reis naar Ijsland (of in ieder geval het noorden)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
A

adya n.

Guest
beste iedereen,

Deze zomer ben ik van plan naar het noorden te vertrekken, het liefst naar IJsland. Ik wil daar rond gaan trekken, zoveel mogelijk te voet, en de natuur/cultuur leren kennen.
ik ben 16 jaar jong en ga nu dus voor de tweede keer zonder ouders weg. Dat 16 zijn is een probleem omdat vele reisorganisaties de grens van 17 hanteren, als iemand een organisatie kent die dat niet doet dan zou ik dat graag willen weten.

maar natuurlijk wil ik ook best op mijzelf gaan, alleen hoe krijg je dat ooit voor elkaar, om zoiezo al het allergoedkoopste vervoer te vinden?

Misschien een beetje te ambitieus maar ik ga het in ieder geval proberen

Alvast bedankt, Adya
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Dag Adya,

Ijsland, das een mooi streven. Ik kan je er 1 ding over zeggen. IJsland is een DUUR land! Een stuk duurder dan Nederland, dus misschien is dat iets om even naar te kijken.

gr, Just
 
>maar natuurlijk wil ik ook best op mijzelf gaan, alleen hoe
>krijg je dat ooit voor elkaar, om zoiezo al het
>allergoedkoopste vervoer te vinden?

Dat zou ik nog eens goed overdenken, of je wel in je eentje naar Ijsland wilt en dan de natuur in.

Ik ben er vorig jaar geweest met een groepsreis van SNP.

Buiten Reykjavik is Ijsland erg leeg en is er een tekort aan communicatie mogelijkheden in geval van nood. Mobiele telefoons werken niet meer door de afstanden en de bergen.

Aan de andere kant is het ongelofelijk mooi landschap en een onvergetelijke ervaring.

Ik heb een heel stel foto's gemaakt, mail me even op koos+web@kzdoos.xs4all.nl als je de URL ervan wilt voor de betere voorpret.
 
Heej Adya,
Ik ben 17 en ga al drie jaar zonder ouders op pad. Ik ga vaak met NIVON = natuurvriendenorganisatie die ook jongerenreizen organiseert. Ik denk dat deze vakanties redelijk bekend staan als braaf, maar dat valt reuze mee.(Klinkt namelijk altijd zo als er staat 'met begeleiding', begeleiders zijn maar paar jaar ouder en meestal niet verstandiger...) Jammer genoeg gaan deze reizen niet naar IJsland, maar zweden, noorwegen, Finland zit er wel altijd eentje van bij. Als je alleen op pad wil kan dat natuurlijk ook, goedkoopste vervoer vind je altijd bij georganiseerde reizen waar nog busplaatsen over zijn: De bus rijdt toch, en waarom dan niet iemand extra. Jammere hiervan is dat je nooit zeker bent van je vervoer. Mjah eurolines is ook vrij goedkoop, maar gaat volgens mij niet naar IJsland, check op www.eurolines.com
Ook nog een laatste tip; als je dit jaar nog 17 wordt, gewoon inschrijven bij reisorganisatie voor >17 Ze doen waarschijnlijk niet moeilijk, want het gaat om het jaartal, dus als dat '87 is, is het (meestal)oke.
Succes,
Joske
 
Hoi Adya,

Ook in Noorwegen wil ik niet aanraden om zomaar alleen op stap te gaan, want hier in de bergen hebben mobiele telefoons zelden dekking. Als je in de bergen wilt wandelen kun je eventueel wel over een drukke route wandelen waar je elke dag mensen tegenkomt. Bijv. Handangervidda eind juli begin augustus is relatief druk en er zijn veel Nederlanders. Elke dag kom je lang een toeristenhut waar je hulp kunt krijgen in geval van nood.

Ik kan je ook aanraden om eens een kijkje te nemen bij de DNT: http://www.turistforeningen.no en dan bij arrangementer. Kijk vooral niet bij http://dnt.no, dat is heel wat anders. ;)

Deze toeristenvereninging organisert veel groepstochten in de bergen. Ik heb niets kunnen vinden over een leeftijdsgrens bij de Engelstalige tochten. Ze hebben ook speciale tochten voor jongeren. Je kan ze eens een mailtje sturen voor informatie. Als je lid wordt van deze club krijg je korting op overnachting in de hutten.

Als je alleen gaat trekken, koop dan een signaalpistooltje met flares.

Groetjes,

Linda
 
bedankt voor alle reacties,

Mijn besluit staat nu in ieder geval al vast, ik ga 'naar het noorden'.
Vorig jaar was ik er trouwens ook al, in Zweden, ik zag toen ook hoe ontzettend leeg het daar is, in twee weken zijn we niemand tegengekomen, ongelooflijk.
Over het algemeen vind ik dat niet erg, maar als je alleen daar in the middle of nowhere zit, zou ik mij toch ook niet prettig voelen. Dat ga ik dus niet doen.

groetjes Adya
 
>Vorig jaar was ik er trouwens ook al, in Zweden, ik zag toen
>ook hoe ontzettend leeg het daar is, in twee weken zijn we
>niemand tegengekomen, ongelooflijk.
Ben je vorig jaar wel met een reisorganisatie op pad geweest of met een paar vrienden of bekenden?

Als je met maar 2 of 3 personen bent kun je ook zonder 'dure' reisorganisatie op pad. Jullie moeten je dan alleen goed voorbereiden.

Martijn...
100 km single track
http://www.8vanoostbrabant.tk - 7 Maart 2004
 
Ik was op een "kamp" en dus met 30 anderen, we trokken met de rugzak lopend rond, moesten (en wilden) alles zelf regelen en verzorgen.
Ik had dit jaar ook mee kunnen gaan, maar heb dat niet gedaan omdat het wel heel erg vermoeiend was, toen ik thuiskwam heb ik twee dagen achter elkaar bijna alleen maar geslapen.
Dit jaar anders dus, al vond ik het toen wel erg leuk, dit keer wil ik niet na twee weken totaal opgebrand zijn.

groetjes Adya
 
Adya

Wat dacht je van Finland! Absoluut het goedkoopste Scandinavische land.Een tikkeltje duurder dan NL of BE (10%). Fins Lapland is puur natuur en voldoet zo aan je criteria. :eek:

Erwin
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan