ramble tenten


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
He een vraagje.

Ik zag pas dat er bij beverzwerfsport een aanbieding is van Ramble tenten van 199 voor 99 euro. wie heeft er al ervaring met deze tenten? weet ook iemand hoe nieuw ze eigenlijk zijn? en of ze kwalitatief degelijk zijn??

Groetjes Debbie:7 :)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Goede tenten (siliconen doek e.d.) zijn schreeuwend duur. Tenten met PU-doek zijn al beter betaalbaar maar vaak nog een paar honderd euro.

Ben je een beginner dan kan je beter in een goedkoper PU tentje beginnen. Dan val je niet zo enorme grote bult als wandelen/kamperen niet bevalt. Je kan dan rustig je eisen/wensen samenstellen voor een duurdere investering als het wel bevalt.

99 euro is voor een tent eigenlijk géén geld. En Ramble is toch wel een beter merk dan de tenten die je bij de AH, benzinepmp of zelfs een aantal modellen bij Perry kan kopen.
 
Van dat merk zijn in de winkel waar ik wer wel wat klachten binnen gekomen m.b.t. de betrouwbaarheid. Niet voor niets dat ze er van af willen... Betrouwbaarder zijn bijvoorbeeld Eureka, Wild Country, Robens. Van Robens kosten enkele modellen ook €99,95... Die zijn eigenlijk €129,95 en dat is dus een aanbieding om van "oude" collectie af te komen.
 
Hoi Debbie,

Ik ben dan wel geen Robert-Jan, maar kan wellicht toch een antwoord geven. Wat voor tent iemand je zou kunnen adviseren is sterk afhankelijk van wat je er mee wil doen. Ga je een paar keer een wekendje de Ardennen in of wil je ook zwaarder weer of zwaardere/langere tochten doen? En ben je vooral een 'mooi-weer-kampeerder' of lig je niet wakker van een nachtje in de storm moeten overnachten?

Kortom: geef even aan in wat voor omstandigheden je de tent denkt te gaan gebruiken.

Als algemene starterstent zou ik in elk geval niet voor een superlichte of een (te) dure tent kiezen, neem een algemeen bruikbare trekkerstent van bijvoorbeeld Eureka!, Wild Country of een 'huismerk' van één van de bekende buitensportwinkels.

Raymond
 
Hoi Raymond.

Ik ben nog echt een beginner met kamperen, dus ik heb nog geen ervaring met de verschillende weersomstandigheden, wel wil ik met een rugzak gaan trekken, dus hij moet wel in een rugzak kunnen (ook die heb ik nog niet) dus het zit nog een beetje in de kinderschoenen, maar voor dat ik me van alles aan laat smeren in een outdoorzaak wil ik toch wel wat advies van jullie (experts)wat voor soort tenten gebruiken jullie voornamelijk bij de hikingclub??

groetjes Debbie
 
Debbie, als je een goede outdoorzaak aantreft smeren ze je niets aan!
Die verkopen je wat je nodig hebt voor wat jij aangeeft er mee te willen doen.
De tip is: niet op zaterdagmiddag even bij de Zwerfkei een uitrusting te kopen.
Ik weet natuurlijk niet waar je woont maar Robert-Jan ken ik intussen al 5 jaar als een uitstekende verkoper, werkend in een team van even goede collega's die je niet verkopen wat je wilt, maar wat je nodig hebt.
En ja, goede kwaliteit heeft een prijskaartje, maar je hebt wel iets goeds dan in huis.
Ik zal hier geen reclame neerzetten, maar stuurt me maar een berichtje voor de adressen, links etc van de zaak waar RJ werkt.

Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
>jullie (experts)wat voor soort tenten gebruiken jullie
>voornamelijk bij de hikingclub??

Je kan altijd gewoon een keer meegaan met een van de hikes die hier voorbij komen op de site. Daar is meestal wel een live-tentenshow te zien :) Vaak kan je ook wel wat spulletjes lenen van anderen, dan leer je eerder je eigen kriteria kennen.

grtz
Henk - Eigenlijk moet je het eerst een keer nodig gehad hebben voordat je het koopt...
 
Debbie,

Aangezien je begint en je nog niet weet of dit je hobby van je leven wordt adviseer ik je in ieder geval géén siliconendoek tent te nemen (te duur maar véél lichter) maar een PU-tent (betaalbaar) maar wat zwaarder).

Ga eens bij verschillende zaken langs en kijk idd naar hun huismerken. Bever, Demmenie, Carl Denig en de Zwerfkei.

Bever heeft een grote tentententoonstelling in Den Haag, De zwerfkei in Woerden en Carl Denig in Nieuwegein. Demmenie weet ik niet zo goed.

Wat ook belangrijk is is de vraag of je met twee personen wil lopen en slapen. Dan kan je namelijk de tent verdelen over 2 personen. Je moet dan mikken op een gewicht van maximaal 3,5 kg.

Slaap je alléén zoek dan een tent uit onder de 2,5 kg.

Dat moet opzich wel lukken met PU tenten. Zoek een tent voor twee personen met maximaal drie stokken, voor 1 persoon maximaal 2 stokken (dit limiteert namelijk het gewicht). Ga je in voor en najaar kamperen dan wil je een tent hebben met een redelijke luifel waar je onder kan koken. ga je alleen zomers dan is dat minder belangrijk.
 
hoi sander.

Heel erg bedankt voor je uitleg en idd misschien kan ik beter eens naar van die huismerktenten gaan kijken en ik heb me al opgegeven voor de evenementen van de hikingclub,dus uitproberen geblazen dan maar.

Groetjes Debbie
 
Hoi Debbie,

Een advies.............koop geen ramble tent
Je koop uit de restboedel van Birdland

Ik had er twee.

Na slechts twee weken trekken , kamperen op mooi gras afgelopen

zomer in oostenrijk.

Enorme lekkage in het grondzeil. niet op de tapenaad, maar gewoon spontaan ergens in een hoek! (Beide tenten)

Verder.... vreselijk slechte getapte naden. Overal lieten ze los.

Dubbel waterballet.

Die van ons lagen toen al in een container van de camping.

Ter plekke Vaude tenten gekocht. Ook niet je dat , maar vele malen beter dan Ramble.

0 ja, ik vond de ramble tenten prijstechnisch nou ook weer niet zo goedkoop.
Volgens een eerlijk bever medewerker had men de klachten al veel vaker gehoord!

Toch maar blijven verkopen die rommel!
troubadour
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan