Ramble binnentent met gaten


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
H

hermanus

Guest
Op 18 mei 2004 kochten wij bij Bever sport het tentje Ogre Thumb van het merk Ramble en zijn vier weken gaan fietsen in Spanje.
Na ongeveer twee weken zagen we op verschillende plekken kleine gaatjes in de binnentent, grootte variërend van 2 mm tot 10 mm. Bever sport, waar we het tentje aangeschaft hadden stuurden de binnentent naar Ramble. Volgens Ramble zijn de gaten veroorzaakt door 'beesten'. Na doorvragen bedoelden ze mieren.
Ik vind dit een hele vreemde verklaring; heeft er iemand ooit gehoord van mieren die tentdoek opeten?? En hebben er meer mensen ervaring met dit type tentje? (Hoewel deze tent dit jaar voor het eerst te koop is en wij waarschijnlijk een van de eersten zijn die ermee gekampeerd hebben.)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb nog nooit gehoord van mieren die gaten bijten in een tent. Ik heb recent nog pal op een mierennest gestaan (blijkbaar vonden de mieren het grondzeil wel een leuke plaats om eitjes te bewaren ook). Mijn tent onder de mieren (buiten) maar geen enkele heeft een gat beginnen bijten in mijn tent. Misschien vonden ze het materiaal niet lekker ;)?
 
Frank van Rijn beschrijft in een van zijn boeken dat zijn tent in een nacht flink afgetakeld wordt door mieren, maar dat is ergens in het Amazonewoud gebeurt, waar kennelijk weer een zwaarder caliber mieren rondscharrelt.
In Spanje heb ik al vele malen gekampeerd, zowel aan de kust vroeger als in de Pyreneen, maar nog nooit dit soort problemen gehad.


Yr DDraig Goch


Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Goedendag,

Ik ben net op vakantie geweest naar Frankrijk. Zoals wel vaker gebeurd lopen er wel eens mieren op je tent (in colonne als je de tent opzet op een "route"). Ook hier was dat het geval. Alleen zaten er ook mieren in groepjes stil op de tent. In het begin dacht ik nog wat schattig... Maar later bleek dat ze gaatjes hadden gemaakt in mijn buitentent. Ik schat zo'n 40 gaatjes. Ik heb een tent van het merk Active Leisure. Het tentdoek ik gemaakt van half katoen, half polyester en is pas 16 maanden oud. Ik moet het de leverancier nog melden, maar wilden eerst op het internet e.e.a. napluizen. Ik blijk toch niet de enige...
Hebben ze je tent gemaakt of heb je een nieuwe gekregen?

Groeten Mark
 
Ha Mark,

In mijn 15 jaar kampeerervaring met een katoenen tentje heb ik nog nooit eerder gehoord van tent-etende mieren. Onze tent was van polyester. Zouden die mieren alleen polyester lusten?
De fabrikant Ramble (Birdland) vindt het niet iets wat onder de garantie valt, gewoon pech, zeggen ze en ze bieden aan het voor € 50 te repareren.
Ik wacht wel af of er nog meer reacties komen van mensen met hetzelfde tentje, want als er meer mensen dezelfde klacht hebben kan het toch een fabrieksfout zijn.
Of als blijkt dat een bepaald materiaal miergevoelig is, is dat ook wel iets om rekening mee te houden.
Ik ben benieuwd wat Active Leisure over je tent te zeggen heeft.

groeten, Hermanus
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan