hij wel errug leuk is geworden.

En nee, het is geen naaktfoto met een vlag ervoor en nee, ik plaats 'm ook niet op de site (op uitdrukkelijk verzoek van de enige dame van het expeditieteam). Ik zal de andere foto wél plaatsen, maar die vind nu natuurlijk niemand meer interessant ;)

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb nu tot en met aflevering 5 bekeken. Ze hebben dus 600 km afgelegd in meer dan 40 dagen. Dat is niet erg snel. Waarschijnlijk kwam dat door de enorme hoeveelheid bagage die mee was. Daarna hebben we eens hun gearlist bekeken, om te kijken of ze dan niet erg veel spullen mee hadden.
Het leek erop alsof ze erg veel spullen x 6 hebben gedaan: Compactcamera, spiegelreflexcamera, GPS, reservebatterijen voor die apparaten, allemaal x 6. Ook had ik de indruk dat ze erg veel kleren mee hadden. Net een teveel van alles.

Verder leek het erop dat ze niet de basisliteratuur hadden gelezen. Er was er één verbaasd over dat het zo warm kon zijn en begon te praten over globale opwarming. Fridjof Nansen had het ruim een eeuw geleden ook al over dat hij in een ondershirtje skiede en dat dat erg warm was.

Verder vraag ik me af hoeveel ze nou gekite hebben. We hebben het op de film maar 1 keer zien gebeuren.

Ik zou het trouwens niet zomaar nadoen, hoor. Maar ik heb ook gehoord van mensen die Groenland overlangs zijn overgestoken in 21 dagen en 120 km per dag aflegden. Maar die konden waarschijnlijk erg goed kiten.

Het was wel leuk om te zien hoe zo'n expeditie het doet. Het lijkt me een hele opgave om zo lang met zo'n grote groep op pad te zijn. En het lijkt erop dat het vinden van sponsers misschien wel meer energie kost dan het aan geld oplevert.

Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan