Reizen naar Suriname


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo hallo,

Voor mijn opleiding verpleegkunde zal ik in dit najaar naar Suriname gaan voor 13 weken. Daar zal ik in Paramaribo verblijven maar ook zal ik geregeld in het binnenland te vinden zijn.

Wie kan mij helpen om aan de juiste informatie te komen over de volgende onderwerpen:
- Is het een must om een waterfiltersysteem te gebruiken.
- Is schoondrink water makelijk te verkrijgen.
- Moet je malaria tabletten slikken.


Maar als je handige tips, leuke informatie heb mag je me natuurlijk ook mailen

al vast bedankt,

groetjes Roland
bravehenderik@zonnet.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Roland.

Het is erg lastig om alleen de binnenlanden van Suriname in te gaan.
Er zitten namelijk best wel veel risico's aan vast. De beste mannier om te gaan is met reisorganisaties die je in Paramaribo zonder probleem kunt vinden. En dan is de drinkwaterverzorging meestal geen probleem. Je krijgt zeker wel een keer wat diarree, maar daar bouw je je weerstand mee op.
Malaria tabletten moet je wel slikken als je diep de binnenlanden in wilt.
Maar mocht je niet verder komen dan de Browns Berg hoeft het niet.
Maar wat dat betreft kun je het beste je info halen bij het LCR (Landelijke Coördinatiecentrum Reizigersziekten.
Zie ook www.lcr.nl

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Er zijn inderdaad wel wat risico's bekend. een voorbeeld:
Een collega van mij ging twee jaar geleden een weekje campen met een paar vrienden in de bush van Suriname.
Op zekere nacht werden zij overvallen en werd er wat geschoten. Hij liep daarbij een schotwond op in zijn been. De wond infecteerde en hij werd een aantal weken in Paramaribo verpleegd. Daarna werd hij naar Miami overgebracht waar hij nog eens zes weken in een ziekenhuis verbleef. Daarna overgebracht naar Utrecht waar hij uiteindelijk na enkele weken overleed.

Laat je niet afschrikken door dit voorbeeld, maar denk wel degelijk na over dit soort aspecten.

Groet, Hans
 
Ik ben vorig jaar een maand in Suriname geweest: het water is er prima drinkbaar.
Het reizen naar de binnenlanden kun je het beste via een reisorganisatie in Paramaribo doen: wij zijn toen via BlueFrog travels geweest. Dit is wel wat prijzig, maar dan heb je ook alles geregeld: vervoer (bus en boot), eten, drinken, gids, en slaapverblijf. Het was fantastisch!
Het doemscenario van Hans hierboven, is denk ik een extreem geval en zeker niet denkbaar wanneer je met begeleiding op pad gaat.

Veel plezier gewenst!
 
Hoi Roland,

Heb in een grijs verleden eens 4 maanden doorgebracht in dit mooie land vanwege een stage.
Destijds was het kraanwater tijdens de regentijd ondrinkbaar.(De waterleidingen zijn niet op iedere plek in de stad berekend op overvloedig regenwater. Riolen lopen dan ook over etc. etc. )
Flessen met water waren toen (1997) niet overal te verkrijgen. Weet niet hoe de situatie nu is.
Wil je dus echt op safe spelen zou ik gewoon een waterfilter meenemen voor deze periode.

Wat betreft reisbestemmingen naar het binnenland en of kust kan ik je de volgende gebieden aanbevelen:
- Brownsberg: supermooi natuurgebied midden in de bushbush. De verblijven liggen op de Brownsberg zelf, waarbij je een magnifiec uitzicht hebt over het stuwmeer (Brokopondo). Vanaf hier zijn er diverse dagwandelingen te maken, waaronder een paar naar een mooie waterval. De Irenewaterval is de grootste. Erg leuk. Heb daar samen met studiegenootje destijds routebeschrijvingen voor gemaakt. Geen idee of ze die nog hebben.
Ow, wellicht is het natuurleerpad er nog. Ook leuk om te doen :) :)
- Raleighvallen: zelf niet naar toe geweest. wel een trekpleister voor ecotoeristen
- Galibi: HET schildpaddenstrand van Suriname, waar onder andere de groene zeeschildpad te zien is en de lederbek (aitkanti genoemd daar)
- Nickerie: de 2e stad van het land en mekka van de rijstteelt. Een bezoekje waard.
- Albina: als je toch naar Galibi gaat kom je hier automatisch ook. Indien je de kans hebt kun je met de veerpont naar de overkant: Frans Guyana.
- Centrale Markt; Paramaribo: de eerste week val je er wel heel erg op als ""witje" met muggenbulten, maar daarna valt het super mee. Grote markt waar van alles te krijgen is. Vooral de stapels fruit (hoopjes genoemd) zijn zeer oke!

Malariatabletten: niet geslikt. Voor brownsberg heb je ze niet nodig (te fris daar op 500 m), elders in het binnenland wel.
Wat je altijd kan doen is daar de benodigde tabletten kopen. Beter betaalbaar dan hier en ze weten er precies welke je nodig hebt. ook kan je je er voor vertrek naar huis of op andere momenten voor een klein bedrag (in 97 1 suri gulden) laten testen op malaria)

have fun en als je meer wilt weten kan je me een mailtje sturen.

groetjes Nanda
 
Hoi Roland,

Ik heb 11 maanden in Suriname gezeten voor mijn stage 2000-2001. Als je langer in Suriname verblijft is het vaak makkelijk om via collega's de jungle/binnenlanden in te gaan. Zij maken vaak gebruik van de vaste gidsen alleen tegen een veel gunstiger tarief dan de standaard reisbureaus. Ik heb zo veel trips gemaakt. De reizen zijn vaak van alle gemakken voorzien, drank moet je zelf meenemen.
Ik sluit mij aan bij de hier boven gegeven reistips van Nanda.
Alleen zou ik oppassen met de oversteek in Albina. De meeste toeristen hebben een one-way visum. Daarmee mag je één keer het land in. Als je naar Frans Guyana gaat, ga je dus het land uit. Dit gebeurt wel door veel mensen, meestal illegaal. Maar de douane controleert soms en als je gepakt wordt dan nemen ze je paspoort in. Dit is uit eigen ervaring. Ik had er verder geen problemen mee gekregen omdat ik voor de Surinaamse Justitie werkte, voor een ander kan het lastig worden.
Nog een mooie tip zijn de vele plantages en de armzalige dierentuin!

Verder is het drinkwater in de stad prima. In de binnenlanden wordt het regenwater gekookt. Niet volledig zuiver, maar het is zoals eerder gezegd goed voor je weerstand. Wat helpt bij diaree is cola!

Ik heb eenmaal malariapillen geslikt terwijl ik in Suriname was. Misschien heel dom, maar ik dronk geregeld alcohol en was erg slordig met het innemen van de tabletten. Ik ben er dus al snel mee gestopt. Ik smeerde mij wel regelmatig in met Deet en sliep onder een klamboe. Ik ben dan ook niet verder veel verder dan Aurora geweest, maar naar schijnt diep genoeg voor malaria. In de stad hoef je niks te doen tegen malaria.

Een laatste tip: Er schuilt soms meer gevaar in de stad door de mensen dan aan beestjes in de jungle.

Veel plezier in Suriname, ik heb de tijd van mijn leven gehad in dat mooie land!

Groet
Joris
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan