pyreneeen/catalonie begin mei


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Rajmeind

Guest
Hallo,

Wij willen over een aantal dagen afreizen naar noord-catalonie voor 10 dagen. Wij zoeken een gebied waar je stevige wandelingen en/of een meerdaagse trektocht kunt maken. Heeft iemand suggesties? Bij voorbaat dank.

Ruben.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik ben zelf erg te spreken over het gebied rond Benasque, en wat zuidelijker: Pont du Suert.
Bij Benasque zit je midden in de hoge Pyereneeen, met legio wandelmogelijkheden in de Vallee de Benasque of bijvoorbeeld richting de Pico de Cerler. (Alles onder voorbehoud, ik heb geen idee hoe het daar met de sneeuw is op dit moment, maar Raymond Koome zal daar vast meer over kunnen zeggen)
Bij Pont du Suert zit je 15 km van de ingang van het nationaal park Aigus Tortus, zeer mooi, met mogelijkheden tot meerdaagse huttentochten.
Verder zijn er redelijk wat vvv achtige instanties, zal menig camping houder je graag verder helpen en zijn de kosten voor levensonderhoud lager dan in NL.
Veel plezier
Mocht je nog boeken willen lezen: de serie van Ton Joosten is zeer goed, je kan er honderden tochten uit halen.

Rob

Deze verrekijker vergroot 8 x vertelde de verkoper.
Zal ik je eens wat vertellen?
Ik heb er gisteren voor de negende keer doorheen gekeken en hij doet het gewoon nog!

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Ruben,

Wat voor gebied/soort tocht zoek je? Stoempen door de sneeuwvelden, liever in het lagere dal blijven of een beetje van alles?

Twee weken geleden lag er in de pre-Pyreneeën nog dusdanig veel sneeuw dat het in sommige gebieden verboden was omhoog te gaan in verband met lawine-gevaar. En dat terwijl enkele weken daarvoor we juist heerlijk hebben gewandeld in datzelfde gebied. Kortom: het kan vriezen en dooien en op de laatste dag (zelfs in mei) nog behoorlijk veranderen.

Raymond
 
Hallo Raymond,

we hebben geen uitrusting voor grote sneeuwvelden, wel ervaring met het doorkruizen van kleine sneeuwvelden in de zomer (bijv. breche de roland). We zoeken een gebied waar je tochten kunt maken van ongeveer 6-8 uur in toch wel bergachtig gebied. Het moet echter wel verantwoord blijven gezien onze geringe ervaring met sneeuw. Het liefst willen we een meerdaagse huttentocht maken, maar ik heb gelezen dat er in deze periode nog maar weinig geopend zijn. Daarnaast zoeken we nog een leuke camping die als uitvalsbasis kan dienen voor wandelingen (we hebben nogal wat wensen). We hebben op jouw site al wat wandelingen gevonden over Montseny en Cadí-Moixeró. Is het mogelijk om deze wandelingen in mei te doen, en is het mogelijk om in dit gebied meerdere dagen te trekken? En is het, indien de berghutten niet open zijn, mogelijk om te (wild)kamperen?

Groeten, Ruben
 
Ruben,

In dat geval zou ik voor Cadí-Moixero kiezen. Daar kun je een mooie rondtocht maken langs de hutten. De meesten zijn dicht (of alleen in het weekend open), maar hebben wel open gedeeltes voor mensen die buiten het seizoen langskomen. Mocht het weer dan meezitten kun je kiezen om bijvoorbeeld de Comabona of de Penyes Altes op te gaan. Zit het weer echt ontzettend mee en dooit het de komende weken flink (en dan bedoel ik echt flínk), dan kun je er als toetje de Pedraforca bijnemen. Is een echte klautertocht, maar ontzettend de moeite waard.

Ik zal in de foto-albums even wat foto's van dat gebied plaatsen die ik twee weken geleden maakte. Dan weet je wat het weer er in begin april was...

Raymond
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan