rugzak (twijfel tss 2 rugzakken)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
[laatste wijziging op 07-04-03 om 13:56][laatste wijziging op 07-04-03 om 13:54 ]heeft er iemand ervaring met een van deze 2 rugzakken

deze pasten even goed

nl.
deuter Aircontact 75 10
of
jack wolfskin : agadir 2

graag wat reactie's

of anders enkele heel goede rugzakken (ong 70 liter) en prijs ong max 180 eurokes
 
RE: rugzak

Ik heb de Deuter Aircontact 65 10 en ik ben er behoorlijk tevreden van. Ik vraag me alleen af waar je die 75 10 kan vinden voor minder dan 180EUR. In de Berghut (Hamme, naast Sint Niklaas) staat die 210EUR. Een nadeel van de Aircontact is dat er vooraan een compartiment zit (lijkt op een minirugzakje) dat je er niet volledig van kan nemen. Meestal zit daar niets in bij mij en is dat dus dood gewicht.

In dezelfde prijsklasse zit dan wel de Cerro Torre van Lowe Alpine. Hele mooie en ruime rugzak zonder zijzakken. Zonder zijzakken is het geheel stabieler en zijn er geen 'lastige' kanten waar de rugzak kan blijven steken. De inhoud is dan wel veel ruimer. Ook handig is het compartiment voor een waterzak dat helemaal tegen het rugpand zit (versus zijkant bij de Deuter).

Heb je met beide rugzakken al es een half uurtje rondgelopen (in de winkel) met een 10kg gewicht erin? Da's een hele goede test om te weten welke je het beste zit.

groetjes,
Jan
 
RE: rugzak

Ik heb een Aircontact 75 (model 2001)en ik ben er best tevreden van. Het draagsysteem werkt goed tot ongeveer 25 kg (mits goed afgesteld)en de aircontact ventilatie zorgt inderdaad voor een minder bezwete en koude rug.

Het feit dat je de zijzakken kunt wegbergen vind ik een pluspunt. Handig voor het extra volume, maar als je ze niet wilt gebruiken zitten ze niet in de weg. Het kleine compartimentje vooraan (of achteraan, afhankelijk van hoe je het bekijkt) vind ik makkelijk om kaarten en gidsen weg te bergen terwijl je er toch snel bij kunt. Achter het compartiment kun je makkelijk grotere spullen kwijt (natte kleding, sneeuwschop,...). Het zou ook handig geweest zijn als bijvoorbeeld het bovenvak ook als heuptas gebruikt had kunnen worden, maar voor het overige vind ik het een compleet model.

Zorg er inderdaad voor dat de rugzak in de winkel goed wordt afgesteld. Bij mij was dat jammer genoeg niet het geval. Dring er dus op aan dat ze een kilo of 14-15 in je rugzak proppen voor je hem past. Als dat niet kan, kies dan een andere winkel. Zelf heb ik een paar weken geleden de aluminium staven van het frame nog iets beter naar mijn rug laten buigen. Ook iets waar je misschien naar kunt kijken.

M'n conclusie: een goede rugzak mits goed afgesteld

WB
 
RE: rugzak

Hallo,

Ik ben net terug van een 4 daagse trektocht in de Vogezen (Grand Ballon, Petit ballon, Ballon d'Alsace) met een Deuter Aircontact 75 + 10 op m'n rug.
Hij was zo'n 21 kg zwaar geladen, en ik moet zeggen dat het gewicht eigenlijk nogal meeviel.
waar ik wel last van had, was de draagband rond de heupen, die om de schouders te ontlasten stevig dient aangesnoerd te worden. Misschien lag het aan het feit dat het een splinternieuwe rugzak was (en dus nog wat stijf was).
Voor de rest een zee van ruimte, ik had een platypus drinkzak van 2liter mee in de speciaal hiervoor voorziene ruimte, en in het buitenzakje stak een regenhoes die indien nodig met enkele klikken bereikbaar werd.
Nog 1 tip: koop bij deze rugzak 2 draaglussen met velcro sluiting (ook van Deuter) waar je af en toe je polsen in kan laten rusten. Kost bijna niks (10€ /paar) en het is een aangename afwisseling voor je armen.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan