rugzak en trekkingschoenen

  • Onderwerp starter Onderwerp starter brol_09
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
B

brol_09

Guest
Hallo,

Ik zoek een rugzak en trekkingschoenen voor deze zomer. Ik ga namelijk naar Zwitserland en daar dagtochten maken. Ik zou natuurlijk het liefste zo goedkoop mogelijk materiaal hebben.
Kan iemand me hierbij helpen?

Dank bij voorbaat,

Brol
 
Ik kan je niet helpen aan schoenen en ook niet aan een rugzak, maar wellicht kan ik je wel een paar zinvolle tips geven.

1) Koop goede (passende) schoenen. Ik vind de schoenen één van de belangrijktste items van je uitrusting. Iedere voet heeft z´n eigen vorm en eigenschappen. Elk schoenenmerk heeft z´n eigen specificaties. Dus veel passen, voelen, uitproberen en inlopen is een must.
Investeer in je schoenen en je hebt er jarenlang plezier van. Verwaarloos het en de kans dat je vakantie vergriept wordt door pijn en ongemak wordt vele malen vergroot.

2) Dit zelfde geldt voor de rugzak. Bepaal goed wat voor soort je wilt hebben. Waar heb je hem voor nodig, wat ga je er mee doen?
Voor alleen dagtochten heb je meestal aan 20-30 liter inhoud genoeg. Wil je compleet zelfvoorzienend zijn (dus met tent, eten, e.d.), dan kom je al gauw zo aan de 50-70 liter. Het kost al gauw een hoop geldt als je een merkenfreak bent. Ga je voor low-budget (en daarmee bijna altijd voor mindere kwaliteit of minder bekende merken) dan kan je redelijk laag in de kosten blijven. Maar let wel, hoe minder je uitgeeft, hoe minder je mag verwachten.

3) Koop schoenen niet tweede hands. Een rugzak zou naar mijn mening (als je goed oplet wat je koopt) nog kunnen. Je kan hiervoor o.a. kijken op deze site waar tweede handsspullen aangeboden worden, "buitensportmarkt" genaamd.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Gr. Fred
 
>1) Koop goede (passende) schoenen. Ik vind de schoenen één
>van de belangrijktste items van je uitrusting. Iedere voet
>heeft z´n eigen vorm en eigenschappen. Elk schoenenmerk
>heeft z´n eigen specificaties. Dus veel passen, voelen,
>uitproberen en inlopen is een must.
>Investeer in je schoenen en je hebt er jarenlang plezier
>van. Verwaarloos het en de kans dat je vakantie vergriept
>wordt door pijn en ongemak wordt vele malen vergroot.

Ik beaam dat de pasvorm het belangrijkst is, maar goedkopere kunnen ook jaren mee gaan. Ik heb jaren ook low-budget spullen gekocht (die ik nog steeds gebruik).
Wat betreft schoenen, bij dump2000 hebben ze ook goedkope bergschoenen, ik had voor m'n huidige bv. Bergsteins, kosten iets van €60 (nogsteeds te koop, maar onder andere naam), die mij perfect passen. De zool is ver versleten, maar de schoen is nog goed. Zijn zelfs beter waterdicht dan m'n huidige.

Dus, wie de schoen past, trekke hem aan!

grtz
Henk
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan