Reisgenoot gezocht Schotland vakantie in januari 2006


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ha iedereen,
van 10 jan '06 t/m 18 jan '06 reis ik af voor een kampeervakantie in het (besneeuwde?) schotland. Doel is om een deel van de West Highland Way te lopen, heel misschien afgewisseld met delen van de Highland Highway (deze laatste variant loopt ook over hoge berggraten en breng daarom veel meer risico's met zich mee. Dus dit is sterk afhankelijk van de omstandigheden!).
Dus ben je niet bang voor koude tenen, heb je zin in een low-budget kampeervakantie (vliegreis brussel - glasgow eur 33) en ben je vrij in bovenstaande periode, dan hoor ik graag van je.
En wie ben ik? Jongeman van 34 jaar, woont in Rotterdam.
Marcel
 
Als ik jou was zou ik niet de WHW gaan lopen. Die is een beetje saai: je loopt de hele tijd op veel te goede wegen en de snelweg is altijd te dichtbij. Je kunt dan idd beter de HHW gaan lopen. Die is zeker in het zuidelijk deel ook in de winter goed te doen. Pas op het laatste stuk (glencoe - nevis range) is de HHW in de winter een serieuse bergexpeditie dan zou je het laatste stukje van de WHW kunnen doen.

Heb helaas geen tijd om met je mee te gaan, maar veel plezier.

Eins
 
RE: Reisgenoot gezocht Schotland vakantie in januari 20...

Ik zou dit niet zo durven zeggen. Het is en blijft Schotland. Vooral in de winter kan de HHW binnen 5 minuten veranderen van een alpenweide in een ware sneeuwstorm. Niet onoverkomelijk, maar wees daar wel goed op voorbereid! Ook omdat men je niet erg snel zal vinden, mocht er iets misgaan onderweg.

Dus WHW of HHW is afhankelijk van je uitrusting en ervaring. Beide zijn erg mooi om te lopen, vooral als je zicht meer dan 15 meter is!

Groeten,

Harry Eshuis
(die in januari ook andere dingen te doen heeft)
 
Toevallig bedacht ik me ook laatst dat het wel leuk zou zijn om in de winter naar Schotland te gaan, maar vroeg me wel af hoe de condities zijn.

De WHW lijkt me toch wel leuk om te lopen, heb het boekje ervan. Vanuit de trein heb ik een groot deel van het traject al gezien, dat zag er zeker wel interessant uit! In de zomer schijnt het wel filelopen te zijn, dus in de winter is wellicht leuker.

Maar 10 jan is wel dichtbij, moet er even over nadenken...

grtz
Henk
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan