Rugtas in vliegtuig

Even een vraag. Over dik twee weken gaan we met het vliegtuig naar Schotland.

Hoe doen jullie dat met de rugzak?

Ik snap wel dat deze in het ruim gaat maar doen jullie nog iets om de rugzak heem om de sluitingen te beschermen.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Er zijn 2 opties:

Optie 1 tegen betaling dat ding in folie laten wikkelen
Optie 2 een flightbag om de rugzak heen. Nu heb je flightbags die tevens als regenhoes kunnen fungeren (bijv. de undercover van radical design). Maar ik heb gewoon een plunjezak model. Die sjouw ik gewoon mee op de tocht.
 
vliegklaar maken

een rugzak is het best te vervoeren in een regenhoes en zorg dat de heupriem naar de achterkant om de rugzak heen zit. Schouderbanden zo strak mogelijk en ook samen binden.

In sealen is een idee, maar die seal wordt gewoon open gesneden voor een controle , heeft dus weinig meer waarde . De uitrusting van een backpacker is graag extra gecontroleerd , een excuus of onderzoeks briefje laten ze dan achter.
zorg ook dat eventueele hiking poles strak aan je rugzak aansluiten .

allemaal heel logisch
 
Ik doe de regenhoes er "verkeerd" om. Zo dat de rugzijde met de banden in de regenhoes zitten. Wij vliegen overigens alleen binnen Europa. Dus vluchten zonder overstappen. Als ik verder weg zou gaan met overstap denk ik dat ik hem in folie laat inwikkelen.
 
Vorig jaar zat ik met hetzelfde probleem, plus dat ik ook nog eens wandelstokken mee had voor 2 mensen. De tegenhoes werkt soms wel maar vind ik niet ideaal. Vorig jaar heb ik daarom een ikea frakta tas gekocht voor 3 euro. Tot 65L moet daar makkelijk in gaan en dan houd je ook nog ruimte over. Eventueel, niet uit milieu oogpunt...., is hij ook nog weg te gooien na de vlucht zodat hè niet hoeft te sjouwen.
 
Ik gebruik grofvuil vuilniszakken die ik bij de Action heb gevonden. Die knoop ik gewoon dicht op het moment van inchecken
Op zich kan zo'n vuilniszak best een paar keer mee en tijdens de tocht kan je erop zitten.
 
Ik gebruik een stevige flightbag. Geen annex, want die is makkelijker stuk door t smijten met je zak. Maar ik zeul em niet de hele trip mee. Dus ik zorg "altijd" dat mijn eerste en laatste overnachting op hetzelfde adres is en laat daar mijn flightbag achter met bijvoorbeeld een halve fles sprit die ik terplekke heb gekocht, mn set reis-/vliegtuigkleding en wat ik maar meer achter wil laten. Zeg altijd dat ik ervoor wil betalen, hoeft nooit. Maar daarvoor heb ik dan wel een paar stroopwafels of zak engelse drop bij me :)
 
Ik ben bij de Brico/hubo/gamma/praxis zo'n heavy-duty 100L vuilzakken gaan halen van gewoven plastic. Die kreeg ik net rond mijn 75L rugzak incl de schouder- en heupband zodat hij beschermd was.

De hele reis heeft dat ding dan ook nog dienst gedaan als zeiltje in de voortent om onze schoenen en rugzakken op te zetten 's nachts.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan