routes via gps maken


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
G

geo_ann

Guest
Hoi, deze is voor de gpsers onder ons.
Ik heb net een magellan colortrak gekocht en begrijp er al redelijk wat van, maar ik heb toch nog een vraagje.
Bij het creeeren van een route heb ik een zigzag route gemaakt binnen een straal van 200 meter. Hij stuurt mij netjes van waypoint naar waypoint, maar als ik tussen bev. waypoint 1 en 2 uitkom kiest hij opeens voor 2, ipv dat hij me eerst naar 1 brengt.
Hij berekent de kortste afstand tot het volgende waypoint, maar ik zou willen horen hoe deze instelling standaard is. Ik kan er nog geen grip op krijgen binnen welke straal etc hij voor het eerst volgende waypoint kiest. Soms kom ik tot 10 meter en springt ie over, afijn, wie weet hier meer van??
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Een GPS is niet bepaald gemaakt voor routes binnen een straal van 200 meter. Hoe groot is de afstand tussen je waypoints? Waarschijnlijk werk je binnen de nauwkeurigheidsgrenzen van het GPS systeem of zijn je standaardinstellingen grover dan je route. Probeer eens zo'n route te maken binnen een km of vijf en kijk of je dan nog steeds hetzelfde probleem hebt!

Jaap
 
Als je met een GPS een route maakt wordt er veelal rekening gehouden met het feit dat je af en toe afwijkt van de route, en hij zal dan probren je via het dichtsbijzijnde waypoint weer op track te brengen
 
Hoi, misschien kan je deze vraag eens voorleggen aan Eric Havinga van Garmin GPS shop te Notter. Zij hebben mij ook veel geholpen en aangezien zij ook Magellan in hun assortiment hebben, kun je het altijd proberen.

Succes,

Roel
 
Deels wel, maar nog niet helemaal het laatste stukje "ik zou willen horen hoe deze instelling standaard is. Ik kan er nog geen grip op krijgen binnen welke straal etc hij voor het eerst volgende waypoint kiest."

Zou zo zelf ook niet precies weten wat die instelling is, maar ik zal de handleiding van de SporTrak Pro er eens op naslaan.

Raymond
- zet nagenoeg nooit wayoint binnen eeen straal van 300 meten van elkaar...
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan