rugzak met buiten draag beugel


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
is het waar dat een rug zak met een buitenbegel ipv een ingeboude beugel beter is ivm het dragen van gewicht en het nadeel daar van is dat het minder stabiel op je rug vast zit wie kan mij hier over inlichten
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo arjuna,
Even op de goede woordjes letten! Al gaat het , technisch gezien, wel om een soort beugel, toch spreekt men bij rugzakken van een "frame", net als bij fietsen dus. Dit frame zat bij de vroegere rugzakken altijd aan de buitenkant van de zak en was eerst van hout of staal, later van aluminium of kunststof.Omstreeks 1980 komen de eerste rugzakken met een "inwendig frame", meestel twee aluminium staven aan de binnenkant van de zak. Nog weer later komen er allerlei varianten zoals bogen van aluminium of kunststof(delrin), al of niet samen met een soort rugplaten van kunststof of hardschuim.
De bedoeling van al deze constructies is om het lading van de ingepakte rugzak goed stabiel te houden en het gewicht ervan zoveel mogelijk op de heupen (heupband) te laten rusten omdat daar het meeste draagvermogen van het menselijk lichaam zit.
Groeten,
Boelo
 
Arjuna,

Lees vooral de discussie door waar Ekkel aan refereerde, maar wat ik je wel mee wil geven:

Mijns inziens is een buitenframe vooral nuttig als je rugzak boven de 25 kilo gaat wegen, blijft het gewicht tussen de, zeg, 18 en 25 kilo dan is een rugzak met een binnen frame ruimschoots voldoende, maar koop dan wel de wat duurdere modellen omdat die gewoon steviger zijn, blijft het gewicht zo rond de 15 kilo dan is een instap model geschikt.

Dus nee een rugzak met een buitenframe is niet altijd perse beter. Beter kun je er gewoon voor zorgen dat je niet te veel spullen meeneemt, zullen je knieen ook blij mee zijn. Als je bv gaat winterkamperen of voor twee weken al je eten bij je moet hebben dan zou je aan een buitenframe moeten gaan denken, als je gewoon "drie-seizoenen" gaat wandelen/kamperen denk dan aan een standaard rugzak.

Eins
 
Ook nog wat over de stabiliteit: een framerugzak is alleen geschikt voor wandelen, niet voor enige mate van klimmen waarbij je niet rechtop loopt. De rugzak glijdt makkelijk omhoog van je heupen af en schuift ook wat makkelijker opzij. Voor echt wandelgebied is het heerlijk. De rugzak staat lekker recht op je heupen en maakt het inderdaad makkelijker om meer gewicht te dragen. Bij ons thuis worden de framerugzakken al gebruikt boven de 15 kg voor lange kampeertochten zonder bevoorrading.

Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan