routes en accommodaties GR 5 in de Vanoise


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo daar!

Ik vertrek zaterdag naar de Franse Alpen voor een korte trektocht in 4 a 5 dagen over de GR 5 in Nationaal Park Vanoise tussen Landry en Modane. Tot dusver heb ik alleen de treintickets gereserveerd. De handige Engelstalige gids van Cicerone (The GR 5 Trail) beschrijft drie verschillende routes (GR5 normaal, GR5E laag en GR55 hoog) op dit traject. Ik denk erover om de hoge route te volgen, omdat deze me mooier lijkt en korter is (waardoor ik er eventueel langer over kan doen of een dag kan relaxen in Modane). Wie heeft hier ervaring mee? En welke overnachtingsplekken raden jullie me aan? De Cicerone gids beschrijft verschillende refuges. En is het noodzakelijk om van tevoren een refuge te reserveren?

Alvast bedankt!

Jorien
 
Hoi,

Ik heb de tour de glaciers de la vanoise twee keer eerder gelopen (waarbij je een groot deel van de GR55 loopt). De hoge variant is zeker aan te raden en is m.i. leuker als het dal van Pralognan naar Modane uitlopen (dat was de lage variant als ik het me goed herinner?). Je hebt veel kans op steenbokken en gemzen, met name op het stuk tussen col de la Vanoise en L'Arpont. Als je een "rustdag" wil plannen kun je bij L'Arpont ook omhoog hiken naar de meertjes die erboven liggen met mooie uitzichten en nog meer kans op steenbokken.

De eerste keer (juli 2001/2002?) hebben we redelijk last minute (avond voor we gingen lopen) de hutten gereserveerd bij de VVV in Pralognan. Omdat we de tweede keer (augustus 2007) met m'n ouders gingen op hun eerste huttentocht had ik alles ruim vooraf gereserveerd via de internet site in bovenstaand bericht. Helaas was geen enkele van die reserveringenen echter doorgekomen bij de hutten zelf (was echter geen probleem, L'Arpont zat wel vol maar we konden lekker luxe in het Chalet des Guides slapen :) Mensen die na ons kwamen kregen zo'n Quecha tentje en deken+matras, ze leken daar een redelijk grote voorraad van te hebben).

Toen op de tweede dag bleek dat daar de reservering ook niet door was gekomen heben we in L'Arpont de huttenbaas gevraagd de andere reserveringen even voor ons te checken en indien nodig opnieuw te maken (wat idd nodig bleek en eenvoudig mogelijk was). Ik zou als ik alleen of met tweeen ging daar nu op vertrouwen: gewoon gaan en telkens de volgende hut reserveren vanuit de hut waar je slaapt.

Qua hutten tips: ik ben erg gecharmeerd van Ref. du Fond d'Aussois. Super aardige mensen en erg lekker eten. De nieuwe hut is minder gezellig dan de oude maar nog steeds erg de moeite waard. Kijk goed uit als je de afdaling doet van Col d'Aussois richting Pont de la Peche, dat is een lang behoorlijk steil stuk met veel gravel-achtige troep op de paden waar je lelijk kunt vallen.


grt,
-- Leon
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan