Reisgenoten wandelen West-Nepal najaar 2010


Rugzaktrektocht in Nepal

Ik (m, 50) zoek een paar reisgenoten voor een rugzaktrektocht van circa vijf weken in West-Nepal, vanaf half november dit jaar.

De tocht die ik wil maken loopt vanuit de rand van het laagland, de Terai, de heuvels in naar het Khaptad national park en vandaar naar het Rara meer. Terug naar Kathmandu met een lokale vlucht vanuit Jumla.

Het mooie van de tocht is vooral de afwisseling van landschap, natuur en cultuur. Je loopt langs dorpen en rivieren geleidelijk omhoog naar Khaptad op 3000 meter en vandaar naar het Rara meer door een dunner bevolkt en droger gebied. Andere toeristen zijn alleen bij het Rara meer te verwachten. Zie www.dnpwc.gov.np voor de nationale parken en het boek Trekken en klimmen in Nepal van Steve Razzetti voor een beschrijving van het gebied.

Mijn bedoeling is om de tocht zelfstandig te maken: rugzak mee, geen gids, eten en slapen in (basic) lokale gelegenheden. Die zijn er volop vanwege de vele lokale reizigers. Door werk vroeger in Nepal spreek ik nog wat Nepalees, handig voor een dergelijke tocht.
 
Laatst bewerkt:

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan