rugzakhoes of poncho?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Poncho met rugzakuitbouw of regenhoes. Beide hebben voor en nadelen mare wat werkt het best? Blijf ff neutraal wil graag jullie meningen horen.

M.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi

Als ik moet kiezen, heb ik liever een rugzakhoes dan een poncho.
Ik heb 1 vakantie een poncho gebruikt. Het grootste nadeel van een poncho is dat je slecht kunt zien waar je je voeten neerzet.Op een nat en glibberig pad is het erg handig als je kunt zien waar je je voet op zet.
Een voordeel van een poncho is dat t weinig ruimte inneemt als je dat vergelijkt met een rugzakhoes en een regenjas.
Al met al vind ik de combinatie van rugzakhoes en een waterdichte jas het best.

Jan Willem
 
Hoi,

groot voordeel van poncho is dat je rugzak aan de rugzijde en de draagriemen ook droog blijven. Als ik een keuze moet maken ga ik kijken naar wat ik doe. Bij smalle paden waar je goed op moet letten waar je je voeten neer zet en bij veel wind neem ik een regenhoes en regenjas. Bij eenvoudige terrein en rustig regenweer volstaat een poncho prima.

groet
Richard
 
Hoi,

Sluit me hierbij aan. Poncho is ideaal bij eenvoudige wandelingen over goede paden. Ga je echter de bergen in dan kun je beter voor een rugzakhoes icm een regenjas kiezen. Grootste nadeel van een poncho vind ik dat je makkelijk ergens achter kunt blijven haken, bijvoorbeeld een uitstekende rots. Verder vang je met een poncho veel meer wind en dat is op een smal paadje langs een steile afgrond dus echt niet fijn.

groet,

Fred
 
Hi,

Zelf ben ik vrij klein en verdwijn totaal in een poncho, dus inderdaad moeilijk te zien waar je dan loopt en je vangt veel wind. Voordelen als genoemd EN je kun hem ideaal gebruiken als zeiltje om op te zitten tijdens het koken etc.

De hoes is wat ik eigenlijk altijd gebruik, maar dat ligt dus aan mij. Ook hiermee vang ik nog vrij veel wind (bij windkracht 9+ gaat ie er steevast af, hoe hard het ook regent).
Voordeel is ook dat je het ding snachts om je rugzak kan doen en in je luifel kunt leggen, als het dan blubber en bagger is, dan blijft je rugzak redelijk droog.
De hoes is ook redelijk als zitzeiltje te gebruiken....

Groetsels
Petra
-neemt dus nooit een poncho mee....
 
Heb zelf een combi rugzakhoes-flightbag. Bevalt heel goed. Als je gaat vliegen moet dat ding zo ie zo mee (alhoewel "sealen" tegenwoordig ook wel een goede oplossing is).

Maar ook als je niet gaat vliegen (ben niet zo'n vlieger ;) ) is het wel eens handig je rugzak in een waterdichte tas te kunnen doen (zoals Petra al zei, maar een flightbag kan helemaal dicht). Gebruik mijn rugzak nog wel eens bij het zeilen (als "weekendtas") en dan is dat nog wel eens praktisch.

Ik ben voor de hoes (en jas) dus!

Toedeledokio
Bastiaan
 
Zoals Richard al zei.
Voor eenvoudig terrein gebruik ik graag een ponch, ook vanwege het gewichtsverschil tenopzichte van hoes + regenkleding.
In de bergen gebruik ik graag de hoes in combinatie met regenkleding.

Voor het vliegen moet je de regenhoes gewoon aan de andere kant, dus rond de schouder en heupbanden doen en je hebt een prima flybag.

C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken onder de poncho, kan heel goed).
 
Oeps, ja ik bedoelde ook een flightbag/regenhoescombinatie.....
Wij gebruikten het ding ook bv. in Jordanie, toen we de woestijn in gingen hadden we onze snorkeltroep niet nodig en zo nog veel meer spul. Dit hebben we in de flightbags bij een lokale familie achtergelaten.............. Ideaal dus om losse spullen bij elkaar op te kunnen bergen.

Groetsels
Petra
 
jas en een waterdichtezak IN de rugzak is ook een optie, het zorgt er voor dat je spullen ook droog blijven als je in een rivier ben gevallen, dan is droge kleding wel belangrijk. Het kan niet weggeblazen worden, omdat in je rugzak zit en is bruikbaar voor andere dingen.
heel raar dat ik opeens weer wel kan posten...
 
Ik gebruik beide tegelijk.
Met alleen de hoes blijven de banden van mijn rugzak niet droog en de rugzak zelf dus ook niet, vooral net waar de slaapzak zit. Zo'n hoesje weegt niks.
Poncho is een beetje vervelend als het echt heel hard waait, maar ik leg er dan gewoon een knoop in aan de onderkant. Vervelender is dat het water via je regenbroek in je schoenen loopt. Maarja, m'n schoenen zijn zowiezo zo lek als een mandje en die strijd heb ik al lang opgegeven. En wat Jur zegt, lastig op gladde rotspaadjes waar je goed moet kijken.
Voordeel van zo'n poncho is dat er in weggedoken ruimte heb om wat te doen. Schrijven, kaart kijken, met je camera klooien en je kan hem ook nog eens al een ruime zit/lig/hangplek gebruiken. (ik hem hem zelfs wel eens met mijn leki's en een scheerlijn als zonnescherm gebruikt).
En het voordeel is dat ik tijdens mijn laatste trip (NZ) als enige van het gezelschap helemaal droog bleef. (op mijn voeten na dus).

greetings,

Nico
 
nu ik er over nadenk. Ik heb een waterdichte ordlieb zak in mijn rugzak, daaroverheen een rugzakhoes. En daar overheen een poncho. Plus regenjas, regenbroek en gamashen. (en dan nog natte voeten, grmpf). Misschien is er nog wat gewichtswinst te halen hier ;-)

Nico
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan