Regelbaarheid n niet aanbranden vraag

Mijn huidige kookset bestaat uit een msr alpine pannenset en een jetboil zip met pot support.
Voor water koken is de jetboil ideaal, maar om gewoon mee te koken is het geheel wat moeilijk regelbaar of bakt bv pasta ed wat snel aan.

Gaat dat met bv een primus omnilite brander beter (regelbaar en aanbranden)?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Tsja kokkerellen in RVS of titanium of aluminium pannen zonder anti-aanbaklaag is een kunst. Goed regelbaar vuur is daarbij idd echt belangrijk als je alles op dat vuur wil gaar koken. Als je pasta of rijst in zulke pannen op minder goed regelbaar vuur klaar wil maken dan is het devies roeren en blijven roeren.

Maar een niet onbelangrijk notie is dat eten ook prima kan nagaren in een cosy (kost ook minder brandstof). Dan loop je ook veel minder aanbrand risico.

Maar wil je toch goed regelbaar vuur dan is gas of benzine toch wel de aangewzen richting. Ik ken de jetboils niet goed maar volgens mij laten die zich idd niet echt goed regelen. Dan moet je idd uitkijken naar een andere brander. Maar nogmaals werken met een jetboil in combi met een cosy moet volgens mij ook kunnen.
 
Ik denk dat een hooikist bedoeld wordt. Wat wij altijd doen is de rijst/pasta tot 2/3 van de kooktijd koken, afgieten en daarna inpakken in een droogdoek/handoek en de pan in een slaapzak afdekken. Daarna koken/bakken we de rest van de maaltijd terwijl de rijst/pasta nagaart. Als de rest van je maaltijd klaar is, is de rijst/pasta ook klaar. Vaak doen we de saus ook al bij de pasta dan hoef je die niet op te warmen.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan