Reizen NKBV en materialen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hey allemaal,

Al een tijdje zwerf ik hier rond op het forum en ik moet zeggen dat ik hier echt veel nuttige en leuke dingen heb gelezen.

Vroeger heb ik meerdere vakanties doorbebracht in de dolomieten en in Tirol. Afgelopen zomer ben ik naar de Franse Alpen geweest rond het gebied Parc National de la Vanoise en heb hier samen met mijn vriendin meerdere dagtochten gemaakt.

Zo ook een tocht naar le Tour. Wat een uitzicht heb je daar en die mooie gletsjer! Veel klimmers die daar de gletsjer oversteken en afdalen. Hier is het voor mij dan ook gaan kriebelen, dat wil ik ook!

Nu weet ik dat het geen peuleschilletje is en zeker niet iets is wat je zomaar doet. Daarom wil ik graag een cursus volgen.

Nu is mijn 1e vraag: zijn de reizen/cursussen van de nkbv zoals bijvoorbeeld http://nkbv.nl/reisprogramma/reizen/details/724.html geschikt om de stap te nemen van het "wandelen" naar het meer gevorderde bergprogramma? (Zou het ook iets voor mijn vriendin zijn? Ze is zeer sportief.)

De 2e vraag is: welke "basis" materialen heb je nodig om deze stap te kunnen maken? lichtgewicht tent, slaapzak (voor in de hutten?), stijgijzers, welke schoenen (cat.) e.d.

Bedankt vast voor eventuele reacties!!

mvg,

Wouter
 
Hoi Wouter,

Over de eerste vraag kan ik kort zijn, ja de stap van wandelen naar alpinisme is goed te doen via de NKBV. Ik heb vorig jaar een C1 cursus in Wallis Zwitserland gemaakt en dat is me supergoed bevallen.

De materialen die je nodig hebt zijn niet zo uitgebreid. Als je al bergwandelaar bent kun je de meeste materialen die je daarbij gebruikte ook voor een NKBV cursus gebruiken. Goede schoenen zijn wel belangrijk, maar als je nog niet zeker weet of je het alpinisme echt leuk vind zou ik daarvoor altijd een C schoen kopen en niet een D schoen. Die zijn veel te stug namelijk en niet op normale berwandeltochten te gebruiken.

Succes met het zoeken van de juiste cursus!

Groeten,
Jeroen
 
Klopt. Ik heb zelf niet de C1-cursus gedaan, maar ik hoor weleens van anderen die dat wél gedaan hebben dat mensen die al een rotsklim-achtergrond hebben, met daarbij meerdere touwlengtes en die enige reddingstechnieken kennen, beter gelijk een C2-cursus kunnen doen. Dit omdat de C1-cursus meer voor mensen is die wel eens willen weten of alpinisme iets voor hun is. Dus inderdaad voor jullie?
En het materiaal zorgt de NKBV grotendeels voor. Zorg alleen dat je D-schoenen huurt, en een trekking-rugzak hebt, en verder natuurlijk de normale dingen als kleding, eten en drinken, en verzorgingsspullen.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan