Reisgenootjes gezocht! >Hiketocht Julische Alpen Sloven...


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Heb je nog geen vakantieplannen en wil je toch graag lekker actief hiken met een groep enthousiastelingen? Of zoek je juist nog mensen die net als jij van hiken en wildkamperen houden?
Ga 27 juli/17 augustus dan mee naar de Julische Alpen in Slovenie!

Wie: 19 t/m 25 jaar
Wat: Pittige hikevakantie
Waar: Julische Alpen in Slovenie
Wanneer: 27 juli - 27 augustus
Vereist: conditie en wandelervaring

De tocht is georganiseerd door Treq -www.treq.nl- maar de invulling van de reis wordt uiteindelijk door de groep zelf bepaald. Er gaan twee vrijwillige reisbegeleiders mee waarvan ik er een ben. Voor mij betekent een hikevakantie met Treq heel veel, ik kom altijd compleet ontspannen thuis en ik ontmoet veel verschillende mensen.

Mocht je interesse hebben of iemand kennen die dit leuk zou vinden: leuk! Je kunt me mailen of bereiken op 06 146 175 16.

Voor meer info zie de website:
http://www.nivonjong.nl/Slovenie.650.0.html
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

hmm...een kampeertrektoch door het Triglav nationaal park? Dat lijkt me niet zo'n goed idee. Kamperen is er streng verboden en ik ben nog nergens zo veel parkwachters tegengekomen als daar.

Op zijn minst een beetje dubieus om een illegale activiteit commerciëel aan te bieden.

Mijn persoonlijk mening uiteraard.

Joost
 
RE: Reisgenootjes gezocht! >Hiketocht Julische Alpen Sl...

Ik zie bij de reisbeschrijving op de Treq-site niet letterlijk staan dat wordt gekampeerd in het nationaal park. Weliswaar wordt een tocht door Triglav beschreven, maar overnachtingen zouden nog steeds in hutten kunnen plaatsvinden.

Misschien kan de topic-starter een toelichting geven?
 
RE: Reisgenootjes gezocht! >Hiketocht Julische Alpen Sl...

Het klopt dat de tocht van start gaat in het natuurgebied rondom Triglav. Omdat dit beschermd is zullen we gedurende we in dat gebied verblijven uiteraard overnachten in de daartoe bestemde hutten.

Kamperen zouden we kunnen buiten het Triglav-gebied. Op reis is het altijd mogelijk om na groepsoverleg delen van de route over te slaan om daarna buiten het natuurgebied verder wandelen (bijvoorbeeld meer richting Italie). Het is dus aan de groep zelf om te beslissen waar precies gewandeld gaat worden. Dit soort zaken worden besproken in een kennismakingsweekend voorafgaand aan de reis.

Treq vindt duurzaam reizen erg belangrijk. Op reis willen we daarom zo min mogelijk natuur (in al haar vormen) verstoren. Wildkamperen gebeurt alleen met toestemming van bewoners van het gebied.
 
Beste Joost,

Waarschijnlijk was mijn eerste post niet geheel duidelijk. Als aanvulling op mijn post wil ik melden dat Treq gebaseerd is op vrijwilligers en dus ook geen winstoogmerk heeft (non-profit). Treq is een onderdeel van natuurvriendenvereniging Nivon. Het is tevens niet de bedoeling illegaal te kamperen. In het natuurgebied overnachten we in hutten, daarbuiten kamperen we slechts met toestemming van bewoners.

Mvg,
Marit

>
>Op zijn minst een beetje dubieus om een illegale activiteit
>commerciëel aan te bieden.
>
>Mijn persoonlijk mening uiteraard.
>
>Joost
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan