rugzak voor een leek


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
ik ga dit jaar 6 maanden reizen in thailand en australie. nou ben ik opzoek naar een rugzak maar ik merk dat er veel mogelijkheden en verschillen zijn. Heb je misschien wat algemene tips waar ik op moet letten? hoeveel liter moet ie ongeveer zijn en wat is goede kwaliteit?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Beste Sanna,

Ik weet zeker dat er heel wat mensen hier je willen helpen met tips als je concretere vragen hebt.

Maar ik weet ook dat je al heel wat wijzer wordt als je een uurtje of twee alles gaat lezen wat er al over geschreven is op de Hiking-Site. Dus gebruik de zoekfunctie op de Hiking-Site en eat your heart out!!!

Ik hoop dat je begrijpt dat dit soort algemene vragen al vaak gesteld zijn. Verder zitten hier vooral hikiers en en wat minder backpackers.

Wat niet wegneemt dat we je echt van goed advies kunnen dienen als je een stapje verder bent.

Marla
 
Hoi Sanna,

Welkom op Hiking-site.nl!

Uiteraard kun je even kijken in de [a href="http://www.hiking-site.nl/materialen.php"]materialen-rubriek[/a] van deze site, maar je zou ook een bezoek kunnen bregen aan www.rugzak.nl. Daar worden veel algemene vragen beantwoord over rugzakken en met name ook rugzakken voor backpackers :)

Raymond
 
>maar je zou ook een bezoek kunnen bregen aan
>www.rugzak.nl. Daar worden veel algemene vragen beantwoord
>over rugzakken en met name ook rugzakken voor backpackers :)
>
>Raymond

Dit is natuurlijk best een prima site, maar het is best goed te bedenken dat achter deze site een merk zit, namelijk Lowe Alpine. Ik wil zeker niet zeggen dat Lowe Alpine een slecht merk is, maar het verhaal op die site is wel geschreven vanuit hun eigen rugzakken en om die te verkopen.

Lowe Alpine is (in Nederland dan toch in ieder geval) echt kampioen marketing en deze site is daar een goed voorbeeld van. Maar let bijvoorbeeld ook eens op de rugzaktesten in Op Pad. Bijna altijd staat de geteste LA-rugzak vrij hoog in het 'klassement'.

Maargoed, hierop zit Sanna natuurlijk helemaal niet te wachten. Ik wil alleen even voorkomen dat je na het lezen van die rugzak.nl-site denkt dat je een LA-rugzak móet kopen. Dat mag, maar er zijn ook nog andere prima mogelijkheden.

Succes in ieder geval met het doorspitten van alle info hier op de site en de rest van het web. Oh, en de rugzakken gewoon eens bekijken, je laten voorlichten en passen in een echte winkel is ook erg leerzaam.

Groeten
Harold
 
Hoi Harold,

Dat is ook de reden dat ik vermeld dat er veel 'algemene vragen over rugzakken' daar worden beantwoord. Tuurlijk wil Lowe Alpine het liefst hun eigen rugzakken verkopen via die site, maar veel info over rugzakken in het algemeen is er juist ook te vinden.

En nee, dat zeg ik niet omdat ik toevallig die site gemaakt heb, maar omdat het mij bij het maken juist opviel dat er erg veel algemene informatie over rugzakken wordt gegeven en niet om de zoveel regels wordt geroepen dat je perse een rugzak van Lowe Alpine moet kopen :)

Raymond
 
Ik neem aan dat het voor het backpacken is en niet voor een hele dag 20km er mee te hiken. Maar gewoon voor transport van slaapplaats naar slaapplaats met af en toe een stukje lopen.

Daarvan uitgaande valt er al een hele range dure merken af. Comfort heeft over het algemeen een hoge prijs en die comfort heb je niet nodig. Wat wel belangrijk is, is een goede pasvorm (ruglengte en verstelbaarheid naar je lichaam). Merken die wat goedkoper zijn:

Perry, Karrimor, huismerken van verschillende buitensportzaken zoals Decathlon, Denig, Bever?. etc. Lowe Alpine heeft ook een type grote goedkopere instaprugzak deze kan ook in aanmerking komen als hij goed past.

Aanvankelijk van wat je mee wil zeulen moet je bepalen wat je nodig hebt. Ik kan me voorstellen dat je een wereldreis met 1 , 40 , 60, 80, 100 of 120 liter kan maken..... Wil je een slaapzak meenemen of alleen een lakenzak of gewoon niets? Hoeveel sets kleren neem je mee? Neem je leesvoer mee of koop je gewoon pockets onderweg en wat je gelezen hebt scheur je uit en gooi je weg? Neem je iets mee om te water te koken en of te reinigen? etc..
 
Hoi Sanne,

Welkom hier op het prikbord. Wat heerlijk zo'n vraag van een rugzak-maagd. Jammer dat ik niet meer in een winkel werk*, want het is echt leuk om met een klant zoals jij op een duffe dinsdag ochtend als dit lekker de tijd te nemen om wat rugzakken te passen en het kaf van het spreekwoordelijke koren te scheiden over wat je nu wel, maar ook wat je vooral niet nodig hebt op zo'n reis. Vooral reisorganisaties zijn er goed in om ellenlange paklijsten te leveren met veel nutteloze items.

Ik zou willen suggereren je vraag anders te stellen. Het gaat er niet on hoe groot je rugzak moet zijn, maar vooral dat'ie niet te groot is en je je een breuk tilt. Vraga je af of het echt nodig is om bv een hoofdkussen mee te nemen. De meeste hostels en hotels hebben die toevallig ook en als je echt een keer een kussen nodig hebt, kun je die in Australie ook kopen. Hetzelfde geld voor tandenborstels, sokken, maandverband, shampoo en zonnebrillen om maar eens wat te noemen.

Heel algemeen:
-ga rugzakken passen
-niet veel meer dan 60 liter
-ook niet veel meer dan €200 betalen

Eins

*Je mag me trouwens freelance inhuren, maar mijn dagtarief is tegenwoordig € 1350 en das misschien een beetje veel.
 
ff offtopic

*fronsfronsfrons* vraag me even af hoeveel tijd het Eins heeft gekost dit berichtje te typen en wat dat omgerekend al koste, hm dat was al duurder dan een rugzak... *frons*
:+

groetjes, Jolanda
 
Kies voor een eenvoudige rugzak
- tegenwoordig zijn er rugzakken met een voor-ritssluiting, die het zogenaamd makkelijker maakt om aan je spullen te kunnen. Maar er is een betere manier: je spullen in plastic zakken stoppen; die zakken kan je dan snel uit en in je rugzak krijgen.
- ook zijn er modellen met een geintegreerde beschermhoes om de riemen op te bergen. Duur. Een aparte regen- annex beschermhoes (flightbag) werkt minstens even goed.
 
Als ik toch voor iedere trip ter plaatse een nieuwe zonnebril zou kopen was ik al lang failliet....en kan ik een brillenwinkel beginnen.

Trouwens, als ik dat soort zaken dáár koop, moet ik ze uiteindelijk toch meesjouwen en heb ik tóch die grote rugzak weer nodig. De kunst van het niet meenemen is dus ook om het ter plaatse niet te kopen :)

Groetz,
Dennis
 
Vergeten julie niet dat er wellicht niet veel gewandeld hoeft te worden? Wellicht maakt dat de noodzaak van extreme gewichtsbeparingen wel wat minder prangend.
 
Dat ben ik absoluut niet! met je eens. Ik blijf me er over verbazen als ik op Treviso in het vliegtuig stap en voor me staan twee mensen die ieder twee 'koffers' (kasten) bij zich hebben, formaat 75cm x 75cm x 100cm, voor een weekje Venetie. Dat is dus een kuub baggage (!) en die heb ik echt serieus voor me gehad. Hoe kun je nu ooit zoveel zooi nodig hebben voor een weekje in een hotel?

Ook rondreizen door Australie (ja zonder wandelen) met een rugzak van 80 liter op de rug, een hand baggage rugzak van 40 liter op de buik en een 50 liter duffle in de hand en dan van de bus in de trein in de bushplain de jeep in en daarna weer een bus en dan ook nog een stukje liften, is echt niet leuk. En ik ben vaak genoeg in hostels geweest en heb daar niet wandelende, maar reizende mensen gezien met deze hoeveelheid baggage bij zich.

Eins.

PS, bedenk je ook dat er twee soorten baggage zijn: carry-on en kwijtgeraakt, www.onebag.com wil ik van harte aanbevelen.
 
Eins, het feit dat jij je verbaast over hoeveel bagage anderen meenemen zegt niets over de noodzaak die die mensen voelen om dat allemaal mee te nemen.
Als mensen graag veel mee willen nemen en niet hoeven te wandelen is er voor hen minder noodzaak om te besparen, precies zoals Sander zegt. Dat jíj het daar niet mee eens bent en dat jíj het niet leuk vindt om met zoveel bagage te reizen (waar die mensen klaarblijkelijk minder moeite mee hebben) doet niets af aan de noodzaak die die mensen voelen...

We kennen je voorliefde voor ultralite, maar iets minder polariseren en preken graag! Leven en laten leven...

Groetzels,
Dennis
 
Toen ik na mijn GR11 van Barcelona wilde vertrekken stond daar een blonde hooggehakte dame (en tegelijk ook Boy George look-a-like) met complete panterprint-outfit inclusief panterprint hoed en zeker 8 (!) panterprint-koffers te wachten bij een incheckbalie.

Ik vond het prachtig en was óók een beetje jaloers: zij had tenminste een échte garderobe bij zich!

Marla
 
Als je niet van plan bent echt met je rugzak te gaan hiken is de Bach Overlander misschien iets voor jou. Die opent met een rits van voren. Eigenlijk lijkt hij daardoor meer op een koffer. Je hoeft niet naar je spullen te graven of alles eruit te gooien - handiger als je in een hostel zit. De Bach heeft ook een aparte daypack. En als je veel met vliegtuig/trein/bus/jeep moet: de heup- en schouderbanden zijn snel weg te ritsen. Makkelijker dan een aparte flightbag en het kost geen extra ruimte. Als je een half jaar weggaat heb je die hard genoeg nodig voor de rest van je spullen :)

Er zijn trouwens meer van dit soort rugzakken. Kijk bijvoorbeeld op: http://www.zwerfkei.nl/rugzakken-&-koffers/Rugzakken-Travel.

Succes!

Helene
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan