Regenbroek? Welk type heeft de voorkeur??

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60

banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Na de laatste nachthike ben ik toch einelijk overstag gegaan en ben nu op zoek naar een goede regenbroek.
Ik heb al verlekkerd staan kijken naar een Lowe Alpine Fugitive pant, maar ik ben bang dat dit toch een beetje "overkill" is.
Hoewel sommige aspecten van deze broek me heel goed bevallen, zoals de versteviging aan de binnenzijde van de onderbenen lijkt dit me nu geen broek om mee te slepen in je rugzak en even snel aan te schieten als je door een bui wordt overvallen, maar eerder een broek die je al aan hebt voor je op stap gaat. Al dan niet met een dunne wandelbroek er onder aan.
Dit mede door de bretels die toch vereisen dat je je jas even uit doet.

Wat ik dus eigenlijk zoek is een regenbroek die je snel aan kan schieten, als pakketje niet te groot & zwaar is maar toch tegen een stootje kan.
Prijs tot max. 200 euro, liever wat minder.
Heeft iemand tips, goede/slechte ervaringen??
Rob

.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Gezien het huidige "kleding-materiaal" wat je nu hebt zou je ook kunnen kiezen voor een regenbroek die:
1. zeer licht qua gewicht is.
2. lekker klein op te rollen is.
3. makkelijk over grote schoenen is aan te trekken (of zoiets met een ritsluiting zoals je zelf al opperde tijdens de nachthike?)

Wel op tijd aan trekken.....

Overigens regent het "zelden" in Nederland.
Ik zou eerst gaan voor een mooie donzen slaapzak voor Anja :)

Grt. Ruud
 
Heb persoonlijk nog geen regenbroek, maar bij je voorkeuren moet ik denken aan 2 voorbeelden:

Berghaus Paclite pant, 185 g, volledige zijritsen, 180 Euro
Berghaus RG1 pant, 400 g, korte zijritsen onderaan, 70 Euro

Van de Paclite pant heb ik nog niet direct ervaringen gehoord; een vriend van mij heeft de RG1 en ik heb die nog niet horen klagen wat dus positief te noemen is.

WB
 
He Rob,

Ik kan je niet zo even een merk en type met een prijs noemen maar ga voor volledige ritsen over de gehele lengte van de broek, dat is echt ideaal...

Duncan,
- zelf een TNF maar redelijk dik... Wel stevig ;-)
 
Ik ben nog steeds erg gelukkig met mn fjallraven singi over-broek, sterk spul, goed waterdicht, nog redelijk ademend (zelfs voor dit zwetende lijf dat bij alleen denken aan lopen al zweet ;) ) en over de hele lengte van de broek openritsbaar dus zelfs met baggerklompen als schoenen nog normaal aan te trekken. Destijds was hij 150 gulden, zal nu rond de 75 a 80 euro liggen denk ik.

We horen wel wat het is geworden, qua slaapzak voor Anja en regenbroek ;)

Gr,

Jur.
 
Rob,

Komende maand staat hij in 'In de kijker': de TNF Mens Varius Guide pant. Ik heb 'm gisteren even in de kou (sneeuw) aangehad en dat ging prima en nu is het alleen nog even wachten op een fikse regenbui om doorheen te hobbelen. Adviesprijs is 165 Euro, maar dan heb je ook wat :)

De broek is in elk geval perfect voor in de winter heb ik al gemerkt en dat HyVent is inderdaad een mooie vinding. Zit lekker en is (zoals Duncan al aangaf) erg makkelijk aan te trekken door de rits over de volle lengte van de benen. Alleen de bijbehorende bretels waren even stoeien :P

Raymond
 
Ik zal het eens even afwachten....
Ben er nu toch wel over uit dat ik meer heb aan een overbroek dan aan een dikke waterdichte winterbroek, omdat ik al de nodige loopbroeken heb, en daaroverheen een regenbroek nodig heb.
Rob

.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Ik ben zeer tevreden over m'n Mountain Equipment Co-Op Sentinel Gore-Tex XCR broek.

http://images.mec.ca/media/Images/Products/WaterproofBreathable/4012922.jpg

Beschrijving van de broek:

If you’re moving light and fast, these are the pants for you! Made with highly-breathable three-ply Gore-Tex® XCR™ fabric, these simple and light pants are ideal for backpacking, backcountry skiing, and mountaineering.


- Three-ply Gore-Tex XCR membrane is waterproof, abrasion resistant and significantly more breathable than Classic Gore-Tex® membrane.
- MI187R, a medium-weight nylon face fabric with false-twisted yarns, provides a soft feel, excellent abrasion resistance, and good water-repellency.
- Polyester tricot backing fabric absorbs little moisture.
- Ankle scuff guard patches, made of rugged, 160-denier, Cordura nylon, 3-ply Gore-Tex “Classic” fabric, provide abrasion resistance.
- Elastic waistband cinches with a toggled drawcord.
- Low-profile, flap-free, polyurethane-coated, water-resistant, hip-length Uretek leg zips simplify changing without making the pants too bulky.
- Triple zipper sliders let you fine-tune the ventilation.
- Small “carports” at the tops of the leg zippers cover the sliders for increased water resistance.
- Articulated knees prevent ride-up as you bend.
- Loops for optional suspenders (not included) permit holding the pants up without constricting the waist.
- Roomy fit layers over heavy fleece or thinner insulated pants.

Lees alles op:
http://www.mec.ca/Products/product_detail.jsp;jsessionid=1pIOUo71kKesXpN5BalUpQ8nBr3LQxLZt6SYicoPcFNrXo422Cd5!-1014581844!170918944!2003!7002!-382072259!170918943!2003!7002?FOLDER%3C%3Efolder_id=675583&PRODUCT%3C%3Eprd_id=17161&bmUID=1068075223579
 
Die ziet er inderdaad goed uit, en gunstig geprijsd ook: 175 Can Dollar is zo ongeveer 115 euro.
Weet jij of deze kleding ook in NL of Be verkrijgbaar is? Ik ben een beetje huiverig om kleding on line te bestellen, zeker met de afwijkende maatvoering die ze hanteren.
Rob

.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Hola Roberto,

Zelf heb ik een 'Wild Roses' goretexbroek. Dik (zwaar en niet klein op te bergen), gevoerd, bretels en supercomfi! Hij heeft ritsen over de hele lengte, wat het erg makkelijk maakt hem snel aan te trekken. De bretels hoeven niet perse vast. Ik draag deze broek meestal als het weer wat twijfelachtig en zoals in Alaska, als we door de bosjes hiken (geen paden), dan issie namelijk niet kapot te krijgen.

Carl heeft een Peak Performance, dat is Paclite. Heel dun, heel klein op te rollen en heel licht. Ritsen ook weer over de hele lengte, dat vinden wij echt een pre. Geen bretels, gewoon een 'no-nonsense' broek.
Nadeel van deze broek is dat het minder stevig is, dus door die bewuste bosjes (even als voorbeeld) was het geeneens een optie om het dure ding aan te doen, daar ie in 5 min. waarschijnlijk al helemaal kapot zou zijn geweest......

Beide dus voor- en nadelen. Goed bedenken wat voor jou het meest handig is!
Tipje: in de uitverkoop kan zo'n regenbroek opeens heeeeeeel veel goedkoper zijn, vaak extremer afgeprijsd dan andere artikelen!

Succes!
Petra
 
Hoi Rob,

Nog even een tip (voor jou ws een open deur): let erop dat de broek lang genoeg is zodat ie ook in ongelijk terrein over je schoen blijft zitten. Voor mij was dit nogal moeilijk ivm met mijn lange benen en mijn huidige broek vind ik eigenlijk nog iets te kort.

Goed afsluitend aan de onderkant is handig als je door hoog gras oid loopt, anders lopen je schoenen alsnog vol. Nadeel is wel dat je minder ventilatie hebt. Interne gamaschen zijn dan het meest ideaal want dan kun je kiezen of je hem afsluit of niet.

Die MEC broek van Arnoud is niet te koop in Nederland of Belgie, aangezien het een 'eigen' merk is, maar misschien is er wel een identieke broek van een bekend merk. Een 'eigen' merk van een zaak is immers meestal gewoon een bekend merk met een ander label. Goed zoeken dus.

Groeten,
Carl

Oh ja, die doorlopende ritsen zou ik als absolute must zien voor een lichte overbroek. Je wilt als het ineens begint te plenzen echt je schoenen niet uitdoen om een regenbroek aan te trekken.
 
Rob,
Helaas is de MEC alleen in Canada te vinden. Ze hebben hun eigen kledinglijn die nergens ander te koop is.

Een vriend van me heeft een paar jaar terug geprobeerd om een "MEC Europe" op te richten. Het idee was om in eerste instantie een selectie van het MEC assortiement in héél Europa per postorder te gaan verkopen. Dit zou een zware dobber zijn geweest voor de gevestigde buitensportzaken met hun woekerprijzen.... (vergelijk de prijs van een Mammut klimtouw maar eens met de prijzen hier in Nederland).
We hadden hiervoor de steun van één van de MEC directieleden. De banken hier in Nederland waren zondermeer bereid om er HFL 2.000.000,- in te investeren !!!! Helaas viel op een MEC directievergadering het oordeel dat de MEC zich alleen wilde orienteren op de Canadese markt. Een bitter einde dus van een mooie droom...

Ik heb de bovengenoemde broek samen met een prima Gore-Tex jas voor m'n vriendin besteld bij de MEC. Na onze NKBV Baffin Island Vreemde Voettocht hebben maar liefst 3 deelnemers deze broek ook aangeschaft. Dat zegt wel wat over de kwaliteit van de broek.
Hun maatvoeringstabellen zijn heel nauwkeurig. Meet je eigen maten op volgens de instructies, en kijk in welke maat je past...
Beter is natuurlijk om even bij de MEC langs te wippen als je in Canada bent.
 
RE: MEC Europe ?

Het idee van een MEC in Europa klinkt wel leuk, maar ik stel me toch wel wat twijfels bij de haalbaarheid van zo'n project. Uiteraard, voor eigen producten van co-op zou er zich niet zozeer een probleem hebben gesteld. Al vind ik het toch wat delicaat om bv kleding of een rugzak te bestellen zonder het deftig te kunnen passen. Theoretische maattabelletjes is één, maar daarom zit het nog niet goed.
Wil je via co-op iets bestellen van een ander merk (zoals bv een klimtouw van Mammut) dan wordt het pas echt moeilijk. Co-op mag namenlijk een groot deel van haar collectie helemaal niet verschepen buiten Canada, juist omwille van de lage prijzen die ze er voor vragen. Werk je dus via Canada, dan raakt je produkt gewoon niet tot in Nederland.
Je kan dan natuurlijk MEC Europe beschouwen als een aparte entiteit binnen MEC en rechtstreeks met de fabrikant handelen, maar dat is minder evident dan het lijkt. Je wil namelijk van die fabrikant een produkt aanbieden aan een lagere prijs dan de doordeweekse winkel met z'n woekerprijzen. Wat die winkel echter doet, is niet meer dan de prijs vragen die door de fabrikant geadviseerd wordt. Als je dus besluit om een stuk onder die adviesprijs te verkopen, dan zou de fabrikant wel eens de beslissing kunnen nemen om z'n produkten niet meer aan te bieden via jouw kanaal. Klinkt ongelooflijk, vooral omdat de fabrikant niet meer of minder verdient als jij je prijs verlaagt, maar je zou er van verbaast staan hoe weinig vrijblijvend zo'n adviesprijs wel kan zijn.

Een soortgelijke discussie kan je volgen op
http://www.clubtread.com/sforum/topic.asp?TOPIC_ID=3159


WB
 
Adviesverkoopprijzen

WB,

Helemaal mee eens. En het is al eerder gezegd ook op dit prikbord: een soort van pricewatch/prijsvergelijking voor de standaard buitensport-materialen is vrij zinloos. Niet alleen volgen nagenoeg alle shops gewoon de advies-verkoopprijzen die worden uitgeroepen, maar ook zou een dergelijke acie uiteindelijk alleen maar nadelige gevolgen hebben voor ons, de consument.

Één van de weinige onderdelen van de prijs waar een winkel namelijk op kan bezuinigen (om de prijs lager te krijgen en dus beter te scoren in een pricewatch) is het verlagen van het aandeel salaris en opleiding van verkopers. Én wat is de meest gehoorde klacht over verkopers? Precies: dat ze schijnbaar niet goed zijn opgeleid of totaal niet geïnteresseerd zijn in het materiaal/de klant. En wat zou het gevolg zijn als het salaris van die verkopers nóg lager zou zijn? Precies...

Juist door die adviesverkoopprijzen is het denk ik in Nederland ook zo goed mogelijk dat er veel winkels dicht bij elkaar kunnen bestaan. Anders zou je al snel krijgen dat ze elkaar gaan wegconcurreren met als gevolg dat er één grote goedkope shop overblijft met slecht opgeleid personeel. Nu kun je nog lekker shoppen door binnen één stad gewoon verschillende winkels te bezoeken en heeft één shop dus niet al te veel macht. Toch?

Raymond
- veel 'kleine' winkels hebben samen een ruimer assortiment dan één 'grote' winkel
 
Goeie discussie!

Wonderlijk...

Het is dus eigenlijk prima dat de prijzen hoog gehouden worden?? Daar krijg ik dus een kundige verkoper voor?? En daar heb ik dus baat bij??

Ik zal jullie 1 ding vertellen.
Hoe goedkoper hoe beter! Een beetje ter zake kundig buitensporter heeft net zoveel, zoniet meer verstand, van materiaal dan willekeurig iedere verkoper. Dat argument telt dus niet wat mij betreft. Beginner ben je maar 1 keer in je leven (hoewel sommigen eeuwig beginner blijven) dus dat argument telt ook niet. Op internet is meestal alle productinformatie te vinden, in ieder geval meer als de gemiddelde verkoper jou zou kunnen vertellen. Mensen die als een vraagteken de winkel binnenkomen om voor ettelijk duizenden euro’s aan zooi te kopen waar ze geen barst van weten mogen ze wat mij betreft wel een stevige poot uitdraaien, maar van de ploeterende oprechte buitensporter moeten ze afblijven. Goedkope webshops etc. moeten gestimuleerd worden i.p.v. geknakt in de knop!
Verder zijn de winkels erg subjectief natuurlijk. Een beververkoper zal je nooit een tent van Terra Nova of Mountain Hardwear adviseren, simpelweg omdat ze dat merk, net als vele andere prachtige merken, niet voeren. Dat geldt voor alle materialen in alle winkels.
Ik vind het bijvoorbeeld erg interessant om te weten dat de Quark ijsbijl van Charlet Moser bij de Kampeermarkt veruit het goedkoopst is. Goedkoper dan bij de Bersportshop, die weer een stuk goedkoper is als de Bever of Demmenie, Zwerfkei etc. Daar heb ik wat aan, en wat mij betreft zou dat voor nog veel meer producten moeten gelden.

Wie?

:7
 
Hoi Rob,

als je de broek alleen gebruikt voor tijdens een stevige bui aan te trekken over je bestaande kleding hoef je geen dure gtx-broek aan te schaffen. Een lichte broek met coating voldoet prima. Het is alleen het terrein waarin je je begeeft dat bepaald hoe sterk de broek moet zijn. Zelf heb ik voor de eenvoudiger tochten de Walking Rainpant van SprayWay. Klein op te vouwen en erg licht. Verder kun je hem aan trekken met je schoenen aan. Hij heeft een steviger broertje dat is uitgevoerd met gtx. Deze kwam in een test naar voren als te zwaar voor een regenbroek en te licht voor een alpiene trekkingbroek.

Voor het zwaardere werk heb ik een lichte gtx van Arc'teryx. Als je de 17e langskomt zal ik ze laten zien.

groet
Richard
 
Concurentie niet goed?

Hoi Raymond,

misschien snap ik het wel niet, maar sinds wanneer is concurentie niet goed? Het buitensportwereldje is verrekte klein in Nederland en houd elkaar redelijk in stand. Zeker als importeurs gaan kijken dat ze een fatsoenlijke dekking van hun spullen in Nederland hebben en als de dood zijn voor overkill (=lagere marges). In sommige gebieden doen ze geen extra zaken omdat daar gewoon al iemand zit die hun spullen verkoopt. Concurentie wordt dus op voorhand de kop ingedrukt en de markt wordt lekker gecontroleerd. Door alle onderlinge afspraken houd je alles lekker in stand. Het aantal winkels per stad is niet erg groot en meestal verkopen ze de gelijke seizoensgebonden spullen voor 'de grote groep'. Niks mis mee, maar ik schiet daar niets mee op.

Ik weet dat we verwende Hollanders zijn die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, maar je kunt op twee manieren klanten winnen: door goede service of door lage prijzen. Dat wij een stelletje h*ft*rs in ons midden hebben die om uitleg naar een winkel gaan om het later goedkoper van internet af te plukken is niet fatsoenlijk te noemen, maar ik vraag me af hoe groot deze groep is.

Ik kan me redelijk in het verhaal van Martin vinden (niet alles, dat een winkelier zijn eigen waar aanprijst is logisch en regel nummer 1 van de commerciële ondernemer. Maar het verhaal moet wel kloppen.), maar als je weet wat je hebben wilt moet je dat tegen gereduceerd tarief kunnen kopen op het internet. Wil je uitleg, dan betaal je wat extra. Misschien een wat te nobele gedachte en uiteraard moeilijk uitvoerbaar, maar zo denk ik er over en zo doe ik het (meestal).




groet
Richard

- een winkel moet afhankelijk zijn van de klant, niet andersom. De klant is koning en moet verwend worden!
 
RE: Concurentie niet goed?

Hey Richard en Martin,

Ik ben het voor een groot deel met jullie eens, maar jullie verschillen op één belangrijk punt van mijn verhaal: jullie hebben het namelijk (vooral) over Internet-winkels en ik dus niet. Wat betreft Internet-winkels komt het verhaal van huur, personeelskosten, etc. bijna helemaal niet om de hoek kijken. Dat is ook simpelweg de reden dat veel Internet-shops wél goedkoper kunnen leveren en dat ook doen. Daar zul je mensen ook niet horen klagen over de service van een verkoper.

Waar het mij om gaat is de gewone shop waar veel kosten zitten in het personeel: de gewone winkel dus. En hoewel er steeds meer mensen via Internet kopen (vaak zijn dit de mensen die de uitleg van een verkoper ook helemaal niet meer nodig hebben of zelfs niet eens meer willen), is het naar mijn idee heel logisch dat de mensen die die persoonlijke aandacht wél willen daar ook meer voor betalen. Dus ik denk dat we het daar wel samen over eens zijn.

Een Kampeermarkt is heel handig voor koopjesjagers of mensen die exact weten wat ze moeten hebben, maar voor meer uitleg van een kundige verkoper kun je beter bij een Demmenie of Carl Denig langs gaan lijkt me. En dat daar dan de prijzen ook iets hoger liggen: logisch.

Persoonlijk denk ik dat je een duidelijke scheiding moet maken tussen 'gewone' winkels en Internet-winkels. De ene biedt vaak(niet altijd!) meer service, de ander vaak (niet altijd!) een lagere prijs.

Concurrentie is dus wel degelijk goed, maar zoals je Richard al zegt: wij Hollanders willen vaak voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Het is haast niet mogelijk om 'én én' te hebben, het is 'óf óf'. Ik denk dat bijvoorbeeld de Bergsportshop een positieve uitzondering is in dit geval: lage prijzen én een goede service/uitleg. Maar dat zie je helaas maar zelden...

Wat (naar mijn persoonlijke mening) het grootste nadeel zou zijn van een zeer zware concurrentie onder Nederlands buitensport-winkels is dat de 'kleinere' winkels (en dan bedoel ik klein in de zin van slechts één of twee vestigingen) vaak heel kundige verkopers in dienst hebben. Het zijn vaak dit soort winkels waar je zelfs op zaterdag nog terecht kunt voor uitgebreide uitleg.

En hoewel ik niet direct een beginner ben, zou ik het toch prettig vinden als zo'n verkoper dan tijd kan maken om mij uit te leggen waarom de ene schoen inderdaad beter aansluit bij mijn wensen dan de ander. Al is het alleen maar voor mijn eigen geruststelling dat ik inderdaad mijn zuurverdiende geld aan de juiste schoenen uitgeef. Een 'beginner die duizenden Euro's uitgeeft' zoals Martin dat noemt, die stelt vaak niet eens vragen aan een verkoper. Die loopt gewoon naar het rek, pakt het duurste wat hij/zij ziet liggen en loopt naar de kassa :)

Raymond
- moeten we deze discussie niet loskoppelen van de regenbroek van Rob en naar het winkel-pikbord slepen??
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan