rugdragers

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Edgar
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Luitjes,

Kleine Sjors is vorige week 1 jaar geworden. Nu willen we hem het wandelen in een rugdrager gaan aanleren, anders wordt het nooit een bergmens. Kan iemand een merk/type rugdrager aanbevelen of juist niet? Oftewel; ervaringen graag!!

Je hebt ze van 80 tot 500 euro dus ik zie door de rugdragers het bos niet meer!;-)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Edgar,

Je hebt de foto's van onze Lluc waarschijnlijk al een paar keer langs zien vliegen op de site. Wij zijn errug tevreden over de Jolly Comfort van Vaude. Wij hebben nog de oude versie, maar de nieuwe schijnt nog comfortabeler (zowel voor ouder als kind) te zijn.

Lluc heeft er tot voor kort enorm vaak in gezeten, maar is inmiddels ruim 17 kilo en dat wordt mij te zwaar. We hebben de drager onder zowel zeer warme als ook betrekkelijk koude omstandigheden gebruikt. In beide gevallen is het goed bevallen, hoewel ik bij te felle zon sneller geneigd was om een dubbel-laags paraplu als zonnebescherming te gebruiken dan de ietwat kleine zonneluifel van Vaude zelf.

Maar verder dus niets dan lof over deze drager. Gelopen afstanden met de drager variëren van enkele kilometers tot rond de 15 (met de nodig pauzes zodat de kleine de beentjes kon strekken).

Kijk in ieder geval ook even bij het (voor Nederland) nieuwe merk Life Marque. Die schijnen ook een goede stevige drager te hebben.

Raymond
 
Edgar,
ga vooral verschillende dragers vergelijken, ook met het kind erin, op de rug. Ook het al of niet makkelijk in- en uittillen is een punt van aandacht. Het is me opgevallen dat vooral Vaude en Macpac hun bestaande modellen pas nog verder hebben verbeterd. Succes gewenst!
Boelo
 
Heb je er al een? Kijk anders eens bij babyrent www.babyrent.nl (oa in Den Haag, Dordrecht, Utrecht, Arnhem). Daar verhuren ze Nomad en Active Leisure. De 'comfort-versie' van A.L. is speciaal v.a 1 jaar, erg prettig en doet niet onder voor een Deuter. En mocht je er een willen kopen, gaat het huurbedrag er weer vanaf.
Succes!

Lijkt wel of ik aandelen heb.... Ze verhuren ook lichtgewicht babybedjes (soort tentjes) en stevige buikdragers (babybjorn active) en urbanjungle buggys.
 
Ik heb de rugdrager van Bever, oftewel de aangepaste Deuter voor minder. Mijn dochter van 3 zit er nog heerlijk in.
Paar kleine vakje aan zijkanten waar kind bijkan, voor wat speelgoed/knuffels/speen (natuurlijk mer touwtje vast aan rugdrager zodat we niet om de 5 meter moeten bukken om wat op te rapen)
Groot ondervak voor jassen etc. Makkelijk op en af te bouwen zonnedakje incl regenhoes.
Groot voordeel, ingebouwd vak voor drinksysteem. Gaan we komende zomer lekker mee in Noorwegen wandelen.
 
Het schijnt dat die Macpac erg goed is. Hij is alleen niet erg compleet. Regenschermpje en zonneschermpje ontbreken sowieso. De Vaude dragers schijnen ook erg goed te zijn, bovendien hebben ze veel handige snufjes (verwijderbare delen om makkelijk te wasssen, regenscherm, zonnescherm ed.).

Verder weet ik er eigenlijk niet veel van.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan