rgzakvakantie


Status
Niet open voor verdere reacties.
ik wil van de zomer met een rugzak op vakanie, niet te ver, veluwe bijv. Ik heb ervaring met kamperen maar niet met een rugzak. Wat neem je mee, hoe pak je in help!!!
Ik neem ook mijn zoon mee, 10 jaar. Hoeveelkan ik hem laten dragen?:*
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hay,

Er komen vast nog wel links naar paklijsten voorbijvliegen hier, maar ik moest eigenlijk gelijk aan iets anders denken. Zijstraatje: als je redelijk nieuw bent in rugzaklopen en ook met een jong kind op sjouw gaat, dan neem je enorm veel gewicht mee, omdat je zoon lang niet alles kan sjouwen, wat hij benodigt, dus dat komt op jouw schouders extra.

Ik heb in 2006 met mijn zoon van toen 8 jaar een ezelwandeling gemaakt. Het lieve dier draagt een groot deel van je last, het is een heel andere manier van lopen en je past je tempo sowieso aan, dus je zoon houdt het ook goed vol.

Ik heb een verslagje geschreven: http://tinyurl.com/3dcvbc

Dit is overigens voor als je wilt gaan lopen. :) Misschien brabbel ik wel een heleboel voor nop, omdat je op één plek wilt blijven.
 
Hoi Marik,

Voor volwassenen heb ik de regel gehoord dat je max. een kwart van je lichaamsgewicht moet dragen. Dat heb ik in het begin ook gedaan. Persoonlijk draag ik nu tot een derde van mijn lichaamsgewicht, maar dat vereist wat getrainde spieren en niet te zwaar terrein. Voor je zoon zou ik een vijfde van zijn lichaamsgewicht aanbevelen. Voor jou ongeveer een kwart. (Voor mensen met veel overgewicht moet er waarschijnlijk anders worden gerekend, omdat ze al veel extra massa moeten meeslepen.)

Probeer zo licht mogelijke spulletjes mee te nemen. Misschien heeft iemand in je familie nog een licht trekkerstentje te leen? Zelfde met slaapmatjes. Neem geen zwaar kampeerluchtbed mee, maar een licht matje. Als je op campings gaat staan, kun je informeren of ze daar een kookgelegenheid hebben. Dan kun je misschien je brander thuislaten. Als je onderweg eten kunt kopen, kun je veel besparen door niet de hele voorraad voor meerdere dagen mee te dragen.

Kijk ook voor tips in dit draadje:
http://www.hiking-site.nl/prikbord/dcboard.php?az=show_topic&forum=133&topic_id=11789&mode=full

Over inpakken van de rugzak: normaal gesproken stop je de slaapzak onderin en de zware spullen tegen de rug. Eten voor die wandeldag in zijvak/topvak. Dingen die niet nat mogen worden stop je in een plastic zak/vuilniszak. Rugzakken zijn meestal niet waterdicht.

Zitlappen van dun schuimrubber zijn handig om op de natte grond te zitten.

Succes,

Linda
 
Hoi Marik,

Ik geef leiding bij scouting aan kinderen van 10-14 jaar, daar lopen we ook mee. Wij houden ook meestal de regel aan van 1/5 van het eigen gewicht. Meestal dragen ze hun eigen spullen, dus hun eigen slaapzak, matje, kleding etc. Verder verdelen we ook het eten en natuurlijk hebben ze ook water mee.
Wel heb ik dan naast de EHBO spullen en kookspullen voor de groep ook nog ruimte vrij om kinderen die het niet meer "trekken" van wat gewicht te kunnen ontdoen.

Groeten Henkjan
 
Gebruik de zoekfunctie eens van deze site.
"kinderen" levert hier en daar ook iets op
Lukraak een van de vele paklijsten waar je je op kan baseren
http://www.oppad.nl/published/opp/content/pages/paklijst/basis.nl.html
Het lijkt voor jongens soms erg stoer als ze de tent mogen dragen of de brander en pottenset.
Heel wat volume dat niet zoveel weegt zodat in de eigen rugzak terug wat plaats vrij komt.
Lig je zelf voor dood voor de tent en dat zit je je te verbazen hoeveel energie zo'n kind nog heeft op het einde van een dag.
Kinderen, je moet er ook wat geluk mee hebben.
Sommigen krijg je met geen stok ;-) in beweging.
Van de drie dames die ik hier heb rondlopen is er eentje die de wandelmicrobe toch wat in zich heeft (gehouden).
Voor de anderen twee,
als ze teruggaan in hun geheugen,
blijft het gevoel 'dat ze mee moesten gaan' hangen.
Facinerend eigenlijk omdat ze alle drie in hun leven hetzelfde traject hebben afgelegd.
Ivo
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan