rugzak op een vliegtuig


Status
Niet open voor verdere reacties.
W

wannes

Guest
Hallo,

Ik heb net een nieuwe rugzak gekocht; deze zomer ga ik hiermee op reis en dit met het vliegtuig, ik ben echter bang dat mn rugzak zeer veel te lijden zal hebben met het overladen(gooien) op de verschillende luchthavens? Weet er misschien iemand een oplossing om m'n rugzak zo heelhuids mogelijk over te brengen naar een ander land om daar rustig en alleen met m'n rugzak verder te kunnen trekken?

Dank, wannes
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Wannes,

Je kan speciale beschermhoezen voor rugzakken kopen in de buitensportzaken. Nadeel is wel dat je dan aan de andere kant met zo'n hoes zit die je overal mee heen moet slepen.
Zo'n rugzak kan wel wat hebben hoor, ik zou me er niet teveel zorgen over maken. Die van mij is ondertussen al vele tientallen keren onbeschermd in vliegtuigruimen gesmeten en hij doet het nog steeds.

Groeten,

Nico
 
Ik zou me meer zorgen maken om wat in die rugzak zit dan de rugzak zelf. Ik heb al eens zwaar gedeukte pannen en zo gehad ;-)
Die rugzak houdt het wel...

Maar de eerder genoemde hoes heeft wel zijn voordelen, namelijk dat het mooi alle gespen en losse stukken band afdekt. Deze kunnen dan niet ergens achter blijven hangen.

Groetz,
Dennis
 
Ik maak sinds een tijdje gebruik van flight bag en regenhoes in een. ideaal! je weet zeker dat je tas heel blijft, en vervangt een losse regenhoes. dus niet meer onnodig twee hoessen mee slepen.
 
Niels.

Een gewone regenhoes werkt ook.
Maar ipv over de rugzak te doen, span je hem over de banden.
Het elastiek goed strak trekken en er zijn nog heel weinig bandjes die er uit steken.
Deze even goed wegwerken en het is gepiept.

C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken na het inpakken).
 
Zelf heb ik een regen-/beschermhoes van Radical Design. Kost wat (ca. EUR 35), maar wel ideaal. Het is een wat dikkere regenhoes, maar niet zwaar en weinig volume. Er zitten ook handvatten aan de hoes om het geheel als een soort weekendtas op te kunnen tillen (als je dat handig mocht vinden). Even de rits open, de schouderbanden eruit en je hebt weer een rugzak met regenhoes. Zelf vind ik het ook een aantrekkelijk voordeel dat je rugzak met zo'n zwarte hoes er overheen er een stuk minder duur uitziet, zeker als je er willekeurig een paar stukken grijs tape op plakt. Prettig idee in minder veilige landen.

Gr. Henk-Jan
 
klopt, maar het makkelijke is dat je hem dicht kan ritsen, dit wanneer ik in tent lig en tas buiten, blijft hij ook droog. Heb je in kleinere tentjes.. ieder stukje ruimte dat ik meer kan hebben gebruik ik ook hihihih
 
Hallo,

We komen allemaal met een hoes op de proppen maar hoe zit het met het sealen van je bagage op de luchthaven?
Ik weet dat niet elke luchthaven dat heeft maar ik wilde het maar even als mogelijkheid opperen ;-)

Duncan.
 
Duncan.

Ik kan je zeggen. De vlucht naar en van Suriname heb ik het wel gedaan.
Het maakt de drempel, dat vreemden iets in je bagage stoppen toch wel groter omdat het een stuk lastiger is en het bij aankomst voor jezelf gauw opvalt.

Peter.
 
mocht je niet van de hoezen zijn (of geen regen te verwachten en zo licht mogelijk op weg): je kunt ook je heup- en schouderbanden naar voren slaan en daar vast maken: dus niet je banden om jezelf, maar om de zak binden. maakt 'm iets compacter en de verleiding om 'm via de draagbanden op te tillen en weg te smijten (je vraag ging toch over het bagageverhaal en niet over diefstal?) is iets minder groot. ze zullen 'm nu eerder als groot, compact log ding behandelen.
groeten, gerda
 
Nadeel van sealen is dat je grote kans loopt dat dat weer open moet. Bij inchecken heb je vaak controle van de incheckbagage; zeker bij vluchten naar de VS en vanuit Zuid-Amerika terug wordt zeker de helft open gemaakt en gecontroleerd. Dan moet je dus je seal weer open maken....

Groetz,
Dennis
 
Sealen is je bagage in een dikke plastiek doorzichtige zak doen, waarna deze word dichtgesmolten.
Hierdoor heb je geen uitstekende delen meer en is het voor anderen lastiger kleine pakjes in je bagage te stoppen.
Dit kan je op schiphol laten doen voor, ik geloof 5 Euro.

Peter.
 
Het was enkele jaren geleden helemaal in. Onder andere op Zaventem (Brussel), Schiphol en Barcelona kwam je die gasten bijzonder vaak tegen (op barcelona liepen er zelfs een stuk of 5 rond te wandelen met zo'n rijdende sealer).

Maar sinds de beruchte 11 september zie je ze veel minder en wordt het insealen door luchtvaart-maatschappijen ook afgeraden. Kan uiteraard ook niet anders, want je betaal een euro op 5 tot 10 voor iets dat precies 10 minuten werkt (daarna wordt het gewoon losgesneden en heb je pech gehad).

Raymond
- flightbag, lekker makkelijk :)
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan