route zuidwest schotland


Status
Niet open voor verdere reacties.
Komende zomer ben ik van plan met een paar vrienden een 14daagse trektocht te maken door galloway forest national park in zuidwest schotland.

Ik ben echter nog op zoek naar een goede route, we willen het liefste:
-zoveel mogelijk zien
-tot 10km lopen per dag afhankelijk van de begaanbaarheid enzo, zeg 4uur
lopen.
-om de 2 dagen in een plaatsje oid schoon water kunnen halen
-verder zoveel mogelijk bij mensen uit de buurt blijven
-beginnen en eindigen op een plaats die makkelijk te bereiken is vanuit prestwick/glasgow.


Is er iemand die leuke routes kent en/of tips heeft dan hoor ik het graag.;)


alvast bedankt.
groeten.
Stijn b
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Nou dan kan ik je uit eigen ervaring een hele mooie aanbevelen!!
De SUW. Je kan de etappes aanpassen aan je eigen tempo. Wildkamperen of soms een bothy of camping. Proviand inslaan om de 2 a 3 dagen mogelijk. Water uit het wild is soms een kleine zoektocht....... Soms genoeg van bovenaf..... Water vragen bij bewoning is geen probleem.

Vanaf Prestwick goed met ov naar startpunt te komen. Scheelt je ook als je met Transavia vliegt halve prijs op de trein op de dag van aankomst en dag van vertrek...........

Mocht je over deze fantastische toer meer info willen lees ik het wel.

Heb gelopen van Portpatrick naar Laudar. Eerste 2 weken van Mei 2007 ( wel meer als 10 km per dag )
Van Prestwick naar Portpatrick met trein en bus is een goede aansluiting. Van Laudar met bus en trein naar Prestwick ook prima te doen. ( reken een kleine dag )

http://www.southernuplandway.com/
http://www.buitensport-schotland.nl/law/law_suw.php
http://www.dumgal.gov.uk/dumgal/miniweb.aspx?id=137
 
de route die je beschrijft lijkt me erg interessant, maar ik wil me toch beperken tot galloway forest zelf en het liefst een tocht waarbij ik weer op de beginlokatie uitkom.
Deze week ga ik opzoek naar kaarten om zelf een route inelkaar te kunnen zetten, verder wacht ik nog in spanning de reacties af.

ook zou ik graag willen weten hoe ik daar hulp kan bereiken in een noodgeval, is er daar bereik met een mobiele telefoon en welke nummers moet ik in welk geval hebben?

groeten.
stijn b
 
14 dagen door Galloway? Dat lijkt me lang, zo groot is dat park niet. Ook niet met 10 kilometer per dag. Maar als je er toch twee weken wilt vertoeven kun je volgens mij beter gaan struinen. Daarmee bedoel ik, lopen waar je op het moment zelf zin in hebt. Gewoon goed bijhouden op de kaart waar je bent en tijdig weer richting je startpunt gaan lopen. Op een dag met slecht weer wat lager blijven en als het mooi weer is je tentje laten staan en een topje pakken.

Ik ben een keer of tien in Schotland geweest en heb nog nooit problemen gehad met het vinden van water. Het verbaast me dan ook dat het dus kan voorkomen dat er geen water te vinden is. Het moet wel erg droog geweest zijn. Het zal lastiger zijn om een route te maken waarbij je regelmatig aan eten kunt komen.

Als je de kaarten van het gebied ziet, zul je trouwens zien dat er nogal weinig paden op staan. Het is een vrij ruig en niet zo veel belopen gebied. Alleen de Corbetts die je er vindt, De Merrick bijvoorbeeld, zijn iets vaker belopen, maar voor stilte heb je op zich wel een goed gebied gekozen. Maar doordat er dus weinig paden zijn en je er wel twee weken wilt rondlopen, zul je denk ik veel van de paden af moeten. Dat houdt in dat je goed met kaart en kompas moet kunnen omgaan.

Overigens heb ik wel een beschreven route voor je eventueel, maar die is maar 40 kilometer. Hij doorkruist wel een groot deel van het park, maar is te kort voor twee weken. Als je hem toch wilt hebben, bijvoorbeeld als leidraad voor een zelf te plannen route, dan moet je me maar even mailen. Dan kan ik hem wel even kopiëren en opsturen.

Succes en, vooral, plezier met de voorbereidingen
Harold
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan