Reizen in regenseizoen Peru


Status
Niet open voor verdere reacties.
F

FrankvV

Guest
Hallo mensen,

Wil rond januari door Peru reizen, met name Andes en Amazone. Heeft iemand ervaringen met het reizen in dit land rond deze periode? Hoe groot is de kans dat een en ander letterlijk en figuurlijk in het water kan vallen?

Alvast bedankt voor de reacties.
 
Hoi Frank.
Ik zag je berichtje en heb geen antwoord voor je, maar wil je juist vragen wat jij hierover hebt opgepikt....ik ga namelijk zelf in januari naar Peru, en wil een trektocht maken in de cordillera blanca met een vriendin. Uit de boeken begrijp ik dat het uiteraard regenseizoen is, maar je ook mazzel kan hebben en dagen achtereen prima weer. Of dagen achtereen regen....
Dank voor je reactie,
Diana.
 
Beste Diana,

Sorry voor het wat late bericht. Ik heb inmiddels mijn reisplannen aangepast en ga naar Argentiene. Eerlijk gezegd heeft het regenseizoen mij de doorslag gegeven, om niet naar Peru te gaan. Heb uit meerdere bronnen begrepen dat verschillende tochten (waaronder die op de Codillera blanca) bijna onmogelijk worden indien het meerdere dagen achtereen regent. Januari is de top van het regenseizoen en ik vond het risico te groot. Om toch even positief te blijven. Een vriendin van mij is er op dit moment (volop regenseizoen). Zij heeft de Machu Pichu bezocht en er was geen wolkje te bekennen. Het is dus maar net of je de gok wil wagen.
Overigens is januari wel het beste seizoen om het westen van Peru, links van de Andes, te bezoeken.

Hopelijk heb je hier iets aan. Veel succes bij de verdere reisplanning en uiteraard mooi weer toegewenst.

groeten,
Frank
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan