Rugzak


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Yup iedereen,

Welke is de beste manier om mijn rugzak (MACPAC) eens grondig te kuisen zonder de waterbestendigheid aan te tasten?
Momenteel heb ik geen beschermhoes tegen waterinsijpeling van regen nodig.

Verder zitten er op het harnas (vooral aan de riem die rond mijn midden zit) een soort van witte vlekjes (schimmel of zoutaansleg??)... hoe geraak ik hier het best vanaf?

Groeten, Wim
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Tja, ik weet niet of dat echt mogelijk is. Ik denk dat je hem het beste in een bad met warm water kunt leggen met een beetje goretex-zeep of iets dergelijks. En dan met de zoutplekken wegborstelen. Je zou hem na afloop in water met harmisol (of een ander impregneermiddel) kunnen leggen of kunnen sprayen met een middel dat kleding of schoenen waterafstotend maakt.
Als alleen de zoutplekken en evt. zweetlucht van de schouderbanden een probleem is, kun je ook proberen om alleen die banden in het water te dompelen en te wassen.

Linda
 
Hallo Wim!
Een goede manier om de rugzak te reinigen, is de volgende:
stop de rugzak in een bad of waterbak waarin Mirazym( o.a. bij Bever) is opgelost in lauw water, voorzichtig borstelen met een zachte borstel en vervolgens uitspoelen in schoon water. De rugzak laten uitdruipen en goed laten drogen, niet in de zon of vlakbij warmtebronnen .
Succes!
Groeten, Boelo
 
Bedankt voor de tips!

Heb gezien dat je in Noorwegen woont! Prachtig land! Ben er eens een dag geweest toen we in Zweden (Idre Fjall) op reis waren... Noorwegen is prachtig! Zou er gaan nog eens naar toe gaan.

Enne vliegvissen ook al eens geprobeerd.... maar dat is voor specialisten me dunkt:)... niets gevangen en na een half uurtje waren al onze vliegen "gaan vliegen".

Wat wil die spreuk eigenlijk zeggen?

Groeten, Wim
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan