Rondreis met auto in Noorwegen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

in juni of juli willen mijn vriendin en ik met de auto ongeveer 3 weken een beetje rondreizen in Noorwegen en daarbij dagwandelingen maken. We zijn nu een beetje aan het plannen waar we naar toe zouden willen en zouden graag te weten komen waar het mooi lopen is. De Hardangervida of Jotunheimen zijn best wel groot, dus misschien dat iemand specifieker mooie locaties weet om te bezoeken/ te wandelen/ etc.?

Alvast bedankt,

Erik Ruessink
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Erik,

Het is bijna overal in alle berggebieden van Noorwegen mooi. Voor dagtochten zijn er voldoende gidsen met routes te vinden. Zelf heb ik de Rother wandelgids Noorwegen Zuid, de gids van Gerard Dielessen en die van Jolanda Linschoten. Met behulp van zo'n gids is het vast mogelijk een leuke route te plannen.
Ik heb vooral trektochten gemaakt (Jotunheimen, Hardangervidda, Dovrefjell en het Setesdal) maar ook dagtochten in andere gebieden. De minder bekende routes vond ik zelf overigens minstens net zo mooi als de bekendere routes, maar dat hangt ook voor een deel van het weer af.
Succes met de planning en veel plezier in Noorwegen.

Jasper
 
Hoi Erik,

Ik ben niet in Jotumheimen geweest, maar wel in een aantal andere gebieden. In vind toch Hardangervidda (westkant) het meest indrukwekkend. Dat ligt hoog en heeft daardoor een wat spannender landschap dan veel andere gebieden. Ik ben begonnen vanaf Haukeliseter en toen richting het noorden overgestoken. Dovrefjell is ook mooi. Maar de meeste van dit soort gebieden zijn vooral geschikt voor meerdaagse tochten.

Als je alleen dagwandelingen wilt maken, kun je beter ter plaatse eens informeren. Toeristenkantoren en veel campings hebben foldertjes met gemarkeerde dagwandelingen en tips in de omgeving. Als je ten zuiden van Trondheim en aan de westkust blijft, kom je genoeg mooie plekjes tegen en dan hoef je niet zo'n eind te rijden.

Kijk ook vooral eens hier rond voor tips:
http://www.turistforeningen.no/index.php?fo_id=782

Groeten,

Linda
 
Hoi Erik,

Afgelopen zomer zijn Remko en ik met de auto naar Noorwegen geweest (en met de veerboot Oslo-Kiel). Een erg leuke vakantie, veel dagwandelingen gemaakt en een meerdaagse wandeltocht door de Hardangervidda.

Tin Austbygd (nabij Rjukan), www.sandviken-camping.no
Vanuit de camping enkele dagwandelingen gemaakt + iets verderop de Gaustatoppen, 1881 m. Op de Gausta heb je een geweldig uitzicht over Noorwegen.

Lofthus, Hardangervidda Email:loftcamp@newmedia.no
Vanuit de camping direct een steile klim de Hardangervidda op, eenmaal boven aangekomen zijn er vele wandelingen mogelijk op deze weidse hoogvlakte.

Twee dagen toeristisch: Flam, www.visitflam.com
Vanuit de camping in Flam loop je naar het nieuwe dorp Flam en neem je de toeristisch trein naar Myrdal, vanuit Myrdal neem je de reguliere trein naar het sneeuwdorp Finse. Daar huur je twee fietsen en fiets je flink omlaag (54 km, 810 m) over een uitgestrekt en adembenemend mooi landschap terug naar Flam.

Nog een semi-toeristisch tochtje:
Ga naar Jostedal en boek een gletsjertocht over de Nigardsbreen. Een mooie ervaring, groen ijs en een totaal andere kijk op afstanden. Zie www.bfl.no/

Turtagro, http://www.turtagro.no
Hier strandden wij met de auto, maar wat een mooie uitvalsbasis voor wandelingen. Het is eigenlijk geen plaats maar een hotel, voor wandelaars. Je mag je tent rondom het hotel opzetten en voor een geringe vergoeding gebruik maken van de faciliteiten van het hotel (warme douche bijvoorbeeld). Je kunt op de website live beelden zien, webcam. Voor ons is dit zeker een plaats om nog eens terug te gaan. De weg langs Turtagro is in ieder geval de moeite waard voor de uitzichten over Jotunheimen, weg 55.

Indien je ook de bekendste dagtocht van de Noren wilt wandelen ... dat is de Besseggen bij Gjendesheim (camping www.maurvangen.no/). Wij liepen deze tocht op een zaterdag en voor Nederlandse begrippen was het wel redelijk druk, maar zeker niet TE druk! Ook kun je in deze omgeving talloze andere wandelingen maken.

Voor een stadswandeling is Oslo zeker de moeite waard.

Succes met het plannen en als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel. In mijn fotoboek 'mnnijland' staan een aantal foto's van de vakantie in Noorwegen. Nog een laatste tip het boek 'Summer light, a walk across Norway'.

gr. Marike
 
Hallo Erik

Ik was er twee jaar geleden. De volgende wandelingen waren voor ons echt toppers:
-1- besseggengraat in Jotunheimen; prachtige dagtocht! (forse dagtocht!)
-2- vanuit een gehucht bij geiranger naar een uitzichtspunt gelopen waarvandaan je over de fjord kijkt (niet al te lange tocht). Mooi!
-3- vanuit Loen naar de top van de Skala gelopen en daarovernacht. Dit is een forse tocht: 1800 meter klimmen. Wij deden er 6 uur over zonder pauzes. Daar slapen is zeer de moeite waard. Onderschat de terugweg niet. 1800 meter dalen is lastiger dan klimmen.

Johan Vermeer
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan