rugzak


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hey
Ik zou graag een rugzak kopen om af en toe een trektocht van een paar dagen te maken. Is er een reden waarom ik er geen bij decathlon zou kopen? Waar zit het verschil met de 'merken' en dus duurdere rugzakken. Ik wil er een kopen voor zowel mezelf als mijn zonen van 10 en 14jaar. Ik lees dat er bij decathlon maar één junior rugzak is.
Mag iemand van 14jaar en bij 1.70m een volwassen rugzak dragen? Hoe laat ik de jongste van 10jaar zijn slaapzak, wasgerief en kleren meenemen? Waar moet ik op letten?
Heeft er iemand ervaring met rugzakken van het merk AS Adventure zelf? Alvast bedankt voor de reactie
Marc0304
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Iemand van 1.70m mag uiteraard een volwassen rugzak dragen. Aangezien dit een gangbare maat is voor een volwassen vrouw, zou ik liever bij de volwaasen zakken kijken dan bij de juniors.

Het is belangrijk om een rugzak te vinden die goed past met het gewicht erin dat je tijdens de tocht denkt bij je te hebben. Als de decathlon goed past, is dat meegenomen. Maar wees kritisch en kijk ook eens naar een rugzak van een goed merk om te zien of het verschil dramatisch is. Ik zou voor de kinderen niet het ddurste kopen, omdat ze er nog uitgroeien. Voor jezelf moet je het misschien laten afhangen van hoe vaak je hem denkt te gaan gebruiken.

Verschillen tussen goedkope en duurdere merken kunnen bestaan uit:

- beter draagsysteem (maar dit verschilt dus van persoon tot persoon)
- allerlei details zoals ingebouwde regenhoes en extra vakjes (je kunt zelf bepalen hoe belangrijk je dat vindt)
- waterdichtheid (kun je ook vervangen door je spullen waterdicht in vuilniszakken in te pakken)
- verstelbaarheid van het rugpand (kan belangrijk zijn voor je oudste zoon als je wilt dat dit zijn "meegroei" ruzak gaat worden. Maar misschien wordt hij op den duur wel 1.85m en heeft hij toch een andere nodig.
- Degelijkheid van de gebruikte materialen (ik heb jarenlang een middels goedkope rugzak gehad en die was erg degelijk van materiaal, dus dit moet je per rugzak bekijken)

Laat je kinderen hun spullen in vuilniszakken meenemen in de rugzak. Dan zijn ze gegarandeerd droog na de regenbui.

Waar je op moet letten:
- ruglengte
- sluit de rugzak goed aan bij de rug (hangt niet achterover)
- volume (liever geen bergen spullen aan de buitenkant)
- details (wat vind je belangrijk)
- het eigen gewicht van de rugzak

Linda
 
RE: de rugzak iha

Wat is af en toe een trektocht maken? Er zijn namelijk een paar overwegingen bij de aanscahf van rugzakken waarvan de eerste de belangrijkste is:

Hoe vaak ga je er mee wandelen? Doe je dat een paar keer per kwartaal of slechts 1 of 2 keer per jaar. Ik heb het hier dus niet over backpacken/tienertoeren waarbij je af en toe en stukje moet lopen.

Hoe vaker je er mee gaat lopen hoe meer comfort je wenst. Deacthlon is zo'n beetje dezelfde kwaliteit als Perry. Prima voor die ene keer per jaar of om gewoon uit te proberen (budget) of als je verwacht ergens snel uit te groeien.

Het belangrijkste blijft gewoon dat de rugzak goed past. Dus heupband op de bekkenkammen (zo'n 2/3 en 1/3 oversteken). En dan de schouderbanden goed afstellen voor je ruglengte. Als dat lukt is de zak in ieder geval niet veels te klein. Laatset check is de hoogte van de loadlifters controleren. Deze moeten niet te laag zitten. Een hoek tussen de 20 en 40 graden is mooi (het gaat hier om de hoek tussen je schouderbanden en de top van het rugpand van je rugzak). (Meeste zeggen dat 10 graden al voldoende is maar daar ben ik het niet mee eens). heb je zo'n hoek dan isde pasmaat goed. En dan moet hij nog lekker zitten...
 
RE: rugzak voor kinderen

In het algemeen is de richtlijn 20% van het lichaamsgewicht moeten kinderen wel kunnen dragen zonder snel blesures op te lopen. Als je je ouder wordt en meer ervaring/conditie krijgt kan je meer hebben.

Dus voor de jongste moet je juist afwegen wat hij kan dragen en daar een rugzak opzoeken. Doe eerst de grote spullen, dan pas de kleinere spullen. Kleinere spullen die het geheel te zwaar maken kan je weer verdelen over de jezelf en je oudere kind als die daarvoor nog ruimte heeft in zijn 'budget'heeft.

Dus de jongste van 10 zou best wel zijn eigen slaapzak kunnen dragen en als je maar twee sets kleding meeneemt (waarvan een aan het lijf) dan zal dat er ook nog wel bij kunnen mits het geen zware spijkerstof is.

Kijk ook naar damesrugzakken deze zijn een stuk korter...
 
Hey
Hartelijk dank voor deze reacties.
Heeft er iemand ervaring met de rugzakken van het merk AS Adventure zelf.
Groetjes
M
 
Volgens mij is AD Adventure ("zelf") van een Belgische winkelketen, dus mogelijk kom je op een Nederlandse site als deze niet zo heel veel gebruikers tegen.

Marla
 
Bovendien kan niemand aar een echt zinnig woord over zeggen qua pasvorm want dat is persoonlijk. Bij de een kan het perfect passen en bijde ander is het compleet bagger. Als je vraagt naar de kwaliteit van de materialen dan heeft Marla een punt. Is hier niet echt een bekend (huis)merk. Maar over het algemeen kunnen somige huismerken best wel redelijk zijn. Zo worden de huiszakken van Denig eigelijk door Lowe Alpine gemaakt met een wat ouder draagsysteem.

Dus vraag gewoon even waar de huismerk zakken vandaan komen dat geeft wellicht een wat betere indruk van de potentiele kwaliteit die je van bepaalde fabrikanten mag verwachten.
 
Zoals de rest al zei, het vooral belangrijk dat een rugzak goed zit. Mocht de rugzak van de Decathlon goed zitten zou ik niet twijfelen en kopen. Zelf redelijk wat ervaring met producten van de Quecha (eigenmerk Decathlon) en tot nu toe alleen maar goede ervaring. In landen als Spanje en Italie zie je er veel mensen meelopen en er zijn zelfs expeditieteams gesponsord door Quecha.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan