Rugzak voor grote mensen

  • Onderwerp starter eefje_eefje
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
E

eefje_eefje

Guest
Hoi,

Ik en mijn vriend willen voor het eerst een huttentocht maken rond de mont blanc. Nu zijn we afgelopen weken op zoek geweest naar een rugzak voor mijn vriend. Maar we zijn twee winkels en 20 rugzakken verder teleurgesteld teruggekeerd. Het probleem is dat mijn vriend erg lang is (2m04) en tevens behoorlijk breed en gespierd. Het gevolg is dat er geen enkele rugzak past.

Er zijn wel enkele rugzakken die (bijna?!?)lang genoeg zijn maar dan zijn ze weer veel te smal.

Heeft iemand idee's suggesties?? We wonen in Eindhoven en hebben geen zin om voor niets naar een winkel in Amsterdam te rijden. Of is dat de enige oplossing.

We zijn o.a. in Demmenie en Perry Sport geweest in Eindhoven, waar hij de volgende merken gepast heeft.
Bach
Vaule
Lowe Alpine
Macpac
Karrimore

Kan iemand ons helpen???
THNX!
Eefje
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo,

ik weet dat mijn broer ook erg lang is, en hij heeft een rugzak van TheNorthFace, 90 liter. Het model weet ik niet precies meer, maar hij heeft de tas al ongeveer 5 jaar. Bij bever hebben ze dacht ik wel tassen van dit merk.

Suc6 verder!
gegroet, Onno
 
Lange ruglengte is inderdaad nog lastig tegenwoordig.

Ik heb voor mijn vakantie komende zomer in Oostenrijk (o.a. CI cursus) een Radical Design rugzak aangeschaft. Voor huttentochten heb je niet echt een grote rugzak nodig, 45-55 liter is meer dan zat. In de categorie klimrugzakken / tourrugzakken is voor lange ruglengtes helemaal weinig te krijgen. Mede door het feit dat het over het algemeen niet verstelbare rugpanden zijn bij dit soort zakken.
(Grotere trekking/hike rugzakken is vaak minder problematisch: mijn hikerugzak is een Lowe Alpine Apalachian 70+15. Staat op de een na grootste stand en past perfect.)

Radical is eigenlijk de enige in zijn soort die mij past (ben ong. 1.98 lang). Heb ook zo'n beetje alles gepast. Norht Face had overigens ook een zak die qua lengte wel ging maar mij geen comfort bood (model met gekruiste framestaafjes, naam ben ik kwijt).
Voordeel van Radical is dat het een Nederlands bedrijf is en met de ruglengtes ook rekening houdt met de Nederlander (de lengtes zijn dus net even groter dan de buitenlandse merken). Nadeel van Radical is de prijs, hoewel die grotendeels bepaald wordt door de state of the art materialen die ze gebruiken (en de super service die ze bieden).

Mocht het standaard Large rugpand niet groot genoeg zijn, dan kunnen ze zelfs een rugpand op maat maken. (maar dan heb je de rugzak waarschijnlijk niet op tijd voor deze vakantie en wordt het nog duurder).

Tja, het blijft lastig als je lang bent...
(...probeer maar eens een lengtemaat Mammut broek in NL te pakken te krijgen... :'( )
 
Ha Eefje,

Een vriend van mij is ook erg lang en redelijk breed, hij heeft een Gregory, weet niet welke, maar hij had het zelfde probleem. Het zijn dure rugzakken, maar wel enorm degelijke en fijne zakken, dus kijk daar eens naar!

Oh ja, ik ben persoonlijk geen fan van het passen van rugzakken bij Perry, ik weet niet of je vaker rugzakken hebt uitgezocht, maar bij Perry weten ze soms belangrijke functies van een rugzak niet, (wat ik heel kwalijk vind...), waardoor je op je vakantie misschien wel 3 weken moet lopen met een rugzak die niet goed zit. Kijk bij een zaak zoals Demmenie (ben er zelf nooit geweest), Bever of weetikveelwat of neem een 'ervaren passer' mee die je dingen kan vertellen en helpen passen van de zak (heb bij Perry Arnhem wel eens een verkoper geholpen en een paar keer verbeterd!)

Succes!

Gr,
Maarten
-klein genoeg voor een normale zak...

Outside the doorway, there is life, undiscovered, undefined...
(The Analog Project)

www.theanalogproject.tk
 
Hallo,

eefje is op vakantie naar Zweden, dus ik (de lange vriend) reageer maar even in haar plaats ;) Ben vandaag naar de Bever sport geweest en heb daar een radical design gepast en ik moet inderdaad zeggen, die leek een stuk beter te zitten dan de rest (op een karrimor of hoe je dat ook schrijft na maar daarvan zaten volgens mijn vriendin de draagbanden niet goed).

Probleem was dat de meeste merken inderdaad wel een tas maken die een lang genoege rug hebben maar dat de banden nogal dicht bij elkaar zaten. De banden hadden daardoor de neiging om schuin langs mijn nekspieren in mijn schouders te gaan snijden. De radical leek iets breder en heeft ook lekker brede banden waardoor het gewicht beter wordt verdeeld!

Prijs liegt er inderdaad niet om, maar daar raak je (helaas) aan gewend als je een buitenmaatje hebt
 
Ha,

De schouderbanden van de zakken van Gregory zijn verstelbaar, die kun je verder uit elkaar zetten, heel handig voor mensen zoals jij!

Gr,
Maarten

Outside the doorway, there is life, undiscovered, undefined...
(The Analog Project)

www.theanalogproject.tk
 
Effe off-topic'en

>Ha Eefje,
>
>Een vriend van mij is ook erg lang en redelijk breed, hij
>heeft een Gregory,

Oh, dat gaat dan vast niet over mij, want ik heb geen Gregory! :7

Piet
"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien-
 
Zelf ben ik al een paar jaar in het gelukkige bezit van een Gregory, hij bevalt uitstekend! De investering meer dan waard.
Volgens mij moet je op dit soort dingen niet echt willen bezuinigen omdat een slecht zittende rugzak je vakantie behoorlijk kan verpesten, net als een slecht slaapmatje en te dunne slaapzak.

Cheers
Frank.
 
Dag Eefje,

Ik ben zelf 2.00 meter lang en heb goede ervaring met de Lowe Alpine Frontier 75+15 rugzak. Die is goed verstelbaar en als ik de APS-band op de 'langste' stand zet past hij prima en draagt comfortabel.
Wel is mijn ervaring dat de balans bij langere rugzakken erg belangrijk wordt: als het zwaartepunt een klein beetje ongelukkig zit (bv. te ver naar buiten/achter) resulteert dat al gauw in pijnlijke schouders.

Vraag: wat voor tent gebruiken jullie? Ik heb met veel pijn en moeite een tent kunnen vinden die *net* lang genoeg is, maar die weegt zo'n 5,5 kilo en is dus niet echt rugzakvriendelijk te noemen. :-(

// Frank
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan