Rugzak tussen binnen en buitentent


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo

Wellicht een beginnersvraag...

In verband met onze vakantie dit jaar ben ik op zoek naar een lichtgewicht 2 persoonstentje. Het valt me op dat de meeste van deze tenten in de binnentent geen ruimte hebben voor (twee) rugzakken, maar dat deze tussen de binnen en buitentent passen.

Uit eerdere ervaring met kamperen (met grotere tenten) weet ik dat alles wat niet in de binnentent ligt bij regen op zijn minst vochtig en soms ronduit nat wordt. Dit lijkt me voor een rugzak met o.a. kleding niet echt bevorderlijk. Ongetwijfeld zijn er hier mensen die weten of dit probleem echt speelt en, zo ja, of er oplossingen voor zijn.

Alvast bedankt voor de hulp,
Roy
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Roy,

Ik reken er nooit op dat een rugzak, ook al is ie nieuw, waterdicht is. Dus kleren gaan zowiezo in een vuilniszak of andere waterdichte zak. Lucifers, boek en dergelijke gaan ook in plastic. Zo kan je rugzak zonder problemen in de buitentent liggen.

Tweepersoonstentjes zijn overigens vaak echt klein voor twee personen. Probeer ook eens een 3 persoonstent. Zelf wil ik graag een beetje kleren, een boek en de etenstassen in de tent hebben liggen. In een tweepersoonstentje is daar vaak weinig plek voor.

Succes met het vinden van een tent.

Linda
 
Gewoon, een vuilniszak in de voortent -nu ja, wat daar voor door gaat- leggen. En je rugzak dicht laten. Er kan dan wel wat damp op de buitenkant hangen, maar binnenin blijft alles droog hoor.


Greetz,
Bert

If you try to eradicate nature, in time she will silently rise up and confound your foolish arrogance
 
Hallo Roy,

Ik verkeer in de zelfde situatie als jij. Ik ben ook opzoek naar een twee persoons tent ( om mee te nemen met backpacken), als het kan zo licht mogelijk met goede eigenschappen. Het zou prettig zijn als de twee rugzakken droog kunnen staan. Ik vind de tent grootte toch vaak tegenvallen. Ook al staat er dat ie geschikt is voor 2 personen. Ik verwacht ook geen balzaal, maar het is toch wel prettig als je je kont kunt keren in je tentje.

Mijn oog is gevallen op de: Eureka Moonshadow Duo, http://www.hiking-site.nl/indekijker_eurekamoonshadowduo.php

En op een andere en dat is de: Coleman Epsilon 2,
Ik heb dit model gezien echter wel een hele mooie tent, maar vrij krapjes naar mijn idee. De Coleman Epsilon 3, http://www.hiking-site.nl/indekijker_colemanepsilon3.php , bied misschien uitkomst. Alleen die is gelijk weer wat zwaarder, 3.1 kg,

Roy, misschien heb je wat aan deze info.
Zijn er mensen die gebruikerservaringen hebben met een van deze twee tenten?
Groeten Rick
 
Hoi,

De Moonshadow is voor bovengenoemd probleem geen oplossing. Je zult dan over de rugzakken moeten om de binnentent in te komen.
De Coleman tenten ken ik niet als zodanig.

Wat wordt er bedoeld met droog staan. Bedoel je hiermee dat de rugzak onder dak is of dat deze vrij moet zijn van een "natte" bodem en dus eigenlijk in de binnentent moet liggen.
Als je het eerste bedoeld kijk dan eens naar de TerraNova
Laserlarge 2. Een tunnel met een extra grote luifel en een binnentent van 230 x 140 cm. Hij weegt dan ook nog maar 2150 gram.

Met vriendelijke groet

Rene
 
Ik heb inderdaad ook eerst aan de Eureka Moonshadow gedacht... Op papier ziet deze er best goed uit, ik had verwacht dat door de lengte (2.70m) van de tent de rugzakken in de binnentent zouden passen. Echter omdat de tent erg smal wordt achterin past dit nooit en zouden de rugzakken dus inderdaad altijd de (enige) ingang blokkeren. Dit lijkt me verre van ideaal.

De Epsilon 3 is inderdaad wat zwaarder maar dat is voor ons niet meteen een probleem (we gaan niet 'echt' lopen maar interrailen, gewicht is dus wel van belang maar iets minder cruciaal). Zelf had ik ook nog aan de TNF Rock 22 gedacht. Deze weegt ook ongeveer 3kg en heeft in mijn ogen als voordeel dat de tent rechthoekig is. Aangezien ik zelf nogal lang ben hebben we ook nogal lange matjes. Dus ook bij het voeteneind zou de tent nog behoorlijk breed moeten zijn. Heeft iemand ervaring hoe dit bij de Epsilon 3 zit?

De Laserlarge 2 ziet er wat dat betreft fantastisch uit en is ook nog eens erg licht. Helaas valt deze tent wel een stukje boven ons budget. :-(

Wat ik met droogstaan bedoel was de oorspronkelijke vraag van deze Topic, in hoeverre staat een rugzak droog als ie bijvoorbeeld op een grondzeil onder de luifel ligt. Indien dit voldoende is (wat het dus wel lijkt uit de eerste twee reacties) dan is het in orde als de tent onder dak is.

Alvast bedankt voor alle hulp en suggesties
Roy
 
Ik heb in mijn voortent bijna altijd een grondzeil liggen. Hierdoor blijft de rugzak altijd droog. (behalve als je je tent op het laagste punt van de camping opzet :))

Als ik onder een tarp of erg klein tentje slaap, ligt de rugzak gewoon buiten, in een regenhoes, flightbag of poncho gewikkeld.

In de rugzak pak ik diverse dingen ook altijd waterdicht in, maar dat heeft andere redenen.

grtz
Henk
 
Hoi Roy en anderen,

zelf heb ik ook meestal de rugzak buiten de binnentent liggen. Niet altijd ideaal, maar de binnentent is gewoonweg niet groot genoeg. Daarom het meeste in plastic in de rugzak zelf. Altijd een halzeiltje in de voortent en dan alsnog de regenhoes over de rugzak. Het liefste allebei aan de zijkant zodat de ingang vrij blijft. Tot je echt in de tent moet zijn kun je uiteraard de rugzakken ook in de binnentent leggen en naar buiten schuiven op het moment dat jij die plek in wilt nemen.

Succes ermee en laat nog eens horen welke tent het geworden is.

Groetjes, Estu/Rutger
 
Beste Roy,

aangezien ik vorig jaar voor het eerst ben wezen backpacken heb ik niet echt veel ervaring. Ik ben in Schotland geweest dus qua vochtigheid heb ik wel een aardige portie gehad. Ik had geen geld meer voor een goede tent aangezien ik student ben en al mijn centjes al had uitgegeven aan rugzak, schoenen, kookspullen en noem maar op. Hiermee moest ik dus wel gaan lopen met een tunneltent van 6 kilo excl haringen en waarvan de buitentent 20 cm boven de grond hing. Ik heb toen ook ivm vocht veelinfo gevraagd. Aangezien ik toch een flightback nodig had die ik gelijk als raincover kon gebruiken (is ook niet duur, dat scheelt namelijk weer) legde ik elke avond mijn rugzak gewoon in de gesloten flightback en had dan daar ook nog ruimte om er los dingen in te leggen die niet nat mogen worden.

Ik hoop dat je er wat aan hebt,

groet
nielsje
 
>Beste Roy,
>
>aangezien ik vorig jaar voor het eerst ben wezen backpacken
>heb ik niet echt veel ervaring. Ik ben in Schotland geweest
>dus qua vochtigheid heb ik wel een aardige portie gehad. Ik
>had geen geld meer voor een goede tent aangezien ik student
>ben en al mijn centjes al had uitgegeven aan rugzak, schoenen,
>kookspullen en noem maar op. Hiermee moest ik dus wel gaan
>lopen met een tunneltent van 6 kilo excl haringen en waarvan
>de buitentent 20 cm boven de grond hing.

Goh klinkt bekent, alleen was mijn tent lichter. Lijkt bijna of ik met jou in Schotland was Nielsje. Heb je ook toevallig de WHW gelopen??


>Aangezien ik toch een flightback
>nodig had die ik gelijk als raincover kon gebruiken (is ook
>niet duur, dat scheelt namelijk weer) legde ik elke avond mijn
>rugzak gewoon in de gesloten flightback

Precies dat deden wij ook. De toenmalige tent (Perry notabene) was erg krap. Dus rugzakken in de regenhoes/flightcover en gewoon buiten de tent. Alles bleef hardstikke droog. Alleen dat wat ik 's nachts nodig had in de tent.

Eins
 
Vorig jaar hebben wij afdekplastic van een bouwmarkt meegenomen als grondzeil. Het beschermde de onderkant van de tent voldoende.
Het voordeel is dat het heel lang is. Onze tent heeft twee ingangen. Wij hadden aan beide kanten van de tent plastic over om s'avonds onze spullen af te kunnen dekken. En overdag als we wegwaren de katten van onze spullen weg te houden.
Het is zeer licht in gewicht, nadat je het een keer uitgevouwd hebt is het volume iets groter. Als je het weer redelijk netjes opvouwd dan heb je er lang veel plezier van! Ben ons heeft ie het ruim twee weken volgehouden op de harde bodem in Italie.
 
Hallo Allemaal

Nogmaals bedankt voor alle reacties. We hebben afgelopen weekend uiteindelijk voor de TNF Rock 22 gekozen. Hier zijn een aantal redenen voor geweest:
- Prijs binnen ons budget :-)
- Rechthoekige tent, dit ivm onze lange matjes, deze passen in deze tent ook bij het voeteneind naast elkaar!
- Twee ingangen, beide met een behoorlijke ruimte tussen de binnen en buitentent. De tassen kunnen naar keuze samen bij één deur onder de 'luifel' of bij iedere deur één.
- Redelijk gewicht. Met 3kg weliswaar niet de lichtste tent, maar licht genoeg voor ons doel (interrailen).
- Verkrijgbaar, dit in tegenstelling tot de Coleman Epsilon 3 die volgens Coleman Benelux zelf alleen verkrijgbaar was in Hoevelaken, bij een winkel die aan de telefoon al uiterst ongeintresseerd over kwam (zijn jullie op zondag open? Nee meneer, gelukkig niet ik zou er niet aan moeten denken).

De keuze voor een grondzeil was vervolgens ook eenvoudig gemaakt, bij Bever kregen we er gratis materiaal (t.w.v. €20) bij waar we zelf de juiste vorm in mogen knippen. Lekker licht en toch heel stevig.

Dan nog een laatste waarschuwing voor iedereen die naar de nieuwe beversport in Houten gaat... Pas op als je met de auto het parkeerdek op wilt. De helling er naar toe is erg stijl en het hobbeltje vervolgens zo geniepig dat je snel met de auto de grond raakt...

Nogmaals bedankt voor alle tips
Roy
 
Hee Heercules,

Pas op met zeil uit een bouwmarkt. Om het plastic soepel te houden zitten daar weekmakers in. Deze weekmakers maken ook het grondzeil van je tent week en die kan dan gaan doorlekken. koop de volgende keer een 'tentluier' bij de buitensport winkel. Daar zitten die weekmakers niet in.

Eins
 
Hoi Roy,
Ik lees dit wat later, en je bent al van een tent voorzien.
Voor mensen die ook nog op zoek zijn:
Perrysport heeft een techtrek Nyangivan rond de 150 euro dus ook voor een kleine beurs goed te doen.
Deze tent heeft aan twee zijdes een ingang en dus ruimte zat voor twee rugzakken en meer zonder de ingangen te blokkeren. heeft bovenin ventilatie en is 2800 gram.

Je kunt je rugzak ook droog houden door 1 of 2 regenhoezen te kopen.
Met de 1e eronder omheen,en de 2e er bovenoverheen kun je hem ook gerust buiten leggen in de regen.

Of maak een combi van een stuk plastic/poncho en een regenhoes.en Luc

groet luc
 
jeeeee, kreeg je er bij Bever gratis folie bij, ik ben jaloers. heb vanmiddag een best wel heel erg dure tent (nallo 2 gt) gekocht en moest de aquafolie voor onder de slaaptent gewoon zelf betalen. hmm

leonie
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan