Real Turmat en Real Field Meal


Status
Niet open voor verdere reacties.
Inmiddels ben ik behoorlijk op de hoogte van de bestelmogelijkheden van de oranje Real Turmats ("burgervoer") en de groene Real Fieldmeals ("legervoer").

Voor de inhoudelijke verschillen verwijs ik naar de site van Drytech www.drytech.no

In Nederland is een compleet assortiment Real Field Meals te bestellen bij www.noorloos-se.com en een beperkter assortiment bij www.countrystore.nl . Dit is de serie die ik al beperkt heb leren kennen en die ik dus maar in Nederland bestel.

De (oranje) Real Turmats zijn in zeer beperkt assortiment te vinden bij www.expeditionfoods.com

Linda wil misschien beperkte bestellingen Real Turmats voor ons regelen door voor ons in te kopen bij de winkels van XXL in Noorwegen; voor assortiment en prijzen zie http://www.xxl.no/xxl_templates/produktlistingWide____34312.aspx

In het andere draadje (Travellunch) heeft Linda dat min of meer aangeboden. Vanuit de mailwisseling weet ik dat ze een pakje tot een maximumbedrag van circa 45 euro (360 kr) vrij van invoerrechten kan versturen naar privépersonen in Nederland, naar ons Hiking-Siters dus.
Verzendkosten zijn afhankelijk van gewicht, maar reken pakweg 230-240 kr (30 euro) bij een bestelling die tot dat maximumbedrag gaat (7 pakjes diner). De verzendkosten zijn uiteraard naar verhouding lager als het gewicht groter is, maar dan zit je weer met overschrijding van het maximumbedrag voor invoerrechtvrij verzenden.

Zelf denk ik erover om toch maar eens een keer de oranje Turmats uit te proberen. Ik stel voor dat ik op deze manier even jullie belangstelling pols voor de gecoördineerde bestelling via Linda. Linda's aanbod is ongetwijfeld niet bedoeld om een compleet verzendbedrijf te willen runnen. Maar vermoedelijk zijn er toch niet echt veel Hiking-Siters die het willen proberen.

Marianne? Twan? Eins?
Laat het even weten.

Marla
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


De Nederlandse douane heeft natuurlijk geen idee wat die pakjes Turmat precies kosten, dus als het bedrag ietsje hoger uitkomt, kan ik er ook best 45 euro op schrijven.

Linda
 
Hoi Linda en Marla,

Allereerst bedankt voor het aanbod. Wellicht zal ik mee doen met een (kleine) bestelling. Maar een vraag vooraf; Wanneer ben je van plan te gaan bestellen en wanneer zou ik het dan in Nederland kunnen verwachten?
Ik vertrek in december naar Argentinië en voor die trip zou ik wellicht wat van die maaltijden kunnen uitproberen..

morgen in ieder geval alvast de smaakjes bekijken....

groeten,
russian_nomad
Twan
 
Hoi Twan,

Wat heb jij toch een saai leven, hè...??!!

Qua planning ... ik denk even ruim ... als wij het er hier in de eerste helft van oktober met elkaar eens worden, Linda gebruikt de tweede helft vasn oktober voor kopen-verpakken-verzenden en de Noors-Nederlanse post met douane doet er dan een week (of twee) over, dan zou het medio november hier kunnen zijn.

Als je toch vandaag naar het assortiment gaat kijken, wil ik je zeker meegeven ook naar de Field Meals te kijken, de legermaaltijden. Daarvan heb ik zelf gisteren een rijtje bij Noorloos besteld om dit najaar alle smaken uit te proberen. Ik kende nl alleen de Chicken Curry en de Granen met Frambozen.
Zelf wil ik kijken wat het beperktere oranje assortiment dan verschilt (behalve in prijs) met dit groene assortiment. In principe gaat het nl om dezelfde "smaken".

Ik krijg opeens een ingeving. Ik zou al mijn gisteren bestelde Field Meals om uit te proberen wel tussen de middag op kantoor kunnen opeten (dat idee sprak me wel aan, een legerrantsoen op kantoor - en het is zeker lekkerder dan wat ons bedrijfsrestaurant biedt!) maar het zijn behoorlijk grote maaltijden.

We kunnen met een aantal maaltijden van mijn Noorloos-bestelling ook een proef-sessie voor belangstellende Hiking-Siters organiseren. Weer eens wat anders dan Whiskey ...

Ik hoor het wel!

Marla
 
Ok. Als we zeggen uiterlijk 12 oktober bestellen, dan haal ik het de week erop en doe het op de bus.
Ik zou graag van tevoren betaling ontvangen (op een nederlandse rekening). De verzendprijs is afhankelijk van of het in een ruime envelop past(goedkoop) of in een doosje (duurder). De verzendprijs van Marla was het duurste alternatief met doos.
Ik moet voor elke bestelling apart de prijs berekenen en die zal ik dan wel mailen. Zeg het er vooral bij als je de bestelling op een bepaalde datum moet hebben. Als ze dan tijdelijk uitverkocht zijn, zal ik de mensen die haast hebben prioriteren.

Als mensen liever bij Noorloos bestellen is dat prima. Dan ben je niet van mij afhankelijk :).

De oranje en groene pakjes smaken hetzelfde als er dezelfde smaak op staat. Ik kan zelf de "Steinbit med dill" (= zeewolf) :9 en "chicken curry" aanbevelen. Mijn man kan de "torskegryte" (= kabeljouw) en "lapskaus" (= is geen nederlandse naam voor) aanbevelen.

Linda
 
>We kunnen met een aantal maaltijden van mijn
>Noorloos-bestelling ook een proef-sessie voor belangstellende
>Hiking-Siters organiseren. Weer eens wat anders dan Whiskey
>...

Een culinaire hike? YES!! Ik ben voor! Kunnen de mensen die vorige week de Beef Jerky en energie-repen hebben aangepakt ook meteen iets roepen over de smaak :)

Raymond
 
Ik meld me af voor deze bestelling. Ik heb pas weer in Mei maaltijden nodig en bestellen in Oktober is veel te vroeg.

Eins
 
marla,

ik doe graag mee.
als het niet teveel gevraagd is graag van real turmat:


2x frokostblanding
1x kylling sursot
1x kylling i karri (2x mag ook)
1x lapskaus
1x steinbit

en die eethike vind ik een uitstekend idee.
datum?

alvast bedankt en groeten,

marianne
 
Op mij vakantie dit jaar in Noorwegen begreep ik dat het ook mogelijk is om aan maaltijden te komen die over tijd zijn. Dit zou bij leger websites te vinden zijn en aanzienlijk in prijs te verschillen maar niet in kwaliteit. Als iemand noors of zweeds kan is dat misschien een optie om op internet te zoeken.
groeten miriam
 
He Marla,

Gelukkig is het eten in onze kantine erg goed en veelzijdig.
Maar het idee om zo eens van alles wat te proeven is leuk.

Het is wel even puzzelen maar als Linda gaat bestellen, dan ben ik in voor 2x frokostblanding, 2 x steinbit, 2x torskegryte en 2 x lapskaus. vooral naar die laatste ben ik benieuwd.
Overigens vind ik wel dat er erg veel calorieen in die maaltijden zitten ook al ben ik me ervan bewust dat er een andere rekensom gaat gelden als je aan het hiken bent.

Ali
 
Hee Eins,

De maaltijden hebben een houdbaarheid van járen, dus op zich is het feit dat je het volgend jaar pas nodig hebt geen belemmering (geldt voor mij ook; nu proef ik alleen om te bepalen wat ik bestel voor volgend jaar zomer). Ik begrijp wel dat op dit moment tijd en geld voor jou mogelijk nu niet voldoende voorhanden zijn om mee te bestellen.

Raymond,
Ondanks je aanstekelijke enthousiasme ... in het voorjaar zou ik zo'n culinaire hike met diverse merken buitenmaaltijden best willen organiseren, maar dan zit ik op een ander continent.
Nu is het misschien wel een stoer idee tussen de herfstbuien door, maar ik dacht praktisch gezien toch meer aan een indoor-proeverij.

Ali,
leuk dat je meedoet. Ik eet tijdens zo'n trektocht altijd als een gemiddelde bouwvakker en heb dat ook wel nodig.

Miriam,
Bedankt voor de tip, maar over-tijdmaaltijden bestellen laat ik maar aan jou over.

Marla
 
Hoi Marla en Linda,

Hierbij wil ik graag mijn bestelling noteren:

1x Steinbit
1x Lapskaus
1x Kyllin sursot
1x Pasta Bolognese
1x Torskegrytte med romme
1x Viltgrytte

Een beetje van alles wat dus, om eens goed uit te proberen.
en @ Ali; van mij mogen er juist nog meer calorieën in zitten!

russian_nomad
twan
 
Twan,
wat betreft de calorieën...
Drytech heeft voor de avondmaaltijden steeds twee maten: 520 en 700 calorieën. Zo te zien zijn de Turmat-pakjes van XXL de kleine versie.
In jouw geval zou je de Field Meals kunnen bestellen, die volgens Linda hetzelfde smaken, maar in Nederland wel in groot formaat (700 cal.) te koop zijn. Ik heb eergisteren juist van iedere smaak eentje besteld om uit te proberen.

Linda,
Wil je graag dat ik de bestelling coördineer (lijstjes verzamelen en adressen verzamelen) en dat ik het totaalbedrag van ons allemaal voorschiet?
Of ga je straks per mail ieders adressen vragen en reken je met ieder afzonderlijk af?

Zelf moet ik nog nadenken over een bestelling op dit moment, aangezien je aangeeft dat ze exact hetzelfde smaken.
Nu gaat het me vooral om proeven en proberen. Ik dacht ten onrechte dat de oranje Turmat-pakjes anders zouden smaken dan de groene Field Meals. Het is nu voor mij vooral dus een keuze in omvang.
Als ik later dit jaar een grotere bestelling doen, en ik zou kiezen voor de kleinere pakjes van Turmat, wil ik mogelijk nog graag van je aanbod gebruik maken als dat mag.


Marla
 
Hoi Marla,

Misschien is het inderdaad handig als jij het geld inzamelt. Bij die girorekening van ons zijn de details voor mij niet zo makkelijk te checken per telefoon. Dan is het een voordeel om het bedrag in een keer te krijgen.

Adressen kunnen ook aan mij direct gemaild worden. De bestellingen hoeven niet te worden opgeteld, dat doe ik zelf wel.

Ik zal volgende week al wat inkopen doen om te kijken of ik de kleine bestellingen in een grote envelop krijg.

Groeten,

Linda

Morgen en zaterdag: Lange wandeling met overnachting in de Nordmarka gepland. Eindelijk eens het uitzicht van de Kikuttoppen bekijken.
 
Hoi Marla,

Ik heb het nog eens nagekeken op de Noorloos website en daar staan inderdaad de 700 calorieen maaltijd op. De smaken zijn inderdaad hetzelfde alleen is het drooggewicht en daarmee ook het gereed produkt gewicht groter (vandaar meer cal). Maar betekent dit dan ook dat de Field Meals twee persoons maaltijden zijn? Volgens mij niet..

de Turmat van XXL heb ik in ieder geval gerekend voor 1-persoons maaltijden.

Ik blijf toch bij mijn aangegeven bestelling. Als ik toch meer calorieen wil, vertrouw ik gewoon net als vaker op palmvet of "good old mayonaise..)

Trouwens in Pakistan had ik sinds lange tijd weer pemmikan bij als extra aanvulling/noodrantsoen (van Cathay), en dat was een flinke teleurstelling. Lang geleden toen het nog in de schappen lag bij Bever of Spac Sport was het veel lekkerder (weet niet meer wie het toen leverde)

groeten,

Twan
russian_nomad
 
Okee, Linda,
ik zal het geld voor de hele club voorschieten, op jouw rekening storten en daarna terugvragen aan Marianne, Ali en Twan (en diegene die zich mogelijk nog aansluit).
Maar ik neem aan dat ik van jou pas het bedrag door krijg als je de verzendkosten per persoon weet. Hoe dan ook zal ik er dan meteen voor zorgen.
Ik bepaal dit weekend mijn eigen bestelling (óf en wat).

Twan,
de Field Meals zijn zeker eenpersoonmaaltijden! Ik heb er afgelopen maand ook geen enkele moeite mee gehad qua omvang.

Marla
 
Hoi Twan,

>de Turmat van XXL heb ik in ieder geval gerekend voor
>1-persoons maaltijden.

De XXL-zakjes zijn voor mij (vrouw) aan de ruime kant, dus voor een man misschien precies goed. Sommige mannen eten ze ook tussen de middag tijdens een trektocht.

Marla, ja ik geef het precieze bedrag door als het ik weet.

Linda
 
>De XXL-zakjes zijn voor mij (vrouw) aan de ruime kant, dus
>voor een man misschien precies goed.

... Haha, ik zei al dat ik als een bouwvakker eet. Voor mij (vrouw 56-57 kilo) waren die Field Meals niets te groot!

En nu nog wat serieus ..
Correctie op mijn eerdere posting over de disributie in Nederland. www.countrystore.nl kan wel degelijk het complete assortiment Field Meals leveren, las ik zojuist in hun mail op mijn vraag daarover.

Marla
 
Hoi LInda, Marla,

Voor zover ik kon zien zijn ook die oranje zakjes 700 kcal, tenminste dat denk op te maken uit de zite. Bij Drytech spreken ze wel van verschillende hoeveelheden.
We wachten het wel af, ik ben vooral erg benieuwd naar de ontbijtjes, al die verschillende dingen met vruchten lijk me wel wat.

misschien maar eens gewoon ergens gaan hiken en uitproberen:p

:p

Ali
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Dat is niet logisch, Ali.
Zie redenering van Twan en zie bij de Field Meals het verschil in netto gewicht tussen de twee maten. Het netto gewicht van de kleine Field Meal komt overeen met die van de oranje Turmats. Ergo ...

Marla
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan