rugzak in vliegtuig

  • Onderwerp starter De Prins
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
D

De Prins

Guest
Hoi,

Binnenkort ga ik op vakantie en dan ga ik met het vliegtuig. Nu wil ik ook mijn rugzak meenemen in het vliegtuig, is het dan aan te raden om een vliegtuighoes erom heen te doen? of zijn er nog andere opties? Te meer ik de hoes dan ook mee moet sjouwen tijdens de vakantie.

groetjes

Maarten
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hi Maarten,

Toevallig vraag ik me precies hetzelfde af.

Vorig jaar naar Australie was de hoes een uitkomst ook voor het vervoer per bus ter plaatse.

Nu heb ik ook een beetje moeite met dat 'gesleep'van zo'n joekel ter plaatse. Insealen is een optie. Ik weet echter niet hoe dit op buitenlandse luchthavens is geregeld en wat de kosten zijn die hier aan verbonden zijn.

Een jute-zak en deze weggooien is ook een optie, maar dit ziet er weer een beetje louche uit (kan vertraging bij douane opleveren).

Veel reisplezier, maris
 
Hoi,

Ik zou 'em niet insealen. Op de meeste vliegvelden houden ze steekproeven waarbij je als je de "gelukkige" bent je rugzak moet uitpakken. Daar gaat dus je seal....
Afgelopen winter op Auckland moest zeker wel een derde van de reizigers het boeltje uitpakken dus ik heb heel wat seal zien sneuvelen ;-)
Handiger is dan inderdaad een hoes, die kan weer open. De gedachte is ook dat als je een hoes neemt het geheel gladder is (er kunnen geen gespjes aan bv. de rollenband blijven haken) en je hebt wat bescherming. Verder zijn er van die vriendelijk bagagemensen die een rugzak aan de rand van de klep optillen met als gevolg dat je klep scheurt. Ook dat kan niet als je een hoes gebruikt.

Als je vanaf hetzelfde vliegveld terug vliegt als je aankomt kan je kijken of je die hoes in een bagagedepot kwijt kan.
Alternatief is een hoes die je ook meteen als regenhoes onderweg kan gebruiken...

Groetz,
Dennis
 
Hallo!


Ik heb daarvoor een reistas/regenhoes gebruikt. Bij deze combihoes kun je het achterpand eruit ritsen op het moment dat je de tas op je rug wilt dragen. dan dient ie gewoon als regenhoes. 's nachts kun je je tas ook helemaal in een waterdichte stoppen, en dus extra droog! voor mij was dit ideaal.

gr roel
 
Maarten,

Yep, je moet 'm inderdaad 'meeslepen', maar de voordelen wegen zeker op tegen de nadelen. Niet alleen bescherm je de rugzak (en de gespen) tegen scheuren op de bagaeband, vooral bescherm je 'm tegen vlugge vingers die iets uit je rugzak willen halen.

Daarnaast is mijn ervaring dat je tevens je 'lompe' wandelschoenen erbij kunt frotten tijdens de vlucht, zodat je in het vliegtuig bijvoorbeeld een paar Teva's kunt dragen. Wel zo comfi als je een eind moet vliegen.

Flight-bag/regenhoes is uiteraard een makkelijke combinatie. Maarje kunt 'm ook gebruiken als zitlap, opgerold als kussen, waszak (met wat water en zeep erin, inclusief je vuile kleren een paar keer goed schudden en vervolgens 'centrifugeren' met zwierende bewegingen).

Kortom: niet kniezen om een paar grammen die je uiteindelijk hoop (ellende) kunnen schelen :)

Raymond
 
[laatste wijziging op 08-07-02 om 22:55][laatste wijziging op 08-07-02 om 22:55 ]Hoi Raymond,

Ik wil even reageren op het volgende:
>Daarnaast is mijn ervaring dat je tevens je 'lompe' wandelschoenen erbij kunt frotten >tijdens de vlucht, zodat je in het vliegtuig bijvoorbeeld een paar Teva's kunt dragen. >Wel zo comfi als je een eind moet vliegen.

Wij hebben dus in Nepal meegemaakt dat iemand haar wandelschoenen waren gejat uit het zijvak van haar bagage. Ik zou dus nooit mijn wandelschoenen in de bagage doen, al is het in het vliegtuig nog zo oncomfortabel, zonder zitten tijdens de vakantie is denk ik erger.

Een aanrader is dan om je teva's in je handbagage te doen en tijdens de vlucht van schoeisel te wisselen, heb je in ieder geval zicht op je wandelschoenen.

Groetjes Conny
 
Alhoewel mijn rugzak een aantal malen zowel met als zonder hoes het vliegtuig in is gegaan, heb ik geen enkele negatieve ervaring.
Als hoes heb ik een veel te zware plunjebaal uit het leger, met als voordeel dat er veel meer bij in kan dan alleen mijn rugzak, en hij kan op slot.
Als de hoes niet meegaat sjor ik alle banden strak aan om beschadigingen te voorkomen en buig ik mijn heupbanden de verkeerde kant op en sjor ik ze aan die kant vast, hiermee krijg je dus een hele compacte rugzak met nauwelijks uitsteeksels die kunnen blijven hangen.
Het beste is inderdaad zoals in de voorgaande berichten staat zo'n combi-hoes, die heeft m'n vriendin ook en da's toch wel erg makkelijk en praktisch.
Ik geloof dat ze wel redelijk prijzig zijn, maar als je daarmee voorkomt dat je spullen kapot gaan, gejat worden of niet aankomen is het het geld ruimschoots waard.

Ciao
Frank.
 
Nog een reden waarom ik mijn wandelschoenen niet bij mij bagage wil stoppen: het is xtra gewicht; en ik zit meestal al op of net boven de 20kg. Ik trek in het vliegtuig mijn wandelschoenen gewoon uit en loop ik op mijn sokken rond.

Groetz,
Dennis
 
Hoihoi,

Wij (Carl en ik) zijn al aan onze tweede (combi-)hoes bezig! En ik ben heeeeeel blij dat het de tweede hoes is en niet de tweede rugzak, da's veel duurder!!!!!!
In het vliegtuig tegen de vlugge vingers en de bescherming, en eigenlijk in de bussen hetzelfde verhaal. Wij hebben ook nog eens van die kleine slotjes aan de rits zitten, komt er helemaal niemand in en kunnen er ook geen vervelende pakketjes in je rugzak gestopt worden!
's Nachts gaat de rugzak er ook in, voor eventuele slootjes die toch zomaar opeens door je luifel lopen, waarvan je zeker wist dat ze er niet waren toen je hem opzette(stortbuitje in IJsland).
Dat van die zitlap is ook een goeie, doen wij ook, zeer aan te bevelen!
Kortom, niet twijfelen! Combihoes is echt een must voor het behoud van je spulletjes!

Succes
Petra
 
Hoi Petra,

Dat van die slotjes aan je ritsen moet je sinds 11 september mee oppassen.
Bij een vriend van mij was zijn hoes aan gort gesneden door beveiligingspersoneel op Heathrow. Er was een veiligheidscontrole op bagage bij het inladen in het vliegtuig en een zak met slotjes erop was meteen verdacht zodat ze de schaar erin hebben gezet.
Mijn vriend heeft nog verhaal geprobeerd te halen maar het bleek in de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij te staan (British Midland als ik me niet vergis) dat bagage altijd open gemaakt moet kunnen worden voor veiligheidsinspectie, goedschiks of kwaadschiks.
Afijn, hoe je het ook inpakt, je kan altijd wel voor iets de klos zijn.

Groetz,
Dennis
 
Hoi Dennis,

Thanks voor de tip! Voortaan dus met een 6-dubbele knoop dichtdoen, duurt te lang om open te krijgen voor de gemiddelde dief/pakjes-in-iemand-anders-zijn-bagage-stopper! Ik vraag me af hoe ze dat dan doen met die hardschalige koffers met cijfersloten, cirkelzaag? :)

Groetjes
Petra
 
Hoi

Hartstikke bedankt voor jullie tips.Vooral alle "nog-meer-mee-te-doen-dingen" zijn leuk en handig. Ik ga dus op zoek naar een mooie combihoes! :)

groetjes Maarten
 
In plaats van slotjes zou je kabelbindertjes kunnen gebruiken. Dat zijn plastieken lusjes die je enkel dicht kan trekken. Je hebt ze heel vermoeldelijk ooit al wel es gezien (om kabeltjes bijeen te houden bv). Die dingen bestaan in alle maten en soorten, stevig, wegen niets, kosten niets. Te verkrijgen in doehetzelf zaken en de betere elektronica winkel. Heel effectief spul, de politie gebruikt die soms ook om mensen vast te binden.
Hou er rekening mee dat je die dingen zal moeten doorknippen of snijden (of desnoods doorsmelten)!

groetjes,
Jan
 
Ik ben laatst naar Corsika gevlogen.
Heb daarbij de regenhoes die over de rugzak kan gebruikt als flybag.
Alleen heb ik de hoes aan de banden kant gedaan zodat die mooi weg gewerkt waren.
Regengoes heb je toch altijd nodig en daardoor had ik geen extra gewicht.

C.M.
D'oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik ben in de rui).
 
Ha Jan,

heerlijk te zien hoe jullie Belgen bruikbare woorden weten te produceren. Wij Hollanders zijn vaak te lui daarvoor en nemen gewoon het buitenlands woord op in onze taal. De door jou genoemde kabelbindertjes staan bij ons bekend als tie-rips. Het kan best zijn dat het een merknaam is die in de volksmond tot Nederlands woord is verbasterd. Dat weet ik niet.

groet
Richard
 
Ha die jan,

Ja, da's inderdaad ook handig! Maar wel even een vraagje: dan ga je naar de VS (strenge controle e.d.), heb je je flight-bag dichtgesnoerd met een kabelbindertje, kom je aan op Salt Lake City Airport, haal je je bagage van de band....... en dan????? Want het zakmes en andere vergelijkbare items mogen echt niet mee de cabine in (Delta Airlines)! En die kabelbindertjes werken inderdaad nogal goed, te goed om zo open te trekken ofzo........

Groetjes
Petra
 
Dag Petratje,

die dingen zijn met verschillende dingen op te krijgen (als je de messen enzo niet meetelt):
a) de man
Naast de al bekende nuttige eigenschappen zoals draagcapaciteiten en kachel heeft dit subject ook een grotere kracht. Bovendien voorkomt het dat je je eigen vingers moet zeer doen om die kabelbindertjes door te trekken.

b) de allumeur (beter gekend onder het begrip aansteker)
Het kabelbindertje met wat voorzichtigeheid doorsmelten. Dat is wel vervelend als je ritsen ook van plastiek zijn.

c) een stevig stokje
Gebruik het stokje als hefboom om het kabelbindertje te torsen tot het plastiek het begeeft (je kan bv de steel van een lepel gebruiken).

d) vrouwelijke charme
Net iets meer dan de helft van de wereld bevolking beschikt over deze nuttige eigenschap. Werkt vooral bij de mannelijke tegenhelft. Vraag heel lief ergens aan een balie (als je bent aangekomen) of je niet effe een schaar of mes mag lenen omdat kluute kabelbindertje waar je dan al een uur op hebt staan vloeken te kunnen doorsnijden.

groetjes,
Jan
 
Dag Richard,

ik heb dus nog nooit gehoord van tie-rips. Soms verbaas ik me ook wel over de woorden die ze hier uitvinden. Laatst nog een zwaar technische thesis gelezen en die mens heeft echt moeite gedaan om zoveel mogelijk nederlandstalige woorden te gebruiken. Het was op een gegeven moment wel grappig :).

Zijn er zo nog woorden die je kent? Ik vind die verschillen best wel interessant.

groetjes,
Jan
 
:) Dat punt a, dat heeft wel wat! (Carl zal je eeuwig dankbaar zijn }> )

Groetjes
Petra (hoe komt ie nou toch aan dat 'tje'?)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

[laatste wijziging op 10-07-02 om 22:36]uh oh (niet te verwaren met het Teletubiaanse "eh oh" ) Carl, dit is echt allemaal buiten mijn wil om. Ik pleit totale onschuld.
Petra meiske, 'k peis dat die 'tje' ergens met je gestalte te maken heeft :).

groetjes,
Jan
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan