Pulka in IJsland


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
L

lampje

Guest
Hoi,

Een beetje vroeg in het seizoen, maar toch;

Vorig jaar wilde ik in februari/maart al naar IJsland, maar werd het toch de Vercors. Nu een nieuwe poging.
We willen een trektocht gaan maken met langlauf skies en pulka of...
een trektocht met sneeuwschoenen in IJsland.

Heeft iemand een (engels sprekend) adres en telefoon nummer waar je dit materiaal kunt huren?
Iemand al eerder dit gedaan en wil zijn ervaringen delen?


Groetjes, Jaap
 
Jaap,

Je zou het eens kunnen navragen op www.ijsland.nl. Verder weet ik alleen een bedrijf in het noorden van IJsland dat iets verhuurt: http://www.eyjafjordur.is/special/hlidarfjall/price_skirental.php (ze hebben ook een eigen site, maar die is alleen in het IJslands).

Er zijn voor georganiseerde tochten trouwens weer wel voldoende mogelijkheden. Er zijn verschillende Nederlandse touroperators die gidsen hebben die zijn gespeciliseerd in IJsland en IJsland-trekkings. De vraag is echter of je zelf op pad wilt of onder leiding van een gids.

Grtx,

Raymond
[heeft dit bericht verplaatst van Rond het Kampvuur naar Wandelgebieden]
 
Raymond,

bedankt voor je reaktie. Ik ben, zoals je waarschijnlijk al vermoedde, niet geinteresseerd in een gegidste tocht. We gaan met 4 man en doen dit al jaren op eigen kunne en organisatie.

De site die jij voorstelde is in het noorden gesitueerd. Ik ben op dit moment met name aan het kijken naar Kjölur. Het idee is om te vertrekken uit Rekjavik en dan de Gulfoss en de Geysir tijdens de route aan te kunnen doen. Ik weet niet of er voldoende sneeuw en dergelijke is.

Een verhuur bedrijf in Rekjavik zou daarom prettig zijn.


groetjes, Jaap
 
Hoi Jaap,

Zelf heb ik 2 jaar geleden een sneeuwwandeltocht gemaakt in de omgeving van Myvatn. Dat was een georganiseerde huttentocht, dus niet kamperen. Nu is dat in principe geen probleem volgens mij zolang je maar tegen storm bestand bent. Het kan er flink stormen weet ik uit ervaring (ik ben net terug na o.a. 5 1/2 week IJsland en heb weer redelijk wat tentjes gezien die het begaven). Maar de kou valt wel mee (kouder dan -20°C wordt het bijna nooit). De sneeuw was in dit deel overigens niet echt geschikt voor skieen/langlaufen, door de vele wind zijn er delen waar nagenoeg niets ligt en delen waar erg veel ligt. Maar dat schijnt in het zuiden beter te zijn, al blijft het er moeilijk te voorspellen . Voor wat tips en reisverslagen is de volgende site erg goed vind ik zelf: http://www.isafold.de
Zelf wil ik graag de thorsmork-landmannalaugar trekking eens in de winter doen, maar of dat deze winter al gaat lukken..... De route die jullie willen gaan doen lijkt me trouwens ook de moeite waard, zeker als je tot/langs Hveravellir gaat (een lekker warm bad in de open lucht). Probleem is wel het vervoer aldaar (in de winter komen er geen bussen). Hopelijk heb je hier allemaal wat aan. Mocht je nog goede tips vinden hou ik me ook aanbevolen, ik ben nl. ook van plan een wintertocht op IJsland te gaan maken deze winter (sneeuwschoenwandelen/kamperen). Wat betreft het huren heb ik geen ervaring maar gezien de prijzen op IJsland lijkt hier huren me goedkoper (alleen de pulka daar krijgen is lastig).
De laatste tip is om vooral te gaan, zelf vind ik IJsland in de winter net zo mooi als in de zomer.

Alvast veel plezier op IJsland,

Jasper
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan