Reisgenoot Julische Alpen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Voor aanstaande zomer (bij voorkeur augustus) ben ik, 20 jarige mannelijke student in Groningen, op zoek naar iemand die met me mee wil om 2 weken te hiken en klimmen (klettersteig) in de Julische alpen en eventueel, afhankelijk van het weer, de Kamnik-Savinja alpen.

Het plan is om steeds tochten van 3 dagen te maken en daarbij zoveel mogelijk te overnachten in de aanwezige bivaks (low-budget!). Alvorens in het dal te rusten en een volgende tocht te ondernemen. Ik heb mijn hele jeugd gedurende zomers in de gebieden geklommen en ken ze daarom goed.

Degene die ik zoek moet ervaring met klettersteigen/via ferrata hebben (dus ook over helm/zelfzekeringsset beschikken) en over een goede conditie beschikken, het plan is om klimdagen van zo'n 8-9 uur te houden. Leeftijd: 18-25 jaar.

Lijkt dit je wat? Dan hoor ik het graag :)

Groetjes,
Daan
 
Laatst bewerkt:
Hoi Daan,

Leeftijd: 25
Mijn conditie: Goed
Klettersteigervaring: 1 keer in de Brenta Dolomieten ( was niet zo'n moeilijke, wel leuk).

Ik ben voor komende zomer van plan om 2 weken alleen naar het Otztal om daar meerdere intensieve 3 a 4daagse trektochten te maken met bivak, en tussendoor dagje uitrusten op een camping. Lijkt wel wat op jou plannen.
En sinds kort ook aan't rondkijken of er niet iemand is met wie zoiets samen kan, want dan kun je toch iets verder en hoger. En is natuurlijk gezellig.
Misschien leuk om nader kennis te maken?

Groetjes Saskia
 
Hoi Saskia,

Bedankt voor je reactie. Ik denk alleen dat onze plannen erin verschillen dat ik sowieso naar het gebied wil gaan dat ik ken, omdat het de eerste keer is dat ik zoiets onderneem en ik de nadruk wel echt op het klettersteigen wil leggen.

Zo wil ik onder andere de noordkant van de hoogste berg van Slovenië, de Triglav, nogmaals beklimmen en ik twijfel erover of je ervaring daarvoor afdoende is. Een kleine quote van de site summitpost.org:

''Our path turns left towards steep cliff. We are helped by secure pegs and fixed ropes, without them this section would be pure alpinism ... Sides are very exposed and steep, secured only where it is necessary so this is only for experienced mountaineers''

Groetjes,
Daan
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan